Estadi: Nuevo Arcángel
Dia/Hora: Diumenge, 8 de Maig. 20:00 h

L'alineació. Becerra, Coris, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Pons, Eloi, Borja, Cristian i Lekic. Cal destacar la presència novament a l'equip titular de Borja, qui tornava a Còrdova però amb la samarreta del Girona.

La crònica:
El Girona iniciava el primer dels dos desplaçaments seguits fora de casa i contra rivals directes en la lluita pel playoff. Davant un Còrdova que havia perdut pistonada després d’una ratxa de derrotes seguides a casa i que necessitava la victòria si volia reenganxar-se a les opcions de quedar entre els 6 primers.
Els homes de Machín sortien amb les idees ben clares i aviat una bona aproximació després d’una conducció de Coris que cedia a  Clerc, acabava en còrner.

Els gironins dominaven i quan perdien la pilota o bé la recuperaven ràpid, o bé replegaven correctament.
Tot i així, en el minut 6, els locals feien una bona jugada col·lectiva que tallava Alcalá providencialment.

El Còrdova, temerós i pressionat pels mals resultats al seu estadi, no pressionava a dalt i esperava tancat al darrera per veure si tenia l’opció de contraatacar. Mentrestant el Girona tenia possessions molt llargues i portaven la iniciativa del joc en tot moment.

En el minut 10, una bona jugada associativa dels gironins acabava amb una centrada de Clerc que sortia desviada a còrner. El picava Borja i Alcalá, sol al segon pal, rematava de cap a les mans.
Els andalusos intentaven respondre forçant un còrner en la jugada següent, però acabava sense conseqüències.

Els de Machín combinaven molt bé, la pilota circulava amb criteri i tenien el control absolut. En el minut 20, Borja ho provava de lluny.
En el minut 24, Borja picava una falta i Lejeune a punt estava de macar amb una bona rematada de cap.

El Girona sabia què fer amb la pilota mentre que el seu rival estava quasi sempre molt lluny de la porteria defensada per Becerra.
En el minut 35, eren els locals qui, a pilota aturada, creaven perill.
Poc abans d’acabar la primera meitat, bona acció del Girona que acabava en una centrada de Clerc que no podia rematar Lekic. Amb això s’arribava al final dels primers 45.

2a part.
La segona meitat començava amb una contra perillosa del Girona que Clerc, dins l’àrea, no podia rematar. Els de Machín seguien sent l’únic equip que proposava alguna cosa damunt del terreny de joc. Però els locals, esperonats pel seu tècnic, començaven a reaccionar. En el minut 8 una jugada perillosa per banda esquerra del Còrdova era tallada per Lejeune, però la recollia Caballero que rematava fora per poc.
Ara sí que els andalusos havien fet un pas endavant i s’aproximaven a les immediacions de l’àrea rival. El Girona ja no jugava tan còmode. En el minut 13, Cisma feia un xut molt dur de lluny i Becerra desviava a còrner.

Un minut més tard Machín feia el primer canvi. Entrava Sobrino per Lekic. Els gironins tornaven a dominar. Però tot i així, es produïa el segon canvi. Álamo entrava per Coris per intentar tornar a recuperar profunditat per banda dreta.
El pecat més gran del Girona en aquest matx era no haver pogut transformar aquest control en grans oportunitats per poder marcar. I en una categoria tan igualada això es paga. Un error en l’entrega d’Eloi en el minut 30, permetia una jugada per l’esquerra dels andalusos que acabava en una centrada al segon pal rematada de cap per Pedro Ríos per fer l’1 a 0. Resultat injust.

Machín feia la darrera substitució, entrava Mata per Borja. Però amb el Girona bolcat en terreny rival, era el Còrdova qui estava a punt de fer el segon mitjançant un contraatac que acabava amb un xut de Markovic que refusava Becerra.
En el descompte, un còrner picat pels gironins era rematat de cap per Lejeune a les mans del porter.
S’arribava al final del partit amb el resultat d’1 a 0 pels locals.

Reflexió.
Una llàstima. Era un bon moment per donar un cop de puny sobre la taula, deixa enrere un rival directe i acabar la jornada en llocs de playoff. Fins i tot un empat era bo per col·locar-se en cinquena posició. S’ha donat ales al Còrdova que ja està igualat a punts amb el Girona i els gironins, en canvi, segueixen a un punt del playoff i ja pràcticament sense opcions d’ascens directe. Mereixien més en un partit que ha estat controlat i on només un error ha propiciat el gol dels locals i ha tallat la bona ratxa de les darreres jornades. De totes maneres, la lluita pel playoff està ben viva, les possibilitats d’assolir-ho són reals i un resultat bo al camp de l’Elx seria importantíssim. Així que a confiar i a animar. Som-hi Girona.