diumenge, 13 de setembre del 2015

Jornada 4: Girona 0-0 Osca

La crònica: En els prolegòmens del partit els aficionats rebien una guia pràctica de l’aficionat i podien observar una gran pancarta, conseqüència d’una sanció excessiva, en la zona del Gol sud on es va produir l’incident contra Lugo.

Els onze de Machín: Becerra, Álamo, Kiko, Richy, Lejeune, Coris, Pons, Granell, Eloi, Felipe i Mata.

Partit important on tothom esperava la reacció de l’equip amb una victòria que retornés la confiança a tothom. En el minut 4 un rebuig deixava Mata completament sol davant el porter rival, amb temps per aixecar el cap i definir, però el seu xuta sortia desviat a la dreta de la porteria del Huesca. Increïble error quan semblava l’1 a 0.

A partir d’aquí el Girona portava la iniciativa, trepitjant terrreny rival mentre el Huesca sortia tímidament a la contra. Però els homes de Machín tenien el control absolut, dominaven, pressionaven i tot això amb intensitat.

En el minut 15 Eloi lluitava una pilota, obria a la dreta, Coris centrava i Mata rematava de cap a les mans del porter. En el minut 21, gran jugada de Pere Pons que arribava fins a la línea de fons, feia una passada enrera però Mata no arribava per poc i la defensa visitant desviava a còrner. El picava Granell i Richy rematava de cap fent lluir Leo Franco.

En el minut 29, Lejeune dubtava i el Huesca creava la primera opció però Becerra sortia a tapar i aconseguia salvar els locals.
De totes maneres els gironins eren els amos del partit. En el minut 32 Mata la cedia de cap a Felipe que davant del porter perdonava el primer.
3 minuts més tard, Felipe rebia entre línees i rematava des de fora l’àrea un pèl desviat a l’esquerra.

Eren els millors minuts d’un Girona que volia marcar el primer abans d’acabar la primera meitat. Recordava una mica l’equip competitiu i ambiciós de l’any passat. En el minut 39, una recuperació del Girona iniciava un bon contraatac. Mata cedia a Eloi que obria a la dreta i Álamo dins l’àrea xutava amb força però la desviava Leo Franco.
La primera part acabava amb un ensurt. Una falta que treia ràpid el Huesca deixava un davanter rival sol davant Becerra però rematava massa creuat. Fi dels primers 45 minuts amb 0-0 al marcador però amb la sensació que es podia guanyar.

Començava la segona part i la veritat és que el Huesca no donava ni tres passades seguides. Exageraven cada vegada que queien a terra per perdre temps i demostraven ser un dels rivals menys perillosos que han passat per Montilivi. Semblava que l’empat inicial ja els anava bé i que no anaven a arriscar gens. Per aquest motiu era el Girona qui havia de tornar a dominar i buscar la porteria rival. En el minut 50 Eloi recuperava una pilota en atac, cedia a Mata dins l’àrea rival que no podia rematar i forçava un còrner.

Això donava pas a uns minuts on els blanc-i-vermells seguien tenint el partit controlat però amb mitja marxa menys. Semblava que s’estaven prenent un respir per apretar després amb força. Però la intensitat de la primera part es desfeia com un sucre en un tallat i tot i portar la iniciativa en el joc, no trobaven la manera de crear una oportunitat clara de gol.

En el minut 65 era el Huesca qui avisava amb un contraatac que acabava amb una rematada desviada.
Machín intentava sacsejar el seu equip amb un doble canvi. Clerc entrava en el carril esquerre per substituir un no gaire inspirat Coris i Jairo substituïa Felipe.
Això feia reaccionar tímidament el Girona que tornava a apretar sense massa encert.

En el minut 72 Álamo feia una jugada individual per banda dreta però el seu xut sortia desviat. 3 minuts més tard Machín tornava a moure peça. El canterà Serrano entrava per un cansat i poc afortunat Mata. Serrano passava al carril dret i Álamo en punta per intentar aprofitar la seva potència i alçada.
Però les forces ja no responien, els gironins s’havien desinflat i més enllà de controlar, no eren capaços d’oferir res més. Ni creaven perill ni xutaven a porteria.

En el minut 82 Lejeune agafava un davanter visitant que es plantava sol davant Becerra i feia una falta molt perillosa. La picava Fran Mérida però la barrera la desviava a còrner.
En el minut 87 el Huesca es quedava amb un home menys per doble groga però això no feia que els locals trobessin el camí del gol, ni tan sols es podien mostrar massa incisius o perillosos en atac. S’arribava al final del partit amb el  0 a 0 inicial. Decebedor resultat en un matx on semblava que havia de significar enlairar el vol i recuperar la confiança.

De totes maneres no tot ha estat negatiu. En la primera part s’ha ofert un bon joc per moments però s’ha perdonat. Després , a la segona meitat, si que hem vist un Girona poc perillós. Però s’ha recuperat la solidesa defensiva, part molt important en els plans de Machín. Hi ha jugadors que encara han de debutar que poden ajudar molt l’equip, i d’altres que encara no han trobat la seva forma però que tots sabem que poden oferir una millor versió. La lliga és molt llarga, 4 punts de 12 no són ni molt menys sinònim d’il·lusió, però s’ha de creure en una reacció que segur que pot arribar perquè hi ha talent, sacrifici i esforç. Falta una mica d’espurna i una dosis de sort. Segur que entre tots capgirarem la situació. Som-hi Girona.