diumenge, 20 de setembre del 2015

Jornada 5: Oviedo 1-2 Girona

La crònica: El Girona visitava el Carlos Tartiere per jugar contra l’Oviedo davant d’uns 10.000 aficionats. Era un enfrontament difícil contra un equip, que tot i ser un nouvingut a la categoria, s’ha reforçat molt amb l’esperança d’estar a dalt. Els blanc-i-vermells, després d’un inici amb molts dubtes, necessitaven una victòria.

Els onze de Machín: Becerra, Clerc, Lejeune, Richy, Kiko, Álamo, Pons, Granell, Eloi , Jairo i Mata. Felipe era l’home que aquesta vegada no sortida d’inici i si ho feia el nou fitxatge, Jairo Morillas.

Començava així un partit intens, frenètic, igualat i molt bonic per l’espectador. Tots dos equips eren valents buscant l’àrea rival sense especular gens. En aquests inicis s’havia de destacar la figura de Becerra que salvava el Girona d’encaixar el primer gol en un parell d’oportunitats clares dels locals. El gironins, però , també deien la seva i inquietaven els rivals.

En el minut 26 una contra dels gironins, produïda per una assistència al primer toc de Mata cap a Jairo, acabava amb una dribling d’aquest últim després d’entrar a l’àrea i una rematada perillosa que refusava Esteban.
Però un minut més tard, l’Oviedo treia una falta al mig camp molt ràpid davant la passivitat dels seus contrincants i forçava un còrner. Picaven el còrner i Borja Valle aprofitava una petita badada de Kiko per anticipar-se i rematar de cap al fons de la xarxa. 1-0 i esclat d’alegria en el públic.

El Girona havia perdonat les seves opcions i per culpa d’una desconcentració defensiva encaixava el primer. Tot i així, els homes de Machín, no estaven fent un mal partit. Tocaven bé la pilota movent-la d’un costat a l’altre i ho alternaven amb passades llargues per aconseguir aquest joc directe que tan bons resultats ha donat.

En el minut 35, Álamo feia una gran jugada per banda dreta i cedia enrera perquè Lejeune rematés amb l’interior del peu, de primeres, fent lluir el porter Esteban. El francés recollia el rebuig però la seva centrada no trobava rematador. Els gironins, que estaven pressionant, recuperaven la pilota i la cedien a Mata que forçava un clar penal. Granell era l’encarregat de picar-lo ajustat al pal esquerre per fer pujar l’empat a 1 al marcador. Es feia justícia en un matx molt interessant, amb opcions i arribades dels dos equips.

En el minut 44 Jairo feia un gran control en banda esquerra, arribava a línea de fons però la seva centrada no la podia rematar Mata a boca de gol. S’arribava així al final de la primera meitat.

Començava la segona part amb una falta forçada per Álamo en banda dreta. La picava Granell directa a porteria i Esteban refusava.
En el minut 5, una centrada des de l’esquerra de l’Oviedo, la refusava Kiko però a punt estava de fer-se un autogol.
En el minut 11 Machín feia la primera substitució, entrava Alcaraz per Eloi que tenia una groga i havia estat a punt de rebre la segona en un parell d’ocasions.
En el minut 13, els locals provaven sort de lluny i Becerra rebutjava el xut però la pilota s’estavellava al pal. El partit seguia molt equilibrat, però potser menys vistós que  la primera part.

En el minut 20 les coses es posaven de cares pel Girona. Una grandíssima jugada d’Álamo per banda dreta acabava amb una centrada que rematava Mata des de la petita i feia l’1 a 2. Premi al gran esforç del davanter madrileny que necessitava aquest gol tant com el seu equip els 3 punts.

Semblava que la situació podia estar controlada, però en el minut 29 una segona targeta groga molt rigurosa a Alcaraz deixava els blanc-i-vermells amb un home menys. L’escenari a partir d’aquest moment estava molt clar. Els locals abocats a l’atac i els gironins pressionant i defensant-se, patint per conservar la renta mínima de l’electrònic.

Machín feia el segon canvi en el minut 32, i entrava Llonch per Jairo, amb la intenció de crear una línea sòlida al mig camp.
L’Oviedo estava pràcticament en tot moment en terreny rival i el Girona intentava tapar espais amb molta concentració i bones ajudes.
En el minut 43 Machín feia el tercer i últim canvi. Entrava Coris per un exhaust Mata que s’havia buidat en el camp amb un gran treball pel seu equip.
Coris es situava de davanter per intentar aprofitar la seva frescura amb pressió a dalt, i aguantar i conduir la pilota si tenia opció per fer-ho.

En el minut 46 Coris rebia una bona passada, se n’anava sol, entrava dins l’àrea però rematava massa creuat. Havia perdonat la sentència.
En el minut 47, Edu Bedia empalmava un bon xut que s’estavellava al pal dret de la porteria de Becerra.
Un minut més tard, Pere Pons obria per Álamo que centrava i Coris, des de la petita, rematava fora. Tornava a perdonar el tercer però s’arribava al final.

Gran partit del Girona, seriós, ambiciós, sacrificat, vistós i amb gol. Una victòria important per recuperar sensacions i recuperar confiança. Molt difícil destacar un sol jugador en un triomf aconseguit gràcies al treball d’equip, però si que s’ha de mencionar Javi Álamo. Esforç defensiu i perill en atac. Llàstima que tingui el menisc tocat perquè podria significar, si passa pel quiròfan, una baixa important.
De totes maneres l’equip ha recuperat crèdit i espera recurar efectius aviat per començar a mirar cap amunt. Som-hi Girona.