Data/Hora: Dissabte, 23 de Gener, 18:00h
Espectadors: 4.206

La alineació: Becerra, Aday, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Pons, Eloi, Granell, Felipe i Jairo. Destacava la presència de Felipe en l’onze inicial en substitució del lesionat Mata.

La crònica:
El Girona començava intens, conscient de la importància d’aconseguir tres punts davant del cuer. En el minut 10 una centrada d’Aday per la dreta la rematava Felipe de cap a les mans del porter.
En el conjunt vasc destacava la presència, en l’eix de la defensa, de l’ex-gironí Ramalho

Després d’aquests minuts d’intensitat local, es donava pas a moments de certa igualtat amb els gironins aproximant-se un pèl més a l’àrea rival. Fruit d’aquestes aproximacions arribava el primer. En el minut 21 Granell picava un còrner que rematava de cap Lejeune al fons de la xarxa. 1-0.

En el minut 26 era el Bilbao qui picava un còrner que Ramalho rematava de cap fora.
L’equip visitant reaccionava ràpid i esvaïa l’alegria local quan en el minut 28 empataven fent un golàs de falta directa davant d’un Becerra que feia l’estàtua. 1-1.

A partit d’aquest instant els homes de Machín perdien el control del partit i eren els vascos qui tenien la possessió i circulaven millor la pilota.

En el minut 36 Lejeune xutava una falta directa que sortia fregant el pal esquerre de la porteria rival.
El Bilbao ho provava de fora l’àrea sense encert en el 41. S’arribava al final de la primera part amb domini de l’equip vasc davant d’un Girona que es sentia incòmode.

2a part. Machín no s’ho pensava gaire i feia entrar d’inici Lekic per substituir un desaparegut Felipe.
Tot i que era el Bilbao qui ho intentava primer amb un xut una mica desviat, aviat serien els gironins qui agafarien el timó per buscar la victòria.
En pocs minuts un còrner de Granell que rematava Aday de primeres i una centrada xut perillosa de Lekic donaven pas a una gran oportunitat del Girona. En el minut 51 una gran jugada de Jairo acabava amb un gran xut de fora l’àrea que s’estavellava en el pal.

El Bilbao intentava reaccionar equilibrant forces tot i que no creava perill. Però els homes de Machín tenien clar que no podien desaprofitar l’ocasió de buscar tranquil·litat amb el segon triomf seguit en lliga. En el minut 61 els gironins picaven un còrner molt perillós i, després d’un embolic dins l’àrea refusava la defensa visitant.

Ara sí que el Girona portava la iniciativa, sense molt encert però amb molta voluntat.
En el minut 65 entrava Álamo per Aday. L’ex del Saragossa havia de donar profunditat i desequilibri per banda.
En el minut 68 els vascos ho intentaven amb un bon xut de fora l’àrea que desviava a còrner Becerra amb la punta dels dits.

El domini dels homes de Machín cada vegada era més gran i buscaven Álamo per la dreta que donava sensació de perill.
En el minut 77 Kiko centrava, Jairo la cedia a Lekic que rematava a la mitja volta però la pilota s’estavellava en la defensa rival.

Un minut més tard Borja entrava per Eloi. Ja no es buscava consistència al mig camp sinó creativitat i arribada.
En el 81 una falta centrada pel Girona la rematava Lekic fora per molt poc.
Els de Machín insistien, eren els amos del partit. Amb coratge i entrega tancaven els vascos a darrera i rondaven l’àrea rival amb molta assiduïtat.
En el minut 82 Álamo cedia per Borja que xutava i rebotava a la defensa.

I 3 minuts més tard la insistència tenia premi. Centrada d’Álamo per banda dreta que Borja rematava al fons de la xarxa. 2-1. Els canvis havien funcionat i l’equip s’avançava a l’electrònic a pocs minuts del final.
En el 86 un gran canvi de joc dels gironins el rematava Jairo desviat.

Els últims minuts eren d’un Bilbao que apretava ja sense res a perdre per intentar equilibrar el marcador. Forçaven algun còrner perillós però el Girona aguantava l’escomesa rival fins acabar el matx amb victòria per 2-1

Reflexió:
3 punts importantíssims per agafar molta tranquil·litat i confiança. Per fi l’equip funciona a Montilivi, s’allunya de la zona de perill i dóna sensació de solidesa. El Girona s’instal·la a la meitat de la classificació i queda una segona volta on es pot progressar més. Primer assegurar-se continuar a la categoria, i després potser es podrà ser més ambiciós. Però tot passa per fer-se fort a casa i sembla que anem per bon camí. Som-hi Girona.