Jornada 13: Alabès 1-0 Girona

El partit
Dia/Hora: Dissabte 14 de Novembre. 18 h
Estadi: Mendizorroza.
El Girona viatjava a Vitòria per intentar aconseguir fora de casa allò que no assoleix a Montilivi. Abans de començar el partit es feia un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes de la barbàrie de París. Solidaritat i indignació a les quals ens sumem des del blog.

La alineació: Becerra, Llonch, Kiko, Alcalá, Lejeune, Aday, Pons, Granell, Borja, Felipe i Mata. Retorn a l’onze inicial de Granell.

La crònica:
El partit començava amb els dos equips igualats i amb respecte mutu. En el minut 3 Felipe forçava una falta que Granell picava directa a porteria un pèl desviat a l’esquerra.

Aviat es podia veure una de les consignes de Machín per aquest enfrontament. El Girona jugava sempre en llarg des del darrera per evitar errors en la sortida de la pilota i minimitzar la pressió a dalt que sol fer l’equip vitorià.

En el minut 7, l’Alabès treia un còrner perillós que refusava la defensa gironina abans que rematés ToqueroA partir d’aquí, s’entrava en uns minuts de joc poc fluïd, amb faltes reiterades dels locals que tallaven el ritme.
En el minut 15, Kiko Femenía conduïa una contra pels vascos i a punt estava de filtrar una passada perillossíssima que tallava Lejeune dins l’àrea.
Un minut després, Toquero es desfeia per banda de Llonch, feia una centrada entre els centrals del Girona i Juli des de la petita feia l’1 a 0.

Els homes de Machín no aconseguien entrar en joc, no creaven perill mentre que Toquero incordiava molt la defensa catalana. Els locals es mostraven molt intensos i fruit d’això el col·legiat els castigava amb targetes. Conseqüència d’aquestes faltes contínues era l’expulsió d’Einar en el minut 27 per doble groga. Els blanc-i-vermells tenien l’oportunitat d’apretar ara que tenien un home més.

En el minut 31 Granell també rebia una targeta groga. Lluny d’aprofitar, però, la superioritat numèrica, eren els locals qui en el minut 35 feien una bona jugada trenada que acabava amb un xut de Juli amunt.
En el minut 37 Mata semblava rebre una agressió però l’àrbitre li treia targeta groga. El Girona intentava apropar-se a l’àrea rival sense encert i s’arribava al final de la primera meitat amb cap arribada clara i cap xut entre els 3 pals.

La segona meitat començava amb el canvi d’Álamo per Llonch per intentar donar profunditat per banda dreta.
En el minut 7 Toquero deixava anar un cop de puny a Lejeune castigat amb targeta groga. 2 minuts més tard Kiko Femenía feia una bona jugada per banda i la seva centrada xut inquietava Becerra.

Res no canviava en aquest inici de la repressa. El Girona es mostrava poc profund, no creava perill, avançava lentament amb passades curtes, la pilota no circulava amb velocitat i era massa previsible. Els vitorians esperaven a darrera i intentaven construir algun contraatac.

En el minut 17 Jairo entrava per Felipe per buscar més presència a dalt.
En el minut 21, una jugada de Pons per banda dreta acabava amb una centrada que Jairo no controlava bé dins l’àrea. Ara els gironins tancaven els seus rivals prop de l’àrea per trobar el camí de l’empat. Aday centrava i Mata rematava de cap amunt.
En el minut 24, Machín feia el darrer canvi. Coris entrava per Alcalá per buscar desequilibri en banda i deixar de jugar amb 3 centrals. Tot seguit, Pacheco simulava una falta i el col·legiat li ensenyava la segona groga deixant l’Alabès amb nou homes. Però Mata també rebia la segona poc després i deixava el Girona amb deu. Tot i així seguia la superioritat numèrica i els blanc-i-vermells es volcaven.

Borja feia una mitja xilena que anava ben dirigida a porta però era refusada per la defensa vitoriana.
Els homes de Machín no estaven interpretant bé allò que necessitava el partit, no prenien bones decisions i no aprofitaven el fet de jugar amb un home més per crear opcions de gol. En el minut 41 Pons cedia a Jairo que marcava en fora de joc clar. El gol no pujava, evidentment, al marcador.
1 minut més tard, Jairo feia una mitja volta i rematava de fora l’àrea a les mans del porter local.

I sense pràcticament res més a destacar, i sense aconseguir tenir ni una sola oportunitat clara en tot el matx, s’arribava al final amb 1 a 0 pels locals.

Reflexió: Derrota molt dolorosa, no només per la mala ratxa i la mala dinàmica en la qual està immersa el Girona, sinó perquè el partit no ha sigut bo i no s’ha aprofitat la superioritat per crear joc i perill. S’han de trobar solucions de seguida per començar a canviar les sensacions negatives per d’altres més positives, i això només es pot fer guanyant. Si bé és cert que en el còmput global d’aquestes 13 jornades el Girona mereixia dur 8 o 10 punts més, la realitat és que està en la zona baixa i s’ha de començar a remuntar per no patir la tensió de veure les posicions de descens massa a prop. Això es pot començar a fer diumenge a Montilivi contra l’Albacete. Som-hi Girona.