diumenge, 4 de gener del 2015

Jornada 19: Llagostera 1-2 Girona

El resum: El Girona es presentava a Palamós per disputar el primer partit de l’any. Un derbi gironí contra el Llagostera, i ho feia amb la voluntat de tallar la ratxa negativa de 4 jornades consecutives sense guanyar. El seu rival en canvi, tot i estar en zona de descens, venia de dues victòries seguides.

Els onze escollits per MachínBecerra, Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Coris, Íñiguez, Pons, Granell, Mata i SandazaHi havia alguna petita variació tàctica respecte altres alineacions. En aquest cas Felipe es quedava a la banqueta i això feia que el pivot defensiu l’ocupés l’ex del Villarreal Pablo Íñiguez i Pere Pons avancés la seva posició a interior.

El partit no començava malament pel Girona ja que en el minut 3 Coris feia una jugada personal per banda esquerra i xutava de fora l’àrea. La pilota rebotava en un defensa del Llagostera i sortia a còrner.
En el minut 10 Sandaza feia una gran jugada personal per banda dreta i xutava a porteria. El seu xut que anava a sortir desviat l’aprofitava Mata al segon pal per marcar a porta buida. 0-1. Les coses es posaven de cara pels de Machín que veien com en només 10 minuts el marcador ja era favorable.

Però tot i així el partit era obert. Es podia veure un futbol intens, de lluita, en un terreny de joc on el mal estat de la gespa dificultava un bon joc. Tots dos equips intentaven estar ben situats a darrera i sortir a la contra. El Llagostera no aconseguia rematar a porteria però intentava crear perill en jugades d’estratègia. Els còrners eren el millor aliat de l’equip local per inquietar Becerra.

Però en el minut 25 el Girona aconseguia el segon. Una falta centrada per Granell des de la dreta del mig camp la rematava Ramalho de cap al fons de la xarxa aprofitant la mala sortida del porter local. 0-2. Era en primer gol del central del Girona amb la samarreta blanc-i-vermella.

La veritat era que els homes de Machín havien sigut més contundents, més eficaços i estaven mostrant-se un pèl superiors. Però el Llagostera, tot i tenir un resultat advers, no es donava encara per vençut. En el minut 28 estava a punt de marcar a la sortida d’un còrner però Becerra treia sota pals. 2 minuts més tard trobaven la recompensa buscada. Era veritat que els locals estaven generant poc joc, però si forçaven molt còrners. Doncs bé, gol olímpic del Llagostera que havia comptat amb la col·laboració d’un Becerra que no havia encertat a refusar la pilota amb els punys. 1-2.

Tot i així el Girona tenia força controlat el partit i en minut 33 feia una jugada d’estratègia en el llançament d’una falta que acabava amb una centrada de cap de Lejeune a les mans del porter local.

S’arribava al final dels primers 45 minuts amb un partit molt igualat. Semblava una partida d’escacs on cada tècnic buscava amb cura quin era el moviment millor de les seves peces.
S’estava veient un partit on destacava sobretot l’entrega, cada pilota es lluitava amb força perquè cada acció comptava en aquest enfrontament tan obert.

En la segona part el Llagostera apretava més i el Girona intentava aguantar el resultat.
En el minut 16 Aday entrava per un Coris amb molèsties físiques. Un minut més tard els de Machin tenien la més clara de la segona meitat. Una centrada de Cifuentes la rematava el francès Lejeune de cap per damunt de la porteria rival.

A partir d’aquí el Llagostera anava a pressionar el seu rival i el Girona, molt incòmode durant la represa, no podia fer ni 3 passades seguides. Els locals aconseguien que els blanc-i-vermells concedissin molts còrners i amb això tenien la sensació que podien aconseguir l’empat.
En el minut 18 Pitu centrava a l’àrea del Girona i Alcalà rematava fora. 4 minuts més tard Enric Pi rematava fora una centrada feta al segon pal. Els seguidors del Girona que s’havien desplaçat a Palamós tenien l’ai al cor amb aquesta jugada.

En el minut 27 Eloi entrava per Íñiguez. El guió de la segona part no variava i el Llagostera intentava crear perill mentre que el Girona es defensava amb molt compromís.
En el minut 39 Pitu feia una entrada duríssima a Sandaza amb els tacos al tormell del davanter gironí. Era retirat en llitera i en el seu lloc entrava David Garcia.

Però no anava a ser l’últim ensurt d’aquest partit. Ja en el descompte,  un xoc cap contra cap entre Ramalho i el jugador del Llagostera Imaz acabava amb el local a terra sense coneixement. Afortunadament les atencions dels metges del Llagostera aconseguien reanimar-lo i se l’emportaven a l’Hospital de Palamós però ja conscient.

I amb aquest accident s’arribava al final d’un partit molt disputat. El Girona havia trencat amb la mala ratxa i tornava així al camí de la victòria per consolidar-se  en la part alta de la classificació. Gran triomf d’un equip que és dels millors visitants de la categoria i que comença a demostrar quines són les seves aspiracions aquest any. Ara a aconseguir els següents 3 punts a Montilivi i així deixar enrera definitivament els partits sense guanyar i mirar endavant amb optimisme. Som-hi Girona.