dilluns, 30 de març del 2015

Jornada 31: Mirandés 0-1 Girona

La crònica: El Girona viatjava a Miranda del Duero per tal d’intentar esfumar tots els dubtes que havia generat les últimes jornades on havia perdut to físic, iniciativa i això s’havia reflectit en el terreny de joc. Segurament la situació extraesportiva no ha ajudat i el resultat entre setmana contra l’Europa tampoc.

Els onze de Machín: Becerra, Coris, Carles Mas, Richy, Ramalho, Aday, Pere Pons, Granell, Eloi, Felipe i Sandaza. El tècnic sorià configurava aquest onze després de comptar amb força baixes sobretot en defensa. Ni Juncà, ni David Garcia, ni Íñiguez ni Lejeune estaven disponibles.

Després d’uns primers minuts d’igualtat, es produïa la primera oportunitat pels blanc-i-vermells. En el minut 9 Eloi la cedia per Granell que, després de fer-se espai, etzibava un fort xut amb l’esquerra i obligava el porter visitant a desviar la pilota a còrner. Poc a poc el Girona començava a imposar el seu ritme i el seu joc. En el minut 15 Granell forçava una falta. Richy la picava amb força al costat del pal dret de la porteria rival i feia pujar el primer gol al marcador. 0-1. Important avançar-se en el marcador en el primer quart d’hora.

5 minuts més tard, Granell xutava des de lluny a les mans del porter. Els homes de Machín es mostraven còmodes en el terreny de joc, no patien i controlaven la situació. Tenien més possessió a camp contrari i semblaven tenir la consigna de xutar de fora l’àrea si no es podia jugar per les bandes. En el minut 25, Eloi robava una pilota i iniciava un contraatac. La cedia per Felipe que forçava una falta perillosa a la frontal de l’àrea. Granell la xutava amb rosca per sobre de la porteria rival. El Mirandés no creava la primera aproximació fins el minut 27, on una centrada des de la banda dreta la rematava de cap Urko Vera amunt.

Els últims minuts de la primera part transcorrien amb un intent de reacció de l’equip local, però el seu atac era previsible i es topava amb un Girona ben col·locat. A més, els homes de Machín, feien una bona pressió i, tot i que no s’aproximaven a la porteria rival, tampoc patien en defensa. Així s’acabava la primera part.

Els segons 45 minuts, els locals intentaven apretar per buscar l’empat. El Girona estava ben plantat al darrera i buscava robar per fer alguna contra perillosa i sentenciar el partit. El Mirandés, però, millorava les seves prestacions i començava a dominar i tenir més possessió. En el minut 16, Àlex Garcia, dins l’àrea, estava a punt d’empatar pels locals. El seu xut sortia un pèl creuat. Ensurt per Becerra que no havia hagut d’intervenir encara. Dos minuts més tard, un actiu Aday forçava una falta per banda dreta, prop de l’àrea rival. La picava Granell ben tancada i, ni Ramalho ni Mas encertaven a rematar. Bona oportunitat a pilota aturada. Un minut més tard entrava Jandro per un desaparegut Felipe. El menut davanter gironí havia treballat molt per l’equip però no havia pogut lluir gaire. El mitjapunta asturià el substituïa per intentar buscar més control al mig camp.

En el minut 25 Sandaza la cedia per Jandro que prop de la frontal rival obria per Aday. Aquest últim feia un xut sec que s’estavellava al lateral de la xarxa. En el minut 26 Coris, molt cansat, era substituït per Cifu que aquesta vegada faria de carriler per banda esquerra. En el minut 29, Urko Vera rematava de cap alt. I és que l’equip local no aconseguia inquietar massa la porteria rival. El Girona havia frenat l’intent de reacció del Mirandés amb control de pilota. Els blanc-i-vermells estaven fent un partit molt seriós i semblaven haver recuperat una imatge sòlida que darrerament costava més apreciar.

En el minut 35, es produïa una passada en profunditat per Cifu que dins l’àrea, pel fet de jugar per l’esquerra, no intentava definir sinó assistir, i es malbaratava una bona opció. En el mateix minut el Mirandés tenia l’única opció clara per empatar. Una passada llarga la rematava Urko Vera de cap a les mans de Becerra.

En el minut 39 una bona jugada dels gironins acabava en gol. Eloi la cedia per Jandro que deixava passar la pilota perquè arribés a Sandaza. El davanter del Girona definia bé i marcava. Però el col·legiat anul·lava la jugada per posició anti reglamentària d’un Sandaza que en aquell moment era substituït per Mata. En els darrers minuts l’equip local apretava amb força i donava algun ensurt, però tampoc aconseguia ni tenir oportunitats de gol clares ni, per tant, neutralitzar el gol en contra.

S’arribava al final del partit i els homes de Machín aconseguien un triomf treballat a camp contrari, el novè aquesta temporada. Es situen quarts, empatats amb Las Palmas i a un punt del segon classificat que és l’Sporting de Gijon. Aspiracions intactes per lluitar per tot. I el millor, bones sensacions del Girona en un matx on ha semblat tenir sempre la situació controlada. Ara venen dos enfrontaments directes: primer dissabte a Montilivi contra el Valladolid, i després desplaçament a les Canàries per jugar contra Las Palmas. Però confiem en un grup que està competint molt bé durant tot el campionat. Som-hi Girona!