El partit:
Estadi: MONTILIVI
Dia/Hora: Diumenge, 29 de Maig. 20:00 h
Espectadors: 6.602.

L'alineació. Becerra, Aday, Kiko, Richy, Lejeune, Clerc, Pons, Eloi, Borja, Sobrino i Cristian. Cal destacar la presència a l'equip titular de Sobrino, acompanyant a Cristian. Machín buscava amb aquests jugadors d'atac més velocitat i verticalitat.

La crònica:
Molt bon aspecte a l’estadi per rebre un Alcorcón que, en la jornada intersetmanal, havia avançat el Girona i s’havia situat en posició de play-off. En tractar-se del penúltim partit, tothom jugava a la mateixa hora i la gent tenia un ull al terreny de joc i l’altre al mòbil consultant resultats, o escoltant la ràdio.
Els primers instants del matx transcorrien amb un Alcorcón trepitjant terreny rival i amb el Girona intentant situar-se. En el minut 8, a la sortida d’un còrner, els visitants avisaven però Becerra refusava amb els punys.

Poc a poc, els homes de Machín intentaven dominar davant un públic molt animat, però l’enfrontament era molt equilibrat.
En el minut 17 es produïa un canvi de joc de dreta a esquerra, Borja feia un dribbling amb control, xutava, el porter rival refusava, i una canonada de Sobrino des de fora l’àrea feia entrar la pilota al fons de la porteria. 1-0.

El gol esperonava els gironins que començaven a controlar el partit. Tret d’una opció de l’Alcorcón a la sortida d’un còrner el Girona no patia gaire davant d’un rival decebedor.
Els blanc-i-vermells estaven jugant un bon futbol i, amb un intent de mitja xilena de Borja o amb alguna acció després d’algun còrner inquietaven el rival.
S’arribava al final de la primera meitat i la gent feia càlculs amb els resultats dels altres equips.

2a. part.
En aquesta segona meitat, els visitants havien de fer un pas endavant i això havia de deixar espais per contraatacar amb perill. Però els madrilenys no atacaven amb convicció i els gironins no es veien assetjats.
El Girona volia controlar el tempo del matx sense renunciar a fer el segon per sentenciar i guanyar el goal average particular.
En el minut 11, Clerc cedia per Cristian que, dins l’àrea, s’entretenia i desaprofitava una bona oportunitat.
En el minut 19, una contra dels gironins acabava amb un xut de Borja al lateral de la xarxa.

L’Alcorcón avisava amb una rematada de cap desviada després d’una centrada des de la dreta, en el minut 21.
Machín feia canvis seguits: en el minut 23 Granell entrava per un ovacionat Eloi, i en el 24 Maffeo entrava per Aday. El tècnic del Girona volia més control al mig camp i més consistència en defensa.

En el minut 26, l’Alcorcón ho provava de fora l’àrea però Becerra refusava el xut.
I en el 31, el deliri. Granell feia un fort xut de fora, refusava el porter visitant i Cristian feia el segon a plaer. No semblava que els 3 punts s’escapessin ja amb el 2 a 0 del marcador.

En el minut 35 Mata entrava per Sobrino que, per fi, havia fet un bon partit amb la samarreta del Girona.
Només quedava temps perquè Clerc, en el 43, assistís Mata que driblava el porter, feia el tercer però el col·legiat l’anul·lava per fora de joc. Final i gran victòria.

La reflexió
Un dels partits més complerts de la temporada. Segurs en defensa, efectius en atac i, per tant, 3 punts merescuts. El Girona acabava la jornada sisè, en zona play-off, a un punt del Còrdova i Saragossa, 4t i 5è classificats. Té dos punts més que Alcorcón i Osasuna que estan 7è i 8è. Mirant aquesta classificació, els homes de Machín poden tenir suficient amb un empat a Ponferrada per assolir el play-off ja que té el goal average particular favorable amb Alcorcón i Osasuna i, fins i tot amb una victòria en el darrer partit, poden aspirar a ser quarts. Bones perspectives i il·lusió i confiança renovades.  Jugant com en aquest partit no es pot escapar. Ho mereixem. Som-hi Girona.