dimecres, 26 d’agost del 2015

Jornada 1: Bilbao Ath. 0 -1 Girona

La crònica: El Girona viatjava a Bilbao, per iniciar una nova temporada carregat d'il·lusions i amb l'objectiu principal de començar amb bon peu la competició. El millor escenari per fer-ho, el mític San Mamés, davant del Bilbao Athl.

Els onze de Machín: Becerra, Álamo, Olivas, Richy, Lejeune, Clerc, Pons, Alcaraz, Granell, Felipe i Mata.

D'aquesta alineació, que ja vam veure en el partit del Trofeu Costa Brava, es pot veure clarament com l'estructura i la disposició tàctica és la mateixa que la temporada anterior. No cal canviar res. Ens va donar molts bons resultats i només cal ser fidels a la nostra manera de jugar, amb petits retocs que converteixin el model en un model potent.

La columna vertebral és la mateixa. Becerra a la porteria, Richy de lliure controlant tota la defensa, amb un Lejeune sempre elegant al seu costat. Pere Pons de pivot defensiu, ajudat per un Granell que ofereix la sortida de la pilota, i davant Mata i Felipe per oferir tant moviment i habilitat, com olfacte golejador.

Aquesta columna s'ha completat amb els canvis necessaris per la marxa d'alguns jugadors. Clerc al lateral esquerre, Álamo a la dreta. Els dos jugadors s'han de convertir en peces claus, doncs en aquesta disposició tàctica habitual de Machín, sabem que els carrilers han d'oferir molta sortida. Clerc ha mostrat un bon rendiment en la pretemporada, i Álamo arriba amb l'etiqueta d'estrella, però que té el repte d'adaptar-se a una nova posició per ell. Kiko Olivas completa l'eix de la defensa. I al mig del camp, un sorprenent Alcaraz que s'ha adaptat molt bé a l'equip.

El partit es preveia complicat. Al davant del conjunt gironí hi havia un equip acabat d'ascendir de la segona B, però amb molta fam, i molta força. Mai el Bilbao ha estat un equip fàcil. Des de sempre ha estat un equip dur, que lluita cada pilota i que des de les categories inferiors es guanyen el nom dels lleons. I així va ser, un partit dur, amb els bascos posant-li les coses difícils als gironins.

El partit era igualat, però el Girona també presentava una aposta molt ferma i molt seriosa. Durant els primers 45 minuts hi havia igualtat en el terreny de joc, però amb algun intent d'aproximació per part del Girona a partir de pilotes llargues cap als dos davanters: Mata i Felipe. Però el respecte i el bon posicionament dels dos equips feia que la primera part acabés amb empat a 0.

A la segona part, Machín va ser més ambiciós. S'havien produït ocasions en les 2 porteries, amb pals per cadascun dels equips i fins i tot amb un gol anul·lat a Mata. Però el tècnic volia més. Sabia que el partit es podia guanyar, i per això va fer un canvi que va resultar definitiu pels interessos dels catalans. Alcaraz va abandonar el terreny de joc per donar entrada a Jairo que debutava així a la segona divisió. Felipe retrassava la seva posició al mig del camp i amb aquest canvi es pretenia tenir més presència a la porteria contrària, aprofitant el desequilibri de Felipe des del darrere, i l'olfacte golejador de l'ex de l'Espanyol. I així va ser, en una jugada ràpida, Jairo aprofitava els espais en posició dubtosa, però directe a porteria va aconseguir batre al porter basc. 0-1.

El partit estava allà a on volia el Girona, i es va dedicar a mantenir la diferència els minuts que quedaven. Encara hi va haver alguna oportunitat més però l'àrbitre va xiular el final del partit, permetent que una vegada més, el Girona iniciï la seva aventura en la competició amb un bon resultat en la primera jornada de lliga. Queden 41 jornades, tot un món, però és evident que començar guanyant, i fer-ho com a visitant sempre és positiu. Les primeres jornades de lliga, en algunes ocasions serveixen com a carta de presentació dels interessos dels diferents equips, i per això és important començar amb una bona dinàmica de resultats. Som-hi Girona.