dimarts, 17 de març del 2015

A on juga ara...? Emmanuel Biancucchi


Publiquem un nou article d’un “A on juga”. En aquesta ocasió, parlarem d’un “exjugador” del Girona. I ho escrivim entre cometes ja que l’esportista analitzat mai va arribar a trepitjar la gespa en un partit oficial del Girona. Analitzem la carrera de Emmanuel Biancucchi.

L’argentí, nascut a Rosario, va comportar la roda de premsa més multitudinària que es recorda mai a Montilivi. La raó era molt simple. Emmanuel és el cosí de Leo Messi. I el seu representant era ni més ni menys que el pare del mateix Messi. Això va provocar una moguda considerable en l’àmbit periodístic, i el seu fitxatge es va convertir en una autèntica bomba mediàtica. Hi ha qui ja s’imaginava veure a la grada a “La Pulga”, i hi ha qui esperava que l’argentí del Girona tingués una mil·lèsima part de la qualitat del jugador del Barça.

La veritat, mai ho vam poder veure ni viure. Jugava de mitja punta ofensiu, i també podia jugar per la banda esquerre, o bé d’interior o bé d’extrem. S’esperava una aportació en l’atac del Girona. Però problemes burocràtics del seu fitxatge van impedir que l’argentí jugués ni tan sols un partit oficial amb el Girona.

Venia del Munchen 1860. El jove jugador, la temporada 2009-2010 va jugar 13 partits oficials sumant un total de 313 minuts. Del Munchen 1860, ja va arribar a terres gironines. Per tant, se suposa que el seu fitxatge es devia a una qüestió, com hem dit abans, purament mediàtica, doncs les seves estadístiques a Alemanya no eren excessivament brillants.

A mitjans de la temporada 2010-2011, el jugador, amb 22 anys va ser presentat a Montilivi, enmig de molta expectació. Això sí, només el vam poder veure en alguns entrenaments.

Evidentment, un cop conclosa la temporada, el jugador ja no va continuar a les files del Girona. Per aquest motiu, va agafar l’avió per volar novament cap a l’altre costat de l’Atlàntic. Concretament, va marxar cap a Paraguay. L’Independiente va ser el seu destí, tot i que tan sols un any més tard, sense marxar gaire lluny, va canviar d’equip per fitxar per l’Olímpia.

L’experiència a Paraguay tampoc va ser gaire profitosa, i per aquest motiu va decidir provar sort en una altra lliga. I ho va fer al Brasil, fitxant per un club relativament modest del país: el Bahia. Va ser a Brasil on va trobar més protagonisme, i on va començar a mostrar detalls del seu futbol. Era la temporada 2013-2014, i finalment va poder gaudir de minuts. O bé com a titular, o bé entrant a les segones parts, l’argentí va disputar 23 partits acumulant un total de 1140 minuts. Va anotar 3 gols i va sumar una assistència. Cal destacar el partit contra el Flamengo, en el qual, Biancucchi va marcar 2 gols, i va donar la victòria al seu equip per 2-1. En aquella temporada, va compartir vestidor amb el seu germà Maxi. El seu germà, ja de 30 anys ha jugat també en el Bahia, i ha tingut una carrera més destacable en equips de mitja fila sudamericans (Bahia, Olimpia, Cruz Azul, Vitoria..), això sí, mai ha jugat per Europa.

L’actuació d’Emmanuel al Bahia li ha obert les portes a un club més important del país. Molt recentment ha fitxat pel Vasco da Gama, a on espera continuar la seva progressió futbolística.

El cosí de Messi, com el vam conèixer a Girona, es troba en una bona edat per oferir futbol, i pot tenir una carrera similar a la del seu germà Maxi. El seu parentesc amb Messi li ha obert les portes d’alguns equips, però també és cert que aquesta pressió en ocasions pot pesar molt. Si s’oblida d’aquest fet a sobre dels terrenys de joc, no serà una estrella recordada, però si que podrà completar una carrera futbolística en equips sudamericans. 

Imatge 1 extreta de www.mercafutbol.com
Imatge 2 extreta de www.diaridegirona.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada