Estadi: Montilivi

Data/Hora: Diumenge 17 de Gener, 17:00

Espectadors: 3.861

La Alineació: Becerra, Aday, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Pons, Granell, Eloi, Jairo i Mata.

Últim partit d’una primera volta irregular dels homes de Machín, que havia de servir per sumar tres punts i allunyar-se una mica de la zona de perill.

Els primers minuts eren d’un Girona apretant, dominant però sense crear perill, davant d’una Ponferradina ben plantada. Però això canviava en el minut 11 quan Jairo deixava d’esperó a Clerc que centrava des de l’esquerra, Eloi rematava arribant des de la segona línia però la defensa rebutjava a còrner.

4 minuts més tard l’equip visitant feia la primera aproximació a les immediacions de Becerra però la defensa blanc-i-vermella, molt atenta, tallava el perill.

En el minut 23 la Ponfe feia una jugada en combinació i, quan el davanter de l’equip lleonés es disposava a rematar, Lejeune lliscava pel terra per desviar a còrner.

Quan passava un minut de la mitja hora de joc, els de Machín tenien la primera opció clara. Clerc centrava des de l’esquerra i Jairo rematava de cap fent volar Santamaria que desviava a còrner.

Però, 4 minuts més tard, arribava el primer. Aday feia una bona jugada per la dreta, centrava, i Mata, amb tot, rematava al fons de la porteria. 1-0. Semblava que s’havia fet el més difícil i que ara es podia estar més tranquil quan l’equip visitant responia fent un xut perillossísim al pal davant la mirada d’un immòbil Becerra.

Els gironins no es volien deixar sorprendre i feien un últim esforç per intentar eixamplar la diferència de l’electrònic. En el minut 39 una bona jugada de Mata per l’esquerra acabava en un una centrada que Jairo no arribava a rematar per poc.

Just abans del descans, una altra de claríssima. Una centrada de Lejeune la deixava de pit Mata per Eloi, que venia de cara, i el seu xut s’estavellava al travesser. Amb això finalitzaven els primers 45 minuts amb el resultat a favor i bones sensacions.

Començava la segona part amb l’objectiu d’aconseguir el gol de la tranquil·litat. Eloi feia una bona jugada però la defensa rival li feia una entrada per impedir la seva progressió. Era el minut 49 i Granell la picava al segon pal, es produïa una cessió de cap perquè Kiko, de ben a prop i també de cap, fes el 2-0.

Just després d’això, la Ponferradina intentava reaccionar però davant es trobava un Girona segur que no volia donar cap facilitat, molt intens i concentrat i que a sobre tenia espais per contraatacar.

En el minut 62 , el conjunt lleonés conduïa la pilota que acabava amb un xut sec al pal de la porteria local. Poc després d’aquesta acció que podia haver ficat els visitants dins del partit, el Girona picava un còrner en el minut 66. La pilota anava al segon pal, Jairo la deixava per Kiko que amb el genoll feia el 3-0. La victòria no es podia escapar. A partir d’aquest moment el matx era molt plàcid pels blanc-i-vermells que per fi podien jugar amb calma, sense tensió. I això es reflectia en el terreny de joc.

En el minut 73 Borja entrava per Eloi. I un minut més tard, el mateix Borja cedia per Jairo que dins l’àrea definia amb l’interior del peu per fer el 4-0. Deliri entre l’afició que feia molt temps que esperava un resultat així.

En el minut 78 es produïa el debut esperat del davanter Dejan Lekic que substituïa Jairo. L’atacant serbi pot ser una bona referència en atac per la seva embergadura i alçada.

En el minut 80 Lekic recuperava la pilota, Mata li tornava i el deixava sol davant del porter. Lekic rematava, Santamaría refusava, Lekic tornava a rematar de cap però sortia amunt per poc. A punt havia estat de tenir el debut somiat però no passava res, millor reservar els gols per quan siguin més necessaris.

En el minut 84 Alcaraz entrava per Pere Pons però ja no hi hauria res destacable. 4-0 final.

La reflexió
Resultat importantíssim. Grans sensacions i millor imatge. El Girona havia estat sòlid en defensa, treballador en mig camp i lluitador i contundent a dalt. Partit per agafar confiança. Triomf molt clar i molt merescut que ha de servir per allunyar tensions i començar a mostrar el veritable pontencial que té aquesta plantilla. Dissabte vinent comença la segona volta rebent el Bilbao B i, una nova victòria deixaria els homes de Machín lluny de la zona de descens i potser amb opcions de  mirar cap amunt. En tot cas, Som-hi Girona.