dilluns, 24 de novembre del 2014

Jornada 14: Girona 2-0 Recreativo

La crònica: El Girona es presentava a Montilivi sabent que un triomf el situava colíder empatat amb Las Palmas que al migdia havia guanyat el seu partit al camp del Valladolid. 5.507 espectadors donaven un bon aspecte a les grades de l’estadi i estaven disposats a animar els següents jugadors: Becerra, Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Coris, Pere Pons, Eloi, Granell, Felipe i Sandaza. Juncà no s’havia pogut recuperar a temps i, un cop més, el canterà Sebas Coris ocupava el seu lloc.

Les coses no podien haver començat millor pels locals, Felipe recollia només començar una passada llarga i estava a punt de marcar. El porter visitant desviava a còrner. El llançava Granell, una mica obert i, el més menut, el més llest, Felipe rematava de cap al fons de la porteria. 1-0. Tot s’havia posat de cara ben aviat i el guió del Girona estava ben clar. Ben plantats a darrera, molta pressió i molta intensitat per dificultar el joc del rival i buscar contraatacs perillosos per ampliar la diferència. Això feia que el Recre no tingués massa opcions i els blanc-i-vermells sortien amb perill.

En el minut 17 Felipe xutava a les mans del porter rival després d’un bon contraatac.
4 minuts més tard, es produïa la jugada més perillosa dels andalusos que, en l’única ocasió que havien trobat desguarnida la defensa local, es plantaven davant Becerra que desviava el xut. Poca feina pel porter gironí però ben ressolta.

A partir d’aquí Granell ho intentava en el 23 de fora l’àrea, i en el 29 veia avançat el porter del Recreativo i intentava sorprendre de molt lluny. Semblava que el migcampista gironí volia afinar la punteria.

En el minut 34 Eloi pressionava el mig camp rival, recuperava la pilota, conduïa un contraatac, obria a Granell a la dreta que amb una rosca espectacular sorprenia el porter rival fent pujar el segon al marcador. 2-0. Golàs.
I el partit seguia allò que volien els de Machín, que no es deixaven sorprendre però quan recuperaven la pilota creaven perill.

En el minut 39 Cifu contraatacava però no podia combinar amb Felipe que es quedava sol perquè la seva passada era massa forta. Un minut més tard una centrada des de la dreta de Felipe l’arribava a tocar Sandaza que no podia conectar un bon remat perquè un defensor rival l’havia agafat per la samarreta... En l’últim minut un còrner llançat per Granell el rematava amunt Richy de mitja xilena.
Final de la primera part i els blanc-i-vermells havien encarrilat el partit sense passar massa angoixes.

La segona part començava com s’esperava, amb un Recre que intentava reaccionar sense aconseguir-ho, i un Girona molt atent que tapava forats i sortia ràpid. En el minut 49 Sandaza intentava assistir Felipe quan tenia possibilitat de xut i desaprofitava l’oportunitat del 3-0. Un minut més tard es produïa una jugada que definitivament inclinaria la balança a favor dels locals. Un central del Recreativo era expulsat per doble groga després de tocar la pilota amb les mans. Aquí s’acabava la resistència d’un equip visitant que en cap moment havia donat sensació de poder aconseguir alguna cosa positiva.

El partit estava tremendament controlat pels de Machín, i l’única incògnita era si serien capaços de fer el tercer. En el minut 52 Sandaza aconseguia rematar després de driblar el seu defensor i l’efecte òptic feia pensar que havia estat gol, però no era així.
A partir d’aquí es produïen una sèrie de jugades on Felipe i Sandaza eren els protagonistes però que no ampliaven la diferència de l’electrònic. Mentrestant els visitants no podien crear joc ni opcions.

Era el moment dels canvis i Machín ho llegia perfectament. En el minut 67 entrava Mata per Sandaza que havia lluitat molt però no havia tingut fortuna de cara a gol. De totes maneres això no feia que el públic deixés d’aplaudir un davanter que està sent molt important. Mata tenia així uns minuts per intentar agafar confiança. El davanter madrileny està tenint dificultats per adaptar-se a la nova categoria. La temporada anterior va ser el millor davanter de Segona B i necessita temps per oferir la seva millor versió en una nova divisió que és molt més exigent.

5 minuts més tard C.Alfonso substituïa Coris i en el minut 74 l’entrenador del Girona feia el darrer canvi i entrava Juanlu per Felipe. El menut davanter gironí rebia una forta ovació de l’estadi com a premi a aquest bon inici de temporada on ja ha fet 9 gols. C. Alfonso passava a fer de Felipe, Mata de Sandaza, i Juanlu es situava al carril esquerre fent de Coris...

La intensitat de l’enfrontament baixava molt i donava la sensació que tot estava molt controlat pels locals que no podien deixar escapar aquests tres punts.
No molt més a destacar. Per part dels visitants només remarcar que han crispat els ànims del públic de l’estadi per no tornar la pilota al Girona en dues ocasions quan els locals l’havien llançat a fora perquè rebés atenció algun jugador lesionat. Per part del Girona algun contraatac perillós que podia haver fet pujar el tercer al marcador.

En el minut 89 Eloi conduia una contra perillossíssima, cedia a la dreta a C.Alfonso que rematava desviat. Un minut més tard era Juanlu que ho provava de fora l’àrea i obligava a fer una bona intervenció al porter dels andalusos. Pocs segons més tard era Pere Pons qui recollia un rebuig i xutava fort un pèl desviat a l’esquerra de la porteria del Recreativo.

Ja no hi havia temps per més, transcorrien els 3 minuts d’afegit i els gironins aconseguien el coliderat. Partit plàcid pels de Machín que poc a poc es van creient que poden ser un dels equips importants, que poden ser un dels aspirants a l’ascens i un dels grans animadors d’aquesta Lliga Adelante. Queda molt, moltíssim, és una competició que es fa llarguíssima. A la segona volta costarà més guanyar, però aquest equip transmet molt bones sensacions. És cert que primer s’ha de certificar la salvació, però somiar és gratis i el Girona comença a tenir crèdit per il·lusionar l’afició. Som-hi Girona.