El partit:
Estadi: El Alcoraz
Dia/hora: Diumenge 14 de Febrer, 17 h.

L'alineació: Becerra, Aday, Kiko, Alcalá, Lejeune, Pons, Granell, Borja, C. Herrera, Mata
Després de recòrrer les targetes de Mata i Lekic del partit del Nàstic, el Girona ha pogut comptar amb Mata a la davantera. No obstant, unes molèsties de Lekic han provocat que l'acompanyant en atac sigui l'últim fitxatge d'hivern, C.Herrera.

La crònica:
El partit començava amb aproximacions de l’equip gironí que havia sortit molt intens en un terreny de joc en condicions no gaire òptimes.
Però era l’equip local qui creava la primera opció. En el minut 7 Fran Mérida picava una falta que un company seu rematava amunt.
En el minut 9, l’Osca feia una bona triangulació, Arruabarrena cedia a Luis Hernández que rematava amunt.

Després d’això eren els homes de Machín qui començarien a controlar l’enfrontament. En el minut 11 Aday centrava des de la dreta i Borja, entrant de segona línea, a punt estava de sorprendre Leo Franco. I en el minut 16, C.Herrera arrencava des del mig camp, feia una gran jugada individual, rematava a porteria i el rebuig de Leo Franco l’aprofitava Borja per marcar a porta buida. 0-1.

Els locals intentaven reaccionar ràpid i, en el minut 19, Luis Fernández cedia per Miralles que xutava, tocava en un defensor i la pilota sortia a còrner.
El Girona, tot i així, estava interpretant el partit correctament i es mostrava molt seriós. En el minut 33 Mata passava la pilota a C.Herrera que xutava sense veure a Borja sol que podia haver fet el segon.

En el minut 36, Clerc perdia una pilota i permetia una contra dels locals molt perillosa. Poc després , l’Osca centrava des de la dreta i dos jugadors es molestaven i no remataven amb perill.
En el minut 41 C. Herrera recuperava una pilota en atac i forçava una falta perillosa. La picava Granell a fora.
Just abans d’acabar la primera meitat, Aday cedia a Borja que arribava a línea de fons però la seva centrada no trobava rematador. Fi dels primers 45 amb bon resultat i bona imatge.

2a part.
El guió a seguir era perfecte. Aprofitant que l’Osca intentava controlar i atacar, el Girona podia contraatacar amb perill.

Els locals era qui feien la primera arribava i Alcalà, providencial  i en l’últim instant, desviava a còrner. Els aragonesos insistien i en el minut 10 una centrada des de la dreta la rematava Arruabarrena de cap i salvava Becerra

El Girona responia amb dues arribades, de Pere Pons i de C.Herrera i demostrava que volia intentar sentenciar.
Però en el minut16 es produïa una acció que anava a condicionar tota la segona part. L’àrbitre expulsava injustament Lejeune. Un jugador local li etzivava una patada i el francès li feia una empenta. El col·legiat, en comptes de treure una groga a cadascú, li treia una vermella al central gironí.

Machín reaccionava i feia una substitució en el minut 20. Maffeo entrava per Borja i canviava el sistema. 4-4-1. De lateral dret Maffeo, lateral esquerre Clerc, interior dret Aday, i interior esquerre C.Herrera.

2 minuts més tard els blanc-i-vermells, avui de groc perdonaven la sentència. Mata es plantava sol davant el porter rival, xutava, Leo Franco refusava i C.Herrera, sol i amb el porter a terra, xutava fora. En el minut 24, una jugada trenada dels locals acabava amb un xut de Luis Hernández que Becerra aturava.

El conjunt aragonés, sense res a perdre, tancava al darrera els de Machín i arribaven constantment a les immediacions de l’àrea rival.
En el minut 29 el tècnic del Girona feia entrar Mas per C.Herrera per intentar mantenir el resultat.
El Girona resistia com podia els continus atacs dels locals que aprofitaven el fet de comptar amb un homes més. Coris entrava per un lesionat Aday.

En aquests últims instants, per treure’s la pressió de sobre, el Girona buscava Mata a dalt perquè aguantés la pilota, forcés faltes o contraaqués. I el davanter gironí ho feia a la perfecció, esgarrapant segons sempre que podia.
En el minut 44 Coris cedia per Mata que feia un bon xut, però la pilota s’estavellava al pal.
Un minut més tard Mata feia un contraatac però rematava massa alt.

I ja en el descompte, un mal refús de Becerra habilitava Arruabarrena que rematava al travesser.
S’arrribava així al final del partit amb un triomf molt important després de molt patiment.

La reflexió:
El Girona ha jugat un partit molt complert. Ha atacat quan ho havia de fer, ha defensat, ha lluitat, ha sabut patir i ha tingut la recompensa de la victòria. Aquest equip comença a mostrar una imatge seriosa, comença a ser un rival difícil de batre, tenen confiança i es demostra en el joc, l’actitud i en la gran ratxa de resultats. Cada vegada estan més a prop del playoff i més lluny del descens. S’ha de continuar així, buscar la salvació i un cop obtinguda, creure en les possibilitats que encara es tenen. Un triomf a Montilivi Diumenge consolidarien la gran reacció dels homes de Machín. Som-hi Girona.