El partit:
Estadi: Montilivi
Dia/Hora: Diumenge, 21 de Febrer. 17:00 h.
Espectadors: 4.419

L'alineació: Becerra, Aday, Kiko, Alcalá, Mas, Pons, Granell, Borja, Cristian i Mata. Davant la sanció de Lejeune, Machín dóna una oportunitat a Mas. Al davant, C.Herrera acompanya a Mata en punta d'atac.

La crònica:
La crònica d’avui podria ser un tall i enganxa de la d’algun altre partit a casa. El Girona sortia endollat, decidit, intens i això provocava la primera bona oportunitat. En el minut 1 Granell obria a l’esquerra per Cristian que centrava i Mata des de la petita rematava fora desaprofitant una gran opció d’obrir el marcador.
Els gironins seguien pressionant el rival i arribaven amb perill per la banda esquerra. En el minut 4 Clerc empalmava a fora un còrner obert.

L’Oviedo responia amb una jugada perillosa per l’esquerra. Però els de Machín dominaven, controlaven i apretaven buscant el primer. En el minut 10 Mata es desmarcava a l’espai, cedia per Aday però la seva centrada era desviada a còrner.
Un minut més tard Borja feia una maniobra de classe i obria per Clerc que centrava i la defensa visitant rebutjava el perill.
En el minut 13 Granell recollia un refús i xutava de fora l’àrea massa alt.

Però poc a poc l’efervescència dels blanc-i-vermells anava desapareixent i s’equilibrava l’enfrontament en intensitat. Ja no hi havia arribades en cap de les dues àrees.

Abans d’acabar la primera meitat el Girona feia un nou esforç. En el minut 27 Mata forçava una falta lateral al costat de la línea de fons i el col·legiat no treia la targeta que mereixia en defensor de l’equip asturià.
En el minut 36 Granell recuperava la pilota, cedia a Aday i el seu centre-xut era desviat  a còrner.

Tot i que els gironins havien merescut més en el global de la primera meitat, la seva superioritat s’havia anat dil·luïnt amb el pas dels minuts i s’arribava al final dels 45 primers amb igualtat de forces.

2a part
L’empat a 0 era un resultat perillós que podia crear dubtes i nerviosisme. L'Oviedo ho intentava aprofitar en la primera jugada de la segona meitat que acabava amb un xut massa creuat.

En el minut 50 Borja iniciava una bona jugada en atac, Granell recollia la pilota dins l’àrea i marcava però l’àrbitre l’anul·lava per fora joc.
Un minut més tard el conjunt asturià penjava una falta que era rematava de cap i Becerra es lluïa desviant a còrner.

Els temors de Montilivi es materialitzaven en el minutGirona ja no controlova el partit, es produïa una jugada extranya que acabava amb un penal xiulat sobre Edu Bedia. Susaeta el transformava pels visitants i feia pujar el 0 a 1. Un cop més el domini del principi del partit que havien tingut els homes de Machín no havia estat aprofitat i era el rival qui s’avançava al marcador. Tocava remar contra corrent per intentar almenys igualar.
57. Després que el

En el minut 59 Álamo entrava per Clerc i Aday passava a l’esquerra.
Però els blanc-i-vermells no inquietaven l’Oviedo, no comandaven el partit com en els primers minuts.
En el  minut 67 una jugada individual d’Aday acabava amb un xut a les mans del porter visitant.
En el minut 70 Cristian obria a la dreta per Borja que centrava directament a les mans del porter.
Machín feia un doble canvi per intentar la remuntada. Lekic entrava per Mata i Eloi per Granell.

En el minut 72 Aday, dins l’àrea, feia un xut ras al costat del pal esquerre però Esteban la desviava miraculosament.
Ara sí que el Girona estava volcat en terreny rival amb el perill que comportava deixar tants espais per contraatacar, però no quedava més remei que prendre riscos.
En el minut 76 Borja treia una falta indirecta per Alcalá que des de molt lluny enviava un missil al fons de la porteria rival i empatava el partit. 1-1. Quedava temps per capgirar el marcador, però no quedaven gaire forces.

En el 87 era l’equip asturià qui feia una jugada individual que acabava amb una rematada massa creuada.
En el minut 89 Borja feia una bona centrada al segon pal però Aday, massa forçat, no podia rematar en condicions.
Els darrers minuts era l’Oviedo qui amb alguna contra posava el neguit al cos dels aficionats gironins. Acabava el partit amb empat a 1.

Reflexió
És una pena que, tot i que l’equip transmet una bona imatge, no es dóna per vençut i mereix més premi, no aconsegueix que es deixin d’escapar tants punts de Montilivi. El guió es repeteix un i un altre cop, tot i dominar globalment en massa ocasions s’ha de lluitar per empatar i, tot i ser superiors, es salva un punt. I així és molt difícil mirar cap amunt. Els jugadors s’han de mentalitzar en sumar  sense pressions, intentar assolir la permanència al més aviat possible. Això donarà tranquil·litat i si llavors hi ha alguna possibilitat de playoff , doncs intentar-ho. Queda molta lliga i els de Machín són més seriosos i més fiables. Som-hi Girona.