Estadi: Santo Domingo
Dia/Hora: Dissabte, 9 de Gener. 18:00 h

La alineació: Becerra, Coris, Kiko, Alcalá, Mas, Clerc, Pere, Granell, Alcaraz, Jairo i Mata.

La crònica:
El Girona visitava un rival complicadíssim instal·lat en la zona alta de la classificació que venia de 6 partits seguits sense perdre, amb 2 empats i 4 victòries.

Els locals aviat creaven perill. En el minut 1 David Rodríguez s’enduia una pilota i xutava massa alt. Després d’aquesta acció, els blanc-i-vermells tenien alguna aproximació a l’àrea rival. El terreny de joc estret feia difiícil trenar jugades i convidava a un partit de lluita i intensitat. L’únic equip que intentava baixar la pilota i combinar era el gironí.

En el minut 16 Granell lluitava per banda esquerra, recuperava la pilota i feia una centrada perillosa que Mata, des de la petita, no arribava a rematar per poc. 2 minuts més tard Granell picava una falta que era rematada de cap amunt per Alcalá.

Però l’enfrontament era molt igualat. Potser els de Machín eren un pèl superiors. L’Alcorcón no dominava però semblava tenir el partit controlat. En el minut 31 , una pilota aturada arribava a la banda dreta on Álvaro Rey feia una bona jugada, centrava i Chema feia gol des de la petita després d’un rebuig de Mata. Els gironins reclamaven mans però l’1-0 pujava al marcador.

En el minut 40 Alcaraz feia un xut molt perillós que sortia fora per poc. El Girona no li perdia la cara al partit i a base d’insistència aconseguia forçar fins a 5 córner en aquesta primera meitat.
En el 43 Kiko recuperava una pilota, arribava a línea de fons, centrava enrera i Mata rematava d’esperó a les mans del porter. Jairo també ho intentava amb un dribilng i posterior xut des de fora de l’àrea. Amb això s’arribava al final d’una primera meitat amb els gironins globalment una mica millor que el seu rival que havia aprofitat la seva opció. Al Girona li faltava pòlvora a dalt.

La segona meitat començava amb el vent en contra pels visitants que havien de fer un pas endavant si volien equilibrar el marcador.
En el minut 5 Jairo feia una gran jugada per la dreta però el seu fort centre-xut no el podia rematar amb precisió Mata.
Els blanc-i-vermells poc a poc es volcaven a l’àrea rival i desguarnien la defensa deixant espais darrera per contraatacar. L’Alcorcón ho volia aprofitar per sentenciar el matx. En el minut 17, Campaña assistia David Rodríguez que feia una vaselina massa forta davant la sortida desesperada de Becerra.

Els de Machín intentaven dominar però no trobaven el camí. Mentrestant, els locals, no patien en excés.
Tot i una acció d’Alcaraz en el 13 que rematava a les mans, i una jugada entre Coris i Pons que acabava en una centrada que Mata no aconseguia atacar, era moment per canvis. En el minut 23 Álamo i Borja entraven per Pere Pons i Mata. El mig de camp el completaven Granell, Alcaraz i Borja per darrera dels davanters, i a davant Jairo de referència i Álamo acompanyant-lo, amb llibertat per caure a les dues bandes.

En el 25 Álamo feia una bona jugada des de l’esquerra, centrava, Jairo controlava dins l’àrea però el seu xut sortia amunt.
En el 29 Aday entrava per Coris per intentar guanyar profunditat per banda dreta. Ara sí que el Girona apretava i l’Alcorcón defensava amb solvència gestionant la renta mínima.

En el minut 37 Clerc centrava i Jairo rematava de cap massa alt. La resposta la feien els locals mitjançant Campaña que conduïa i prop de l’àrea rival xutava a les mans de Becerra.
L’última dels homes de Machín es produïa mitjançant una centrada d’Aday que rematava Álamo en el primer pal però la defensa del conjunt madrileny la desviava a còrner.
Ni els 3 minuts afegits, ni els intents del Girona aconseguien canviar el marcador i s’arribava al final del partit amb 1-0 per l’Alcorcón.

Reflexió
No es pot dir que el Girona hagi fet un mal partit. Davant tenia un rival enratxat que dormirà segurament en zona d’ascens directe. Però la falta de gol dels homes de Machín és preocupant. Sembla que qualsevol contrincant en té prou amb encertar un cop per aconseguir els 3 punts. S’intenta reaccionar però es creen poques oportunitats clares que a més es fallen. L’equip es mostra seriós però poc efectiu. El treball és bo, però es perd i no es marca. És el tercer equip menys golejador de la categoria i amb aquests registres només es pot estar en zona de perill. Esperem que la imatge es mantingui, que l’esforç segueixi i que el tècnic del Girona pugui recuperar Sobrino i adaptar Lekic el més aviat possible per sumar efectius a la causa que intentin ajudar a trobar porteria amb més assiduïtat. Ara venen dos partits seguits a casa que s’han d’aprofitar. Som-hi Girona.