dilluns, 29 de setembre del 2014

A on juga ara...? Ernesto Galán


Novament, una setmana més, i un nou anàlisi d’un exjugador del Girona que es troba en actiu futbolísticament. I en aquesta ocasió parlarem d’Ernesto Galán.

Galán, madrileny de naixement, va sorgir de les categories inferiors de l’Espanyol. Un dels diversos jugadors blanc-i-blaus que han arribat en categoria de cedit a les files del Girona.

Abans d’arribar al Girona, el mateix Espanyol el va cedir al Lleida la temporada 2008/2009, equip que militava en la 2aB espanyola. La seva bona temporada va fer que el Girona s’interessés pels seus serveis, i una temporada més tard, arribava a Montilivi, amb les mateixes condicions que la temporada anterior, en qualitat de cedit.

Era la temporada 2009/2010, i Ernesto Galán es va convertir en el lateral esquerre titular d’aquell Girona, i va compartir la defensa en la majoria d’ocasions amb altres jugadors clàssics com Jose, Migue i Tortolero. Va disputar un percentatge elevadíssim de minuts durant aquella temporada. Un temporada, que per cert, serà recordada com la temporada del gol de Kiko Ratón en l’últim minut de la última jornada a Montilivi, amb un penal que va salgar els gironins del descens a la 2a B, i que va enviar al Múrcia a la categoria de bronze (equip contra qui estava jugant aquell mateix partit).

Aquella temporada va servir de trampolí al madrileny, que finalitzava la seva sessió a Girona per incorporar-se com a jugador de la primera plantilla de l’Espanyol.

Va gaudir de la confiança dels tècnics i tot i patir una lesió important a la 6a jornada de lliga, en el seu retorn va recuperar la titularitat i es va convertir en el lateral esquerre titular d’aquell equip a la 1a divisió espanyola. Va arribar la temporada 2011/2012 i va començar a perdre el protagonisme que havia tingut la temporada anterior. En l’últim tram de la temporada ja no va disputar cap minut i semblava que s’hauria de buscar la vida en un altre equip. Tot i així, la següent temporada va continuar a les files de l’Espanyol, però la primera volta va continuar de la mateixa manera que havia acabat la passada, sense presència en l’equip. Això va provocar que el propi Espanyol el cedís el que restava de temporada, en aquesta ocasió al Xerez de la 2aA. Allà va recuperar els minuts que li faltaven per tornar-se a sentir futbolista.

La temporada 2013-2014 va ser fitxat lliure de traspàs per la UD Las Palmas. El seu equip va fer una bona temporada i es va quedar a un pas de pujar a la primera divisió (capítol traumàtic per l’equip canari donat que una invasió d’aficionats als terrenys de joc va provocar un tall en el partit, i a la represa, amb els jugadors desconcertats, van rebre un gol que els negava l’ascens). Però des d’un punt de vista personal, no va gaudir pràcticament de minuts de joc.

Aquesta temporada ha fitxat per l’Alavés, i en les primeres jornades de lliga sembla ser que ha recuperat la seva participació en el seu equip. Als seus 28 anys, està buscant novament una segona oportunitat que el situï com a un jugador important, tal i com va passar en la seva temporada al Girona.

Imatge 1 extreta de www.emporda.info
Imatge 2 extreta de www.fuerzaperica.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada