diumenge, 1 de maig del 2016

Jornada 36: Girona 1-0 Tenerife


El partit:
Estadi: MONTILIVI
Dia/Hora: Diumenge, 1 de Maig. 17 hores
Espectadors: 5.311


L'Alineació: Becerra, Álamo, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Pons, Granell, Eloi, Mata i Lekic.


La crònica: 
El Girona venia d’una ratxa molt positiva que l’ha col·locat a tocar dels llocs de playoff. Concretament l’últim partit havia sigut una victòria amb solvència a Albacete. Davant hi havia un rival, que només 2 punts per sota, tenia el mateix objectiu que els locals, sumar 3 punts per acostar-se a la zona alta.

Els gironins sortien amb convicció a buscar la victòria. Ja en el primer minut, Clerc feia la primera cavalcada amb perill per l’esquerra.
Els homes de Machín, pressionaven amb intensitat a dalt, dificultant la sortida de la pilota del conjunt canari.
En el minut 5, Álamo feia una bona diagonal i cedia per Eloi que, dins l’àrea, feia un xut sec que desviava el porter visitant.

Els gironins dominaven, tenien la pilota i buscaven alguna oportunitat de perill. En el minut 10, una bona jugada col·lectiva acabava amb un xut de rosca de Granell que sortia massa alt.
El conjunt blanc-i-vermell seguia insistint. Una passada llarga en profunditat de Lejeune deixava Mata sol encarant la porteria rival però un últim mal control desvaratava allò que podia haver estat una gran oportunitat d’inaugurar el marcador.
Poc després una jugada del Tenerife per banda esquerra acabava amb un gol anul·lat pel col·legiat. Aquesta acció semblava espantar el Girona que perdia el control i ja no tenia la mateixa intensitat del principi.
Tot i així, en el minut 24, un còrner picat per Granell el rematava Kiko de cap a les mans del porter.

El partit s’havia equilibrat i entrava en una fase on no hi havia opcions reals de perill. Poc a poc, a més, s’anava escalfant i això descentrava els gironins i afavoria un Tenerife que en el minut 38 en tenia una de clara. Una falta lateral acabava amb una rematada de cap des de la petita que sortia desviada.
Els homes de Machín havien perdut el timó i els canaris ho intentaven aprofitar amb aproximacions perilloses. El millor que podia passar era arribar al descans. I així s’acabava la primera meitat.

2a. Part.
Començava amb un doble canvi en les files del Girona: Aday entrava per Álamo i Borja per Granell.
Però era el Tenerife qui, en el minut 46, feia la primera acció perillosa a través d’una contra que acabava amb un xut massa alt.
L’equip visitant havia fet un pas endavant, era qui dominava, qui trepitjava terreny rival, davant d’un Girona que intentava entrar en el partit a través d’alguna recuperació i transició ràpida.
Però el futbol té aquestes coses. Els tòpics diuen que la grandesa d’aquest esport es troba en el fet que es poc previsible. Quan millor estava jugant el Tenerife era el Girona qui esclatava d’alegria. En el minut 60, una centrada de Clerc l’aprofitava Lekic al segon pal per marcar l’1-0.

Aquest esport, i més en aquesta categoria, es regeix per estats d’ànims. El gol havia esperonat els homes de Machín que veien la possibilitat clara de sumar els 3 punts. En el minut 62 Borja ho provava de lluny.
Dos minuts més tard Cristian entrava per Lekic, que ja havia fet la seva feina gràcies a l’oportunisme dels golejadors.
En el minut 69, un immens Pere Pons recuperava una pilota, llançava una contra, obria a la dreta per Aday que centrava massa fort i això impedia que Mata arribés a rematar.
En el minut 72, una altra vegada Pere Pons, cedia per Mata que picava la pilota però perdonava el segon.

En el minut 79, gran jugada individual de Cristian que acabava amb un xut a les mans del porter.
Però a partir d’aquí, el Tenerife, que ja ho tenia perdut, apretava de valent. Els homes de Machín havien canviat el sistema. Ara era un 5-4-1. Cristian era el carriler dret, Aday passava al mig camp i Mata quedava sol en punta.
En el minut 81, els visitants picaven una falta lateral però Becerra aturava.
I ja a les acaballes del matx, un error greu de Lejeune propiciava un gran ensurt, però Becerra sortia al rescat i desviava una gran oportunitat dels canaris que hauria significat l’empat a 1.
Ja en el descompte, un contaatac dels gironins acabava amb un xut de Cristian que desviava a còrner el porter. Final. 1-0 i 3 punts d’or.

La refexió: Victòria treballada, suada i importantíssima. Llàstima que les victòries del Nàstic i de l’Elx hagin impedit que el Girona acabés la jornada en zona playoff. Però ara està clar que la lluita és aquesta. A 1 punt del playoff i a 4 de l’ascens directe permet somiar. Qui sap si el destí ens dóna allò que se’ns va negar la temporada passada. L’equip és sòlid, sap a què juga, competeix molt bé i s’esforça fins l’extenuació. Ara vénen dos desplaçaments difícils: Còrdova i Elx però hem de creure-hi. Som-hi Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada