diumenge, 28 de setembre del 2014

Jornada 6: Numància 2-2 Girona

El resum: El Girona es presenta a “los Pajaritos “ per jugar contra el Numància i intentar deixar enrera la derrota de la jornada passada. És un partit especial per Pablo Machín, tècnic del Girona, perquè tornava per primera vegada a casa seva, on havia sigut lateral esquerre, i després tècnic del filial i del primer equip. Torna el mateix dibuix de sempre amb l’alineació més repetida en lliga i per tant torna Richy i Mata acompanya Sandaza en punta (5-3-2).

L’equip gironí juga de negre, com negres són els antecedents dels catalans en terres numantines. En els 7 enfrontaments anteriors a Sòria, 6 derrotes i 1 empat. I la veritat és que l’escenari de la primera part no transmet bones sensacions. Només hi ha aproximacions d’un Numància superior que s’avança al minut 20. Un error de Mata en una entrega cap enrera acaba amb una gran jugada de Palanca que, després d’una paret, envia la pilota al fons de la porteria: Numància 1-0 GironaPerò el Girona no reacciona i l’equip numantí busca el segon gol. Palanca ho prova al minut 28 amb una rosca de fora l’àrea que Becerra desvia a còrner.
Només un contraatac del Girona a la sortida d’aquest còrner acaba amb una conducció de Felipe que assisteix Cifuentes. El lateral gironí perdona.

D’aquí fins al final de la primera part destaca un error de Richy en defensa en el lateral dret que li regala una pilota a Brian Rodríguez. El davanter del Numància es planta sol davant Becerra però el porter badaloní del Girona desvia a còrner. Així s’arriba al final dels primers 45 minuts. La lectura negativa del que s’ha vist en el terreny de joc és que l’equip sorià ha sigut superior i ha pogut sentenciar. La lectura positiva, que Becerra manté viu el Girona.

Comença la segona part amb un canvi a les files dels de Machín, Eloi entra per Granell. I la situació canvia ràpidament quan al minut 48 un còrner del Girona acaba amb una rematada de Ramalho. La pilota toca en una defensa del Numància i cau als peus de Mata que, sol a l’àrea petita, empata el partit. 1-1.

A partir d’aquí l’equip català es mostra superior i busca la victòria. En el minut 66 Felipe assisteix Sandaza que sol davant del porter perdona.
Poc després Sergi Enrich perdona pel Numància. Tot i així el Girona sembla més confiat i busca els 3 punts. En el minut 74 entra Adai per Felipe i en el minut 80 Jandro per Sandaza. Machín busca sacsejar una mica l’equip per fer un últim esforç i guanyar a casa seva. Però és el Numància qui, en el minut 87, posa el 2-1 al marcador.

El resultat semblava definitiu tot i que amb aquest Girona això no es pot dir mai. Un cop més la fe, l’esforç i, perquè no la sort, fan que una jugada per banda esquerra d’Adai acabi amb una rematada de cap de Jandro que fa pujar el 2 a 2 al marcador. Els dos homes que havia fet entrar Machín en el tram final de l’enfrontament, acaben protagonitzant la jugada èpica. Una última aturada de Becerra en el minut 94 confirma un punt d’or.

Tal i com havia anat tot, és un empat amb sabor a victòria que permet els gironins seguir invictes a domicili i continuar a la zona alta de la classificació. Dissabte que ve a les 6 de la tarda a Montilivi oportunitat per donar-li més valor a aquest punt si es guanya la Ponferradina. Bones vibracions transmet aquest equip. Som-hi Girona.