dilluns, 23 de març del 2015

Jornada 30: Girona 0 - 0 Sabadell

La crònica: El Girona rebia el Sabadell, en un duel amb aspiracions molt desiguals. Els arlequinats, cuers, buscaven un resultat per intentar sortir del pou, mentre que els locals volien no despenjar-se dels llocs d’ascens directe. Els resultats dels rivals de dalt posaven en safata la possibilitat de retallar punts.

Machín sorprenia amb els onze escollits: Becerra, Ramalho, Richy, Lejeune, Coris, Aday, Pons, Granell, Jandro, Felipe i Sandaza. La disposició tàctica era la mateixa però aquest cop buscant més toc i control al mig camp amb Granell en la distribució, Jandro d’enllaç, i sense Cifuentes a la banda que potser necessitava un merescut descans.

En el minut 5 Sandaza pressionava un defensa del Sabadell, li prenia la pilota i sol dins l’àrea rematava amb cama dreta una mica desviat. En el minut 9, el mateix Sandaza pressionava el porter Nauzet i interceptava el seu rebuig. La pilota sortia fregant el pal esquerre de la porteria del Sabadell. Una llàstima que cap de les dues magnífiques oportunitats acabés en gol.

A partir d’aquí, el Girona tenia el control del partit, es mostrava superior al seu rival i dominava la possessió. En el minut 17 Granell ho provava de fora l’àrea després d’una jugada entre Coris i Sandaza. La pilota sortia desviada per poc a còrner. En el minut 25, Coris feia la seva típica jugada per banda esquerra, fent la diagonal cap a dins. Després de sortejar els rivals que li sortien al pas, rematava a les mans del porter.

Els homes de Machín tenien la iniciativa i el seu joc era més vistós que en els últims partits. Se’ls veia motivats i decidits a obtenir la victòria. En el minut 31 Felipe feia una bona jugada per banda esquerre i el seu xut amb poc angle el refusava el porter del Sabadell amb els peus.

Els blanc-i-vermells tenien la pilota en terreny rival la majoria del temps i no patien en defensa. Els minuts que restaven de la primera meitat seguien el mateix guió, amb un Girona dominador que acabava les jugades xutant de fora l’àrea desviat. Exemples d’això eren un xut de Jandro alt en el 37, Felipe feia el mateix dos minuts més tard i en el 42 Coris també xutava amunt.

La primera meitat acabava així. Amb un 0-0 injust i amb la sensació que s’havien deixat escapar oportunitats importants que després es podien lamentar. La segona meitat començava amb un primers minuts de domini tímid del Sabadell. Era normal que els arlequinats intentessin reaccionar en aquests segons 45 minuts. A la sortida d’un còrner, en el minut 56, estaven a punt de marcar i posaven l’ai al cor dels seguidors gironins.

Però poc a poc els homes de Machín tornaven a recuperar el domini i tornaven a controlar i a apretar per buscar el gol. En el minut 59 una obertura fantàstica a Coris el deixaven sol en banda esquerre, però el canterà es precipitava i en comptes de progressar uns metres intentava centrar de primeres a Jandro que estava sol dins l’àrea. La centrada era defectuosa i anava directament a les mans del porter del Sabadell.

En el 64 arribaria l’oportunitat més clara del Girona. Aquella que acaba amb les mans de tots els seguidors al cap per no haver sigut gol.  Granell picava magistralment una falta lateral que rematava Ramalho al pal. Una llàstima. Però els blanc-i-vermells seguien pressionant, seguien buscant els 3 punts. En el minut 71 Sandaza no rematava amb encert des de dins l’àrea .

Els últims 20 minuts transcorrien de la mateixa manera que la resta del partit, amb un Girona jugant prop de l’àrea rival però sense trobar el camí del gol.

En el 76 C.Alfonso entrava per Coris, i un minut més tard tornava Eloi substituint un cansat Jandro. Però no van poder ser els revulsius necessaris per perforar la porteria del Sabadell.

Ja en les acaballes, per buscar més remat, entrava Mata per Aday, però el resultat no es mouria i el Girona cedia el segon empat consecutiu a l’estadi.

Una pena aconseguir 2 punts de 6 possibles després de dos partits seguits a casa, perquè si s’hagués guanyat s’hauria acabat la jornada molt a prop del liderat. Però és cert que tothom punxa, tothom cedeix perquè estem en una categoria complicada on ara tots els equips es juguen alguna cosa. Les opcions del Girona segueixen intactes, continuem en zona privilegiada, fent una temporada molt meritòria. A més, s’ha reaccionat pel que fa al joc i ara només falta que la pilota vulgui entrar per tornar a agafar confiança. No es pot caure en el desànim ja que estem en una zona privilegiada en l’últim tram de la temporada i s’ha de lluitar per quedar el més ben classificat possible. Som-hi Girona.