dijous, 6 de novembre del 2014

Gironins pel món... Marc Crosas



Creem una nova secció "Gironins pel món". En aquesta ocasió no analitzarem jugadors del Girona FC, sinó jugadors de la província de Girona. Alguns amb passat blanc-i-vermell, altres sense cap vinculació esportiva amb el conjunt de Montilivi, i alguns, qui sap, si amb un futur lligat a l’equip més important de la província. La temporada passada, 91 jugadors de la província havien aconseguit (en el passat i en el present) debutar a la 1a divisió. Es tracta de la 21ª província que ha aportat més jugadors a la màxima categoria.

En el territori català, Barcelona ha aportat 623 jugadors (convertint-se amb la màxima referència a Espanya amb un 8,8% dels jugadors), i a continuació ja la segueix Girona (representant un 1,37% del total de jugadors nacionals). Tarragona amb 62, i Lleida amb 61 haurien aportat menys jugadors.

La idea de la secció és identificar aquests casos gironins que podrien formar part de les files del Girona. I per fer-ho, hem decidit parlar d’en Marc Crosas.

Marc Crosas, nascut a Sant Feliu de Guíxols el 9 de Gener del 1988 té una vinculació molt directa amb el FC Barcelona. Allà podríem dir que va començar la seva carrera esportiva de manera professional, al filial de l’entitat blaugrana. Les seves característiques tècniques i tàctiques són les típiques del jugador amb un perfil Barça. El migcampista de toc, amb capacitat de joc i tècnic que domina el temps del partit. Però l’alta competivitat en aquesta posició a l’entitat va provocar la seva sortida, tot i la seva enorme projecció, doncs havia debutat a les categories inferiors de la selecció espanyola.

Primerament va marxar cedit al Lió, i un any més tard, en el seu retorn, va marxar en matèria de traspàs al Celtic de Glasgow. Allà es va convertir en un fixe, i en una referència de joc (en un país on aquest tipus de joc no és gaire habitual).

Al cap de 3 anys, va marxar cap a Rússia, en busca d’una nova experiència, i ho va fer al Volga NN. Més tard va enfilar una nova etapa a Mèxic, per jugar amb el Santos (no confondre amb el Santos del Brasil, club d'origen de Pelé o Neymar). Actualment, als seus 26 anys milita en el club Leones Negros de Mèxic, disputant tots els minuts. És una referència en el mig del camp, i un fixe a les alineacions.

El cas del Marc és un cas típic del món del futbol. Un jugador amb projecció, tècnica i classe que, per poca fortuna, per lesions o per desgràcia no triomfa com s’esperava en un equip de l’elit mundial. No obstant, allà on ha anat, ha jugat, i ha estat important. Potser li ha faltat que algun equip d’entitat apostés per ell i li donés regularitat de joc.

Encara li queda molta carrera per endavant, i qui sap si algun dia el podríem veure dirigint el joc del Girona. Pensa-hi Marc, és l’equip de la teva terra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada