diumenge, 18 de gener del 2015

Jornada 21: Lugo 1-2 Girona

El resum: El Girona visitava Lugo per acabar una primera volta prometedora i intentar aconseguir 3 punts que igualessin la puntuació aconseguida per l’equip de Rubi fa dues temporades.
Els onze escollits per Machín: Becerra, Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Coris, Pere Pons, Granell, Eloi, Felipe i Sandaza. A destacar el retorn de Sandaza a l’onze inicial un cop superada la lesió de tormell.

Era ell qui en el minut 4 realitzava una mitja volta que acabava amb un xut a les mans del Lugo.
Els primers minuts transcorrien amb un Girona que intentava controlar el partit davant d’un conjunt gallec ben plantat damunt del terreny de joc. Molta igualtat i poques oportunitats de gol. Però en el minut 19 tot anava a canviar. Sandaza pressionava el porter local que intentava driblar-lo en l’àrea petita. El davanter gironí aconseguia tocar amb la punta de la bota la pilota i la feia entrar fluixet al fons de la porteria. 0-1. Gol còmic aconseguit gràcies a la fe del davanter del Girona que avançava els homes de Machín en l’electrònic.

Però és que sense temps perquè el Lugo reaccionés, Sandaza recuperava una pilota, la cedia a Cifu a la banda i el seu centre, rebutjat per la defensa gallega, l’engaltava Granell des de fora l’àrea i col·locava l’esfèric a l’escaire dreta de la porteria rival. 0-2. Amb  molt poc el conjunt català obtenia una renta molt bona al marcador.

A partir d’aquí els papers canviaven i ara era l’equip local qui movia la pilota buscant reduir distàncies i el Girona basculava intentant tapar espais. Quan podien, els homes de Machín, també intentaven pressionar a dalt per dificultar la sortida de pilota dels gallecs. La consigna era clara, no permetre que el Lugo reduís distàncies i per tant arribar al descans amb el marcador tal i com estava.

Lolo Pla pels locals xutava amunt en el minut 24. En el 35 Richy tallava una jugada del Lugo però s’avançava la pilota i feia una falta que li costava la 5ª groga i per tant es perdria el següent partit. La falta la llançava el conjunt gallec amb cert perill. I , en el minut 41, s’anava a produïr allò que s’havia d’evitar. Una centrada per banda esquerra del Lugo la rematava de cap sol Lolo Pla. La pilota tocava al pal i, tot i que Becerra la treia, l’àrbitre considerava que havia traspassat totalment la línea de gol i per tant els locals reduïen distàncies. 1-2. Amb això s’arribava al final de la primera meitat.

La segona part començava amb una oportunitat molt clara de Sandaza que a punt estava de fer el tercer. Semblava que els homes de Machín tenien ordres d’intentar finiquitar el partit. En el minut 4 Granell recuperava una pilota en terreny rival i xutava desviat.
En el minut 10 un contraatac conduït per Felipe acabava amb un xut del davanter gironí amb rosca al pal llarg però era desviat pel porter del Lugo.
El Girona pressionava en camp contrari i es lamentava d’haver perdonat el tercer. Estava clar que el Lugo poc a poc apretaria i per tant estaven avocats a patir per aconseguir els 3 punts.
En el 15, Lolo Pla avisava des de fora l’àrea. El Girona, però, reaccionava amb una centrada per baix de Sandaza des de la banda dreta que no arribava a rematar Felipe per poc.

En el minut 21 el tècnic del Girona feia el primer canvi i feia entrar David Garcia per Coris. 4 minuts més tard Granell recuperava una pilota, la cedia a Felipe que forçava un falta molt perillosa prop de l’àrea del Lugo. Richy la xutava i el porter local la desviava a còrner.
En el 27 Jandro entrava per Eloi. Machín sacrificava consistència en el mig camp per buscar més control de pilota i evitar l’atac i gol del rival. Però un minut més tard el Lugo anava a perdonar una opció claríssima. Lolo Pla sol, des de l’àrea petita, rematava amunt.
Ara sí tocava patir. Era el moment de lluitar i aguantar el resultat. En el minut 33 Mata substituïa un cansat Sandaza.

En el minut 36 una acció per la polèmica. Lolo Pla empatava el partit però l’àrbitre anul·lava el gol. En una acció prèvia Aganzo havia fet falta sobre David Garcia.
L’equip gallec ja no tenia res a perdre i posava setge en l’àrea rival. Això deixava molts espais a darrera que el Girona podia aprofitar. En el minut 41 Cifuentes contraatacava en un dos contra un amb la defensa local. Però en comptes de passar la pilota al company desmarcat, dubtava i malvaratava la possibilitat de sentenciar.
L’àrbitre afegia 3 minuts pel disgust de la parròquia local. La victòria dels gironins estava a prop. Cifu anava a guanyar temps quan després de tallar una pilota era entrat per darrera pel local David Aganzo. El davanter del Lugo era expulsat amb vermella directa i amb això s’esfumaven les esperances dels gallecs. Final del partit, 1-2.

El Girona havia sabut aprofitar el moment per fer 2 gols i posteriorment havia sabut patir. És un dels millors atacs del campionat, veuen porteria pràcticament cada partit. Són un dels equips més perillosos a domicili i han aconseguit igualar en punts la fita de fa dues temporades. Cada vegada s’està més a prop d’assegurar la presència la temporada següent a la Lliga Adelante però, a més, es consoliden en la zona alta de la classificació. No s’ha de renunciar a res. Des del principi destaquem que aquest equip sap a què juga i competeix molt bé. S’ha d’estar orgullós del rendiment i il·lusionat amb els possibles objectius. Som-hi Girona.