dissabte, 7 de novembre del 2015

Curiositat: els fitxatges i les retransmissions


Com ja vam explicar en aquesta secció quan parlàvem dels orígens de l’esport rei, van ser els anglesos els impulsors i creadors del que avui entenem per futbol. No podia ser d’una altra manera, per tant, que fossin ells qui van realitzar el primer gran fitxatge de la història.

En l’any 1905 el Middlesbrough anglès va pagar la quantitat de 1.000 lliures esterlines al Sunderland per contractar el davanter Alf Common.
  

 Imatge: www.finanzas.com


Però en l’actualitat, els fitxatges són essencials pels equips. Cadascú, dins de les seves possibilitats, intenta incorporar nous jugadors per millorar els resultats i il·lusionar el seus aficionats. Això no seria possible sense la televisió. Els clubs més potents d’Europa i del món, viuen, entre d’altres coses, gràcies al repartiment del pastís dels drets televisius. Són, fins i tot les televisions, qui determinen els horaris dels partits en funció de les previsions d’audiències.

I, abans de la televisió, va venir la ràdio. Periodistes i comentaristes s’esforçaven per retransmetre de la manera més detallada possible, tot allò que passava dins del terreny de joc per tal que els oients imaginessin correctament les incidències d’un matx .
La primera retransmissió radiofònica va ser el 22 de gener de 1927, quan la BBC va comentar un partit entre l’Arsenal i el Sheffield United que va acabar amb un empat a 1.


Imatge: www.los40.com


Allò va ser l’origen de tot el circ mediàtic que gira entorn del món del futbol. Però no es podia acabar allà. Perquè els clubs puguin fer grans contractacions i obtenir ingressos importants , havia d’entrar en escena la televisió. I això es va produir l’any 1937 quan es van retransmetre 15 minuts d’un partit entre els titulars i els reserves de l’Arsenal. Un any més tard es van televisar els primers partits complets.



Qui s’anava a imaginar que aquells 15 minuts serien l’origen de totes les plataformes televisives que lluiten avui en dia per aconseguir emetre els enfrontaments entre els millors equips del continent i obtenir grans audiències. I qui anava a preveure que aquell quart d’hora de l’any 1937 desembocaria en ingressos milionaris dels grans clubs gràcies a la televisió i que els permetria, sense oblidar els sponsors, fitxar els millors jugadors del moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada