diumenge, 5 d’abril del 2015

Jornada 32: Girona 2-1 Valladolid

La crònica: Partit molt important a Montilivi, enmig del pont de setmana Santa. Es rebia el Valladolid de Rubi amb la intenció de deixar enrera els fantasmes, fer un cop d’autoritat sobre la taula i demostrar que el Girona aquest any vol lluitar per l’ascens directe fins al final.

Els onze de Machín: Becerra, Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Pere Pons, Eloi, Granell, Felipe i Mata. Cifuentes tornava a l’onze titular, Lejeune també, i Mata era l’escollit per ser el davanter referència.

Els primers minuts eren d’un Girona molt intens, decidit a tenir la iniciativa i a dominar el partit. En el minut 5 Mata forçava una falta prop de l’àrea rival. La picava Granell i feia lluir Javi Varas.
Però els locals apretaven sense descans i aconseguien el premi ben aviat. En el minut 9 Aday des de l’esquerra, driblava cap a dins i feia una rosca al pal llarg magnífica. Això siginificava l’1 a 0 davant el deliri dels 7056 espectadors que eren a l’estadi.

Els blanc-i-vermells no es conformaven, estaven frescos, amb les idees clares i no donaven opció els pucelans que, quan intentaven reaccionar, es trobaven amb els locals molt ben col·locats en el terreny de joc. En el minut 15 Mata resolia molt bé dins l’àrea i feia gol, però el col·legiat l’anul·lava erròneament per fora de joc. Els homes de Machín veien com el seu contrincant estava superat i aprofitaven per pressionar i jugar molt més en camp contrari.

En el minut 22, Granell treia una falta, la cedia a Richy que xutava de fora l’àrea i estavellava la pilota al travesser. El rebuig rebotava en un defensor del Valladolid i l’esfèrica tornava a topar amb el travesser. Una llàstima no haver aprofitat aquestes opcions tan clares per augmentar la diferència en l’electrònic.

El Girona, de totes maneres, era molt superior al seu rival però no estava sent prou efectiu. A partir de la mitja hora de la primera meitat el Valladolid començava a treure’s la son de les orelles. Mojica feia una gran jugada per banda esquerra, però la seva passada de la mort, tot i ser molt ben rematada per un company, es trobava amb una gran aturada de Becerra.
En el minut 38, Hernán Pérez se n’anava de 3 per banda esquerra i Ramalho el feia caure al límit de l’àrea. L’àrbitre xiulava penal. De Melo el picava i empatava el partit. 1-1.

Ara eren els visitants qui començaven a tenir la iniciativa. Només una falta xutada per Richy de molt lluny que anava a les mans del porter rival, trencava amb la confiança d’un Valladolid que s’havia engrandit arrel de l’empat. En el 42 Adre Leao xutava de fora l’àrea, la pilota rebotava en un defensor gironí i sortia a còrner. I en el minut 44 una rematada semiacrobàtica de De Melo dins l’àrea l’aturava BecerraAmb això s’arribava al final d’una primera part que es resumia en una primera mitja hora magnífica del Girona on hauria pogut fer més d’un gol, i uns últims 15 minuts de domini visitant.

La segona meitat començava com era d’esperar. Menys intensitat, més nervis, menys encert. Es notava la tensió en els 2 equips i la por a perdre. No hi havia tantes oportunitats. Costava sortir a buscar la porteria rival perquè les transicions defensa-atac, atac-defensa eren més lentes per culpa del desgast físic a aquestes alçades de temporada. En el minut 11, una jugada per banda esquerra dels locals, acabava amb una centrada picadeta de Felipe que a punt estava de sorprendre Javi Varas.

Poc a poc el Girona es tornava a mostrar un pèl superior al Valladolid però no podia crear opcions de perill real. Davant d’això, Machín feia el primer canvi. En el minut 23 entrava Sebas per FelipeDos minuts després el Valladolid intentava un contraatac perillós però que acabava de manera estèril. El Girona apretava, sense trobar espais, però amb insistència.

En el minut 28, un còrner picat per Granell l’engaltava de volea Eloi en el segon pal i feia un gran gol. 2-1 al marcador en un moment crucial. S’havia de gestionar aquesta diferència com fos, tapant espais al darrera i si hi havia opció de fer una contra que sentenciés, doncs millor encara. Ara la pilota estava a la teulada d’un Valladolid que, si no volia despenjar-se una mica, havia d’arriscar per evitar la tercera derrota seguida.

En el minut 32, Bordas entrava per un cansat Aday, que havia fet un gran partit. Els de Pucela sortien de la cova i això ho aprofitava Eloi en el minut 39 per fer una passada en profunditat a Bordas que no podia superar la bona sortida del porter visitant. Dos minuts més tard, els pucelans que intentaven fer un atac i gol , i que feien patir el Girona, tenien una de molt clara. Òscar González recollia un rebuig dins l’àrea rival però el seu xut el refusava un providencial BecerraEl minut 44, el tècnic local feia debutar el canterà Rovirola per substituir Granell.
Però amb els de Pucela volcats a l’atac, els blanc-i-vermells estaven a punt de sentenciar amb un contraatac conduït per Mata que sol davant del porter no encertava a resoldre.
No hi havia temps per més i el resultat final era un suat i merescut 2-1.

El Girona havia guanyat un rival directe, havia fet un gran partit i , a més, recuperava les bones sensacions de la primera volta. Motius suficients per estar esperançats, confiar en l’equip i estar tremendament il·lusionats. S’entra en les darreres 10 jornades amb el playoff a tocar i amb uns blanc-i-vermells aspirant a tot. Toca animar-los fins al darrer alè. Som-hi Girona.