diumenge, 25 d’octubre del 2015

Jornada 10: Girona 0-0 Saragossa

La crònica: 4.219 espectadors  decidien anar a l’estadi en comptes de passejar per les Fires, per veure si finalment arribava la primera victòria a casa. Machín, conscient de la necessitat de guanyar i també per culpa d’alguna baixa, feia canvis en l’onze inicial: Becerra, Llonch, Alcalá, Richy, Kiko, Clerc, Pons, Alcaraz, Borja, Felipe i Mata.  Absències de gent fixe com Granell, Eloi o Lejeune per donar entrada a nous fitxatges d’aquesta temporada.

La primera jugada interessant arribava ben aviat. En el minut 1, el Girona, mitjançant joc associatiu, aconseguia trobar Llonch dins l’àrea i al segon pal, però el seu centre xut era rematat per l’atac gironí a les mans del porter rival.

Seguidament venien uns minuts d’equilibri, amb lluita al mig camp, on ningú dominava i amb els dos equips intentant trobar el seu lloc al terreny de joc. Destacava en aquests instants inicials un actiu Llonch per banda dreta.
En el minut 12, una falta penjada per l’equip local a l’àrea, la rematava Richy al segon pal, després es produïa un embolic dins l’àrea amb Alcalá intentant fer gol, però finalment la pilota era refusada a còrner. Els blanc-i-vermells, avui de blau, havien estar a punt de marcar.

Els homes de Machín havien tingut dues arribades perilloses però encara no havien imposat el seu joc. Tot i així, en el minut 17 una altra aproximació interessant. Un xut de fora l’àrea el recollia Kiko de ben a prop, però la seva rematada en una posició forçada sortia massa desviada.
A partir d’aquest moment, i poc a poc, el Girona començava a imposar-se tot i tenir davant un Saragossa molt seriós sense inquietar Becerra, eren un rival dur.

En el minut 24 Clerc perdia una pilota i els visitants ho provaven de lluny.
Però els locals seguien dominant, jugant més en terreny rival i només faltava tornar a crear perill. Estaven en les immediacions de l’àrea de l’equip aragonés però no tenien oportunitats clares.

Els visitants, en el minut 32, feien una jugada perillosa per banda esquerra que Richy desviava a còrner.
El Girona responia amb una passada a Borja que no podia rematar i la defensa del Saragossa refusava a còrner.
Els de Machín havien fet una més que digna primera meitat, amb alguna oportunitat, aproximacions, cert domini i sense patir. S’arribava al final dels primers 45 minuts.

La segona part començava amb un ritme més baix, més fred. El Girona afluixava i el Saragossa es mostrava més còmode. Començava a desenvolupar-se el joc en terreny del Girona que li costava sortir. Fruit d’això els aragonesos forçaven un còrner que a punt estava de significar el primer gol, però Becerra responia amb una gran aturada.

Els gironins semblaven cansats, havien baixat prestacions. La primera jugada amb cara i ulls d’aquesta segona meitat es produïa en el minut 65 quan una centrada de Clerc des de l’esquerra la recollia Alcaraz per provar-ho de fora l’àrea, però el seu xut anava a les mans del porter.
Atès que els visitants localitzaven la possessió de la pilota prop de l’àrea de Becerra i els locals intentaven reaccionar sense encert, Machín feia el primer canvi. En el minut 73 Granell entrava per Clerc.

Un minut més tard el Girona, que sabia que havia d’apretar, feia una bona jugada i Mata, quan es disposava a xutar, era objecte d’un possible penal.
En el minut 82 Eloi entrava per Alcaraz per intentar donar aire fresc al mig camp.

Però més enllà d’una falta picada per Granell que Alcalá rematava de cap i feia lluir el porter del Saragossa, ja no s’anava a tenir cap més oportunitat de canviar el 0 a 0 inicial.
El tècnic del Girona intentava un últim canvi en el minut 87 fent entrar Joel per Felipe però no hi havia temps per res més. Nou empat a casa.

El Girona s’ha mostrat seriós, consistent en defensa, en moments ha estat superior, ha merescut la victòria més que el seu rival, no ha patit i ha controlat força el matx. Però li costa massa fer gol i guanyar un partit. Comença a ser perillós el fet de no trobar el camí del triomf a casa on no s’han sumat els 3 punts en cap ocasió. De puntet en puntet s’acosten massa a la zona del descens i si s’hi entra començaran els nervis. Toca recuperar efectius i intentar valorar la millor imatge d’avui per retrobar la confiança que ens porti a la victòria. Som-hi Girona.