Jornada 15: Tenerife 1-1 Girona

El partit:
Estadi: Heliodoro Rodríguez López
Dia/Hora: Diumenge, 29 de Novembre. 17:00
El Girona visitava l’estadi d’un dels pitjors locals, on havia sortit victoriós les dues últimes temporades, amb l’etiqueta d’un dels millors visitants, amb la voluntat d’aconseguir la segona victòria consecutiva. Els canaris, venien d’una ratxa de 7 punts dels últims nou possibles. Empatats a punts en la classificació tots dos buscaven 3 punts per mirar cap amunt.

La alineacióBecerra, Álamo, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Pons, Alcaraz, Felipe, Jairo i Sobrino.

La crònica:
El primer equip en aproximar-se a l’àrea rival era el Tenerife que, en el minut 5, feia una centrada des de la dreta que acabava amb una rematada fora.
El Girona apretava a dalt i el porter local, per evitar problemes, treia en llarg. El partit transcorria sense amo, amb molta igualtat i amb els dos equips ben plantats. Cada pilota la disputaven diversos jugadors al centre del camp per intentar imposar-se al rival.

En el minut 12 arribava la primera dels gironins. Una falta penjada per Felipe la rematava Lejeune de cap fora quan estava sol dins l’àrea.
En el minut 13 Omar centrava des de l’equerra al segon pal i Suso rematava fora.
A partir d’aquí arribaven uns minuts de més control dels homes de Machín però, tot i així, hi havia molta lluita al mig camp. Molt d’equilibri, pocs espais i poques opcions en un partit igualadíssim. El Girona intentava combinar una mica més, mentre que el Tenerife buscava un joc massa directe i per tant molt imprecís.
En el minut 26 Felipe conduïa una conta i ell mateix rematava ras i desviat a l’esquerra de la porteria rival.
En el minut 39, una centrada del Tenerife des de la dreta la rematava un davanter de cap a les mans de Becerra.

Els canaris aprofitaven que els gironins havien baixat la intensitat en la pressió per jugar més en terreny rival. Però quan els locals estaven apretant més, Kiko robava una pilota en el minut 41, el joc basculava fins trobar Álamo a la dreta que centrava al segon pal, Jairo la deixava de cap i Sobrino feia el 0-1. Gran gol i bones sensacions.
Però sense temps per celebrar-lo Kiko feia una falta en el minut 44, la penjava Suso i Omar feia l’empat. 1-1 i final de la primera meitat.

La segona part començava amb l’incertesa de quin dels 2 equips seria capaç de trencar l’equilibri mostrat en els primers 45 minuts.
En el minut 4, Álamo feia una bona jugada individual per la dreta, driblava dos cops i centrava molt tancat. El porter del Tenerife reaccionava després que la pilota li passés per sota.
4 minuts més tard el Girona tenia la més clara del partit. Sobrino recuperava una pilota en atac, encarava, xutava al pal llarg però del porter del conjunt canari desviava amb els peus. La pilota s’estavellava al pal i sortia a còrner.
Però del possible 1 a 2 a favor, un minut més tard es produïa una jugada que condicionaria els gironins. Álamo tallava una contra dels locals i veia la segona groga. En les protestes Machín també era expulsat.

En el minut 14 Aday per Jairo. El sistema tàctic es mantenia ja que ocupava el lloc de l’expulsat Álamo, però el Girona passa a jugar amb un sol davanter, Sobrino.
Els gironins cedien terreny per culpa de la inferioritat numèrica tot i que després d’uns primers minuts de xoc després de l’expulsió, es refeien. Intentaven combinar quan podien, sortir si tenien ocasió i quan la pilota la posseïa el rival, s’estructuraven molt bé amb les línees ben juntes.
En el minut 25 Lozano, pels locals, rematava des de la frontal a les mans de Becerra.

Uns minuts més tard, Aday des de la dreta feina una centrada tancada amb cama esquerra i al segon pal, Felipe entrava sol però la seva rematada amb la cama dolenta sortia massa alta. Gran oportunitat desaprofitada.
En el minut 33, Suso picava una falta pel conjunt canari i el seu xut s’estavellava al pal de la porteria de Becerra. La més clara pels locals que, tot i jugar amb un home més, no trobaven per on fer mal el Girona. Els homes de Machín estaven minimitzant el fet de ser un de menys i la disciplina tàctica i el gran treball feien que no haguessin de patir en excés.

En el minut 35, Mata entrava per Sobrino per intentar donar oxigen a dalt.
Poc després, el central del Tenerife Alberto s’emportava un rebuig, xutava i Becerra refusava a còrner amb els peus.
Els canaris apretaven, jugaven en terreny rival, però el Girona estava molt ben posicionat i no renunciava a contraatacar si tenia ocasió.
En el minut 47 Richy entrava per Felipe, que havia fet una feina de desgast impagable durant tot el matx.
I un minut més tard, els gironins estaven a punt de marcar. Un refús defensiu el recollia Aday en atac que, dins l’àrea, xutava amb força i el porter local refusava a còrner. El picava el Girona i una carambola estava a punt de fer colar la pilota dins la porteria. Final del partit amb empat a 1.

Reflexió:
Gran punt del Girona. Una llàstima l’expulsió perquè semblava que els homes de Machín podien tenir opcions reals de victòria però la inferioritat ha obligat els gironins a lluitar per mantenir l’empat. Bones sensacions, bona imatge, bona entrega, bona disciplina i a estones bon joc. Ara toca fer-se fort a Montilivi amb les dues jornades que venen i segur que podrem deixar de mirar avall per començar a fer-ho cap amunt. Som-hi Girona.