dilluns, 23 de febrer del 2015

Jornada 26: Betis 2-1 Girona

La crònica: El Girona es desplaçava al camp del Betis amb un repte majúscul, intentar derrotar els andalusos a casa seva. El Betis és, probablement i amb respecte als altres equips, el rival més complicat de la categoria. A sobre venia de 3 empats seguits i no es podia permetre una ensopegada més contra un rival directe. Per això la dificultat d’aquest partit pels homes de Machín era màxima.

Els onze escollits: Becerra, Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Aday, Pere Pons, Granell, C. Gómez, Felipe i Sandaza. Aquesta jornada C. Gómez ocupava la plaça d’un Eloi lesionat, i Felipe recuperava la titularitat en detriment de Mata. També destacava la protecció al cap que duia el francès Lejeune com a conseqüència de la topada que va tenir al final del partit contra l’Sporting.

Els primers minuts eren igualats, amb un Girona que intentava sortir amb passades llargues i molt concentrat en defensa. Però poc a poc el Betis s’anava treient la son de les orelles i començava a aproximar-se a l’àrea rival amb cert perill.

En el minut 10 una sèrie de rebots a la frontal de l’àrea gironina deixaven Jorge Molina sol davant Becerra que es feia gran sortint a tapar porteria. Poc després era Rubén Castro qui no podia superar el porter del Girona. El Betis s’anava fent amb la possessió de pilota. Tot i així, en el minut 13 una sensacional jugada de Sandaza acabava amb un remat amb rosca del davanter blanc-i-vermell que feia lluir Adan. Aquesta jugada esperonava els homes de Machín que pressionaven molt bé a dalt i aconseguien treure’s el domini dels locals. Però els andalusos estaven decidits a no fallar davant la seva afició i amb una altra embranzida aconseguien apropar-se de nou a l’àrea rival.

En el minut 28, Jorge Molina feia una gran jugada que acabava amb una rematada del conjunt verd-i-blanc rebutjada entre Becerra i el pal. El Betis apretava de valent i el Girona patia sense poder crear contraatacs i intentant no rebre cap gol. En el minut 33 Pere Pons tallava una contra i rebia una targeta groga que li suposava perdre’s el següënt partit.

Ara si el conjunt local estava dominant el matx i es mostrava superior. En el minut 38 una gran passada de Portillo la rematava creuada Rubén Castro. Però els gironins sabien patir i aconseguien arribar al descans amb empat a 0.

La segona part començava amb sorpresa, ja que Mata entrava per Felipe. El Girona intentava ser fort des de la defensa, no rebre cap gol i buscar la seva oportunitat. Però els andalusos aviat tornaven a tenir el comandament del partit. En el minut 11 de la segona, C. Gómez perdia una pilota en banda esquerra i el Betis forçava un còrner. Això acabava amb una rematada de Rubén Castro que treia Lejeune sota pals.

I els mals presagis es confirmaven poc després. En el minut 15 Jorge Molina feia un gran retall dins l’àrea, es desfeia de Lejeune, i rematava al pal llarg fent inútil l’estirada de Becerra. 1-0 pels locals.

Un minut més tard es produïa un canvi típic, entrava Coris per Aday. El canterà, fresc, havia d’intentar explotar el seu magnífic un contra un per crear perill per banda. A partir del gol, el conjunt andalús deixava d’atacar, es replegava en defensa  i el Girona, tot i no trobar el camí per tenir oportunitats, tenia més possessió de la pilota.
En el minut 30, però, un contraatac del Betis acabava amb una rematava massa creuada de Rubén Castro. Cinc minuts més tard, C. Alfonso entrava per Pere Pons. Canvi ofensiu de Machín. El Girona no havia inquietat Adán pràcticament en tot el partit. Només una jugada de Sandaza en el primer quart d’hora del matx , però arribava viu als minuts finals. Qualsevol jugada a pilota parada, una centrada,... podia significar l’empat.

Però quan el Betis més patia per conservar el resultat, Richy cometia un error en la sortida de la pilota, l’entregava al rival, Jorge Molina rematava al pal dins l’àrea i el rebot l’aprofitava Ceballos per marcar a plaer. 2-0. Faltaven 4 minuts i els blanc-i-vermells havien regalat un gol que impedia apretar en els últims minuts buscant que, amb el nerviosisme dels andalusos per l’obligació de guanyar davant la seva afició, cometessin un error que permetés rescatar un punt al Girona.

De totes maneres aquest equip no es dóna mai per vençut. I ja en el minut 90, Ganell picava magistralment una falta i colava la pilota per l’escaire esquerre de la porteria d’Adan. 2-1. Una pena que la reacció dels de Machín fos tan tard. Només 3 minuts afegits eren molt poc per buscar el miracle i el Betis s’enduia el partit i els 3 punts pel 2 a 1 final.

És l’única taca negra del Girona aquesta temporada. No aconsegueix guanyar contra els de dalt i per això, tot i tenir un rendiment magnífic, no pot entrar en llocs d’un ascens directe que està molt car. Competeix amb equips amb molt més renom i pressupost però no baixa els braços mai. Els llocs de playoff no s’han d’escapar i, si no es pot acabar entre els dos primers, lluitar per pujar a primera en les eliminatòries si es pot aconseguir a jutjar per la gran competició que s’està fent. Potser el moment de guanyar als rivals directes serà quan toqui per assolir la glòria. Mentrestant, a seguir lluitant cada jornada i nosaltres a animar els nostres el proper partit contra el Numància a Montilivi. Som-hi Girona.