dilluns, 15 de desembre del 2014

Jornada 17: Saragossa 2-1 Girona

El resum: Farem una petita crònica d’aquesta 17a jornada. El Girona es desplaçava a un camp difícil com la Romareda, davant d’un Saragossa que acabava de canviar de tècnic i volia enganxar-se al tren de la promoció d’ascens a primera.

L’equip blanc-i-vermell presentava baixes en defensa importants, ja que Lejeune estava sancional i Juncà seguia encara el seu procès de recuperació. Els onze escollits per Machín eren: Becerra, Cifu, Ramalho, Richy, Mas, Bigas, Pere Pons, Granell, Felipe, Mata i Sandaza.

El Saragossa havia sortit amb molta força per intentar avançar-se en l’electrònic. Els primers eren de domini local amb un Girona que intentava defensar-se de l’empenta del seu rival.

En el minut 3 un error en defensa de Richy deixava la pilota a Borja Baston que no podia batre Becerra perquè havia tapat porteria amb encert. Però poc a poc els gironins s’expulsaven la pressió del Saragossa i contrarrestaven l’inici fulgurant dels locals. En el minut 10 Sandaza tenia una bona oportunitat però rematava creuat. 4 minuts més tard Sandaza feia una passada en profunditat per Mata que, trencant el fora de joc, es plantava en l’àrea rival i resolia amb qualitat fent pujar el 0-1 al marcador.

Els de Machín no es mostraven inferiors al Saragossa i quan sortien a la contra ho feien amb molt de perill. Tot i així l’equip local en el minut 27 estava a punt d’empatar. Una centrada des de la banda esquerra, la refusava malament Richy i Borja perdonava.

Un minut més tard, resposta del Girona. Richy feia una passada per Cifu que arribava a línea de fons, feia la centrada de la mort i Sandaza inexplicablement rematava fora. En el 29 Granell assistia Sandaza que dins l’àrea rematava però el seu xut era refusat a còrner. En el 31 es notava la pissarra de Machín. Una jugada assajada acabava en una centrada de Felipe que rematava de cap Mata al fons de la porteria. El gol era anul·lat per un clar fora de joc.

Els blanc-i-vermells creaven molt de perill, però es veien limitats per les targetes que treia indiscriminadament el col·legiat sancionant els jugadors del Girona. Fins i tot en el minut 37 l’àrbitre expulsava Machín.

En l’últim tram el Saragossa apretava buscant la igualada però era Ramalho en el minut 43 qui recollia una pilota dins l’àrea i sol xutava amb força fent lluir el porter local que desviava la pilota. Els primers 45 minuts arribaven al final amb una sensació que el Saragossa apretaria però que el Girona podia tenir opcions en un partit on no s’havia mostrat ni molt menys inferior als locals i havia generat molt de perill.

La segona part començava amb el guió previst i el Saragossa apretava de valent. Aviat es produïa una acció que anava a condicionar el desenllaç del matx. En el minut 2 una falta al lateral esquerra de l’area del Girona feia que l’àrbitre expulsés el canterà Bigas. Decisió molt i molt rigurosa perquè si que era falta però no mereixedora de targeta. El Girona per tant es quedava amb 10 amb més de 40 minuts per endavant.

I el Saragossa ho aprofitava en el minut 10. Ramalho no refusava bé, Becerra sortia a tapar porteria, però el rebuig anava als peus d’un davanter local que a plaer feia l’empat. 1-1. En el minut 14 David Garcia entrava per Granell per intentar reconstruir la defensa blanc-i-vermella. Però un minut més tard unes mans involuntàries de Ramalho dins l’àrea eren sancionades amb penal. Gol i 2-1 pels locals.

En el minut 26 Aday entrava per Felipe per intentar buscar un revulsiu, però la inferioritat numèrica feia que el Girona li costés arribar a l’àrea rival i s’havia de defensar com podia. L’àrbitre havia utilitzat un criteri molt desigual en la distribució de targetes en un i altre equip, i havia condicionat el rendiment dels de Machin que tenien el partit molt ben encarrilat en la primera part.

En el minut 35 entrava C. Alfonso per Cifu per buscar un canvi ofensiu que fes reaccionar els gironins. I en el descompte arribava l’opció d’empat pel Girona que veia com una centrada perillossíssima de David Garcia no la podia rematar ningú.

Final i segona derrota consecutiva. 1 punt dels últims 9 possibles i pas enrera del Girona en les seves aspiracions optimistes. No ens agrada parlar de l’arbitratge perquè sempre hi ha arguments futbolístics per explicar els mals resultats o si més no, errors que poden costar gols. Però en aquest cas l’àrbitre no ha sancionat de la mateixa manera les accions del Saragossa i les del Girona. Els blanc-i-vermells tornen carregats de targetes, amb en Bigas expulsat i el tècnic també. L’expulsió de Machín no la podem valorar perquè no podem saber què va dir, però la del canterà dels gironins ha estat molt rigurosa i ha condicionat un partit que el Girona tenia controlat. Una pena perquè semblava que el Girona podia treure alguna cosa positiva de la Romareda. Ara toca preparar el partit del següent cap de setmana a casa contra l’Alavés per intentar trencar la mala ratxa i seguir en la zona alta de la classificació. Tot i així seguim tercers. Som-hi Girona.