dissabte, 11 d’octubre del 2014

Jornada 8: Albacete 0 - 1 Girona

La crònica: El Girona comença l’aventura de dos partits fora de casa i ho fa al camp de l’Albacete, un lloc que sembla bo per guanyar ja que l’equip manxec porta una dinàmica de derrotes important. Els onze escollits per Machín són els mateixos de sempre, amb el canvi obligat de Granell per Pere Pons que està sancionat.

Els primers minuts ens permeten veure un Albacete intens que vol sortir de la cua de la classificació guanyant per fi a casa. Hem de dir que l’esquema del Girona té algun punt feble que els manxecs volen aprofitar. El 5-3-2 que en atac es converteix en un 3-5-2, deixa les esquenes dels laterals descobertes i Lejeune i Ramalho han d’estar molt atents per tapar els espais que deixen Juncà i Cifuentes quan s’incorporen a l’atac. L’Albacete ho sap i circula la pilota per trobar les incorporacions dels seus laterals o interiors per banda que es dediquen a fer centrades a l’àrea. De totes maneres l’equip blanc-i-vermell reacciona tímidament acostant-se a la porteria rival. En el minut 7 una centrada de Felipe per banda esquerra la remata Mata fora.
En el minut 12 l’Albacete troba l’espai que deixa Juncà al seu darrera i, tot i que Granell intenta tapar-lo, és superat per l’atacant manxec que xuta i es troba amb un Becerra que desvia a còrner. La banda esquerra del Girona té problemes perquè els locals ataquen per aquesta zona. En el minut 16 un contraatac perillós acaba amb una falta clara de Ramalho que el públic reclama com a expulsió.

En el minut 23 es produeix un contraatac perillós de Mata. La pilota acaba a còrner. El treu Granell cap enrera, remata Felipe, es produeix un rebuig que acaba als peus de Sandaza. El davanter gironí xuta des de l’àrea petita i el rebuig l’aprofita Felipe per marcar l’1-0 a plaer. Els jugadors locals demanen fora de joc de Sandaza però un jugador de l’Albacete que s’havia quedat al costat de la línea de fons habilita Sandaza. Gol legal.
L’Albacete segueix amb el seu patró de joc buscant les esquenes dels laterals gironins i troba diverses oportunitats que desfa un encertat Becerra.
Els de Machín podrien haver sentenciat el partit quan en el minut 45 un contraatac, Granell fa una passada interior que deixa sol Felipe. El davanter gironí intenta fer passar la pilota per sota les cames del porter local quan la millor opció era driblar-lo.
Un minut més tard l’Albacete respon amb un xut fortíssim a prop de la porteria gironina però un impressionant Becerra el desvia a fora.

La segona part comença amb un Girona que intenta fer el segon sense massa convicció. En el minut 3 una pilota bombejada per Felipe troba el cap de Lejeune que a punt està de fer el segon.  Poc després, en el minut 7, un contraatac del Girona acaba amb un mal control de Mata que fa falta i marca un gol que no puja al marcador.
A partir d’aquí no hi ha massa coses a destacar. Els de Machín cada vegada tenen menys possessió de pilota i no inquieta el rival. Els manxecs apreten però no troben fissures en la defensa gironina.

En el minut 18 entra Aday per Felipe. No canvia gaire l’escenari i els blanc-i-vermells intenten gestionar la renta mínima de la qual disposen en l’electrònic.
En el minut 25 entra Gerard Bordas (primers minuts en lliga) per substituir Sandaza que havia treballat molt però sense disposar de gaire opcions en atac.
La possessió de la pilota és d’un 62% per l’Albacete i 38% pel Girona. Tot i així ni els manxecs dónen sensació d’empatar ni els gironins de fer el segon. Destaca el tercer canvi de Machín. En el minut 43 entra Pablo Íñiguez per Granell. El migcampista que venia del Villarreal debuta en lliga i es torna a vestir de curt per disputar els minuts finals. És cert que és un canvi per perdre temps però Íñiguez tornar a sentir-se futbolista després de no jugar des del desembre passat quan es va lesionar.
Quan passaven tres minuts del temps reglamentari l’àrbitre li xiula una falta a Eloi perillossíssima perquè és prop de l’area gran. L’Albacete busca l’empat però torna a trobar-se amb una grandíssima aturada de Becerra.
El Girona ha sabut gestionar l’avantatge mínim aconseguit a la primera part i certifica una nova victòria, la cinquena en 8 partits. Segueix invicte com a visitant i una setmana més serà com a mínim co-líder de la categoria de plata. Els blanc-i-vermells són un equip sòlid que s’ha adaptat al sistema de joc que vol el seu entrenador i sap què ha de fer. Això pinta bé. Som-hi Girona.