dilluns, 2 de febrer del 2015

Jornada 23: Girona 3-0 Alcorcón

La crònica: Tarda freda a Montilivi per rebre l’Alcorcón en aquesta 23a jornada del Campionat de Lliga. En els prolegòmens del partit els dos actors del Teatre Guerrilla, protagonistes del vídeo promocional del club, van fer la sacada d’honor. 4.856 espectadors valents estaven a l’estadi orgullosos de l’equip i expectants per veure si es podia aconseguir una nova victòria.

Els onze de Machín: Becerra, Cifu, Lejeune, Richy, Ramalho, Sebas, Pons, Granell, Eloi, Felipe i Sandaza. Onze típic que tantes alegries està donant aquest any.

El partit començava i en els primers 5 minuts no hi havia res a destacar. Poc ritme, cap opció de gol, un Girona ben plantat buscant la seva oportunitat per sortir com un llampec al contraatac, i un Alcorcón que dominava lleugerament en aquests primers compassos i trepitjava més terreny rival.

En el minut 9 es produïa la primera aproximació gironina. Sandaza feia una passada en profunditat a Felipe però el porter rival sortia ràpid fora de l’àrea i refusava la pilota. Això donava lloc a un contraatac molt perillós dels madrilenys que acabava en res.
En el minut 14, l’equip visitant estava a punt de marcar a la sortida d’un còrner però Becerra refusava el xut.

En el minut 15, una cosa a destacar. Entrava en escena el nostre fitxatge d’hivern, tornava el popular “Sisplau“ a les graderies del gol nord, aclamat per tothom, i disposat a animar sense parar perquè el Girona noti el recolzament del públic en aquesta segona volta del campionat tan important. No va parar de cridar en tot el partit i, a sobre, amb el càntic de “Som-hi Girona“ ens feia publicitat del nostre blog. Tot i així hi havia més caliu entre el públic que al terreny de joc, ja que el matx tenia molt poc ritme.

En el minut 22 Coris arrencava per banda, obria a Felipe que feia una centrada i la rematava de primeres Sandaza. La pilota la refusava el porter visitant a còrner. Bona jugada i primera gran oportunitat.
8 minuts més tard responia l’Alcorcon amb una gran jugada per banda dreta que acabava amb una rematada d’un jugador visitant a boca de canó, però Becerra reaccionava desviant la pilota a còrner.
Tot i això, el Girona havia millorat el seu joc i començava a transmetre bones sensacions.
En el minut 37, Coris tornava a fer una jugada individual, tornava a obrir a l’esquerra per Felipe , i la seva centrada era rematada per Eloi al segon pal a fora. Final de la primera meitat amb un 0-0 al marcador.

Els segons 45 minuts començaven amb els homes de Machín endollats. Es veia que la segona part podia ser una altra cosa.
En el minut 56 Ramalho tallava una pilota, s’incorporava per banda i aconseguia forçar una falta lateral perillosa. Com sempre, Granell, era l’encarregat de llançar-la. Penjava la pilota a l’àrea i Ramalho en el segon pal aprofitava l’error de la defensa madrilenya per estirar-se i rematar amb el peu al fons de la xarxa. 1-0

El partit estava on el Girona volia. Amb el marcador a favor, ben atents en defensa i ràpids en la contra per intentar tancar l’enfrontament.
En el minut 57 es produïa el canvi típic, Aday entrava per Coris. Bons minuts del canterà que deixava lloc a l’ex del Tenerife.
En el minut 64 es va poder presenciar una jugada típica d’aquest Girona. Un Cifuentes atent s’anticipava al seu rival i robava una pilota que convertia en un contraatac perillós. Feia una passada en profunditat a Felipe que encarant el porter rival cedia a la seva esquerra on Sandaza sol marcava a plaer. 2-0 i deliri entre el públic.

A partir d’aquest instant el partit passava a estar tremendament controlat. Un Alcorcón que no reaccionava, no inquietava la porteria rival i els blanc-i-vermells veien com passaven els minuts i els tres punts no semblava que s’escapessin.
En el minut 76 Íñiguez entrava per Granell per disputar uns minuts al mig del camp com a pivot defensiu i això feia que Pere Pons avancés la seva posició a interior.

Un minut més tard es finiquitava el partit amb una acció aparentment sense importància. Eloi feia un gran control en el centre del camp i forçava l’expulsió d’un jugador visitant. Més tranquil·litat encara per conservar la renta adquirida en l’electrònic.

En el minut 81 C.Gómez entrava per Eloi i així s’esgotaven els 3 canvis.
Ja amb el partit a punt d’acabar, en el minut 89, Sandaza feia una magnífica jugada individual i cedia a Felipe que, després de driblar el porter visitant, marcava el tercer amb cama dreta.3-0.

En el descompte, però, l’Alcorcón estava a punt de retallar distàncies amb un xut de fora l’àrea que s’estavellava al travesser de la porteria de Becerra.

Final del partit i gran victòria. El discurs del club, s’ha d’entendre que sigui així, és que cada vegada s’està més prop de mantenir la categoria. Però la il·lusió dels aficionats és una altra. Un cop acabada la jornada i si mirem la classificació el Girona està segon en aquests moments, posició d’ascens directe a primera. És cert que empatats amb Betis i Sp. Gijon, però això ja ens deixa clar de l’extraordinari rendiment d’aquesta plantilla. Es va obrint escletxa amb el setè classificat i sembla que el playoff és possible però a sobre no hem de descartar altres opcions més ambicioses. Mentrestant, s’ha de seguir enganxats a l’equip, amb confiança en allò que s’està fent i amb ganes d’animar-los. Som-hi Girona.