Dia/Hora: Dissabte, 12 de Març, 18 h

L'Alineació: Becerra, Aday, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Alcaraz, Granell , Borja, Cristian i Lekic.
Destacava l’absència per lesió d’un indiscutible, Pere Pons. En substitució d’ell entrava en l’onze Alcaraz, que feia moltes jornades que no participava.

La crònica:
Els primers minuts eren de respecte mutu, de poc ritme però de lluita. En el minut 5 Granell centrava, Lekic rematava de cap, tocava en un defensor i la pilota sortia a còrner. El picava Borja, rematava Lejeune de cap i Lekic desviava al fons de la xarxa. Gol ben anul·lat per fora de joc del davanter gironí.

A partir d’aquí el guió de cada equip començava a estar clar. Cadascú desplegava el joc previst pels seus tècnics. El Girona intentava elaborar més mentre que el seu rival feia transicions més ràpides.
En el minut 14, primer contratemps pels de Machín. Aday es retirava lesionat i entrava en el seu lloc Coris.

Un minut més tard el conjunt andalús feia una jugada per la dreta mitjançant Pozo, centrava al segon pal, José Ángel la tocava amb el cap i Quique, també de cap i a porta buida feia l’1 a 0.
El gol descentrava una mica el Girona que veia com en un contraatac en el minut 22 els locals estaven a punt de fer el segon però Pozo rematava massa forçat.
Un minut més tard eren els gironins que feien una bona jugada. Kiko cedia per Cristian, aquest la passava a Borja que intentava deixar-la per Lekic però la defensa andalusa refusava. La jugada continuava i acabava amb un xut molt perillòs de Granell de fora l’àrea que desviava el porter Casto.

Poc a poc els homes de Machín despertaven i s’acostaven a l’àrea rival. A destacar en els darrers compassos de la primera meitat diverses jugades per ambdues bandes que acabaven en rematades de Lekic de cap. Alguna sortia desviada i d’altres directament a les mans del porter. Però almenys els gironins havien reaccionat. S’arribava al final dels primers 45.

2a part
La segona meitat començava amb un Almería que intentava fer el segon. En el minut 5 Becerra sortia a tapar l’intent de Quique. Però el Girona feia un pas endavant, posava una marxa més i jugava pràcticament tota l’estona en terreny rival. Només faltava trobar el camí per crear perill. I aquestes ocasions podien arribar a pilota parada. Primer a la sortida d’un còrner en el minut 14 amb un intent de jugada assajada que acabava amb una rematada de Lejeune amb l’esquerra massa desviada.

Un minut més tard, la més clara. Granell penjava una falta molt tancada i Lekic s’avançava a la sortida del porter rematant de cap al travesser.
Poc després Borja ho prova de fora amb un xut lleugerament desviat a l’esquerra de la porteria de Casto.

El Girona era clarament superior, dominava, creava, insistia mentre que els andalusos intentaven defensar el resultat i no tenien encert ni per contraatacar.
En el minut 27 Machín feia entrar Jairo per Clerc. Cristian passava a la banda i Jairo a dalt juntament amb Lekic.

En el minut 30 una centrada des de l’esquerra li queia a Jairo dins l’àrea però el seu xut era interceptat per la defensa.

Ara sí que els gironins estaven volcats a l’atac i l’Almeria estava tancat dins la seva àrea. Tot i així, els minuts passaven i el marcador seguia igual.

En el minut 37 Granell cedia per Cristian que rematava de cap a les mans. En el minut 41, últim canvi del Girona, Mata entrava per Cristian.
En el darrer minut els gironins penjaven una pilota, Casto sortia malament, i la pilota la rebia Coris que rematava molt desviat.
Els 3 minuts d’afegit no donaven temps per neutralitzar el marcador i treure almenys un puntet. 1-0, final.

Reflexió:
Llàstima de resultat que talla una ratxa molt positiva del Girona i frenen l’equip just quan es podien colar entre els llocs de playoff i quedar-s’hi molt a prop. La victòria hauria col·locat els de Machín en una zona molt privilegiada. Però la part positiva és que la imatge oferida ha sigut molt bona i s’ha merescut tenir més premi. El marcador final no reflecteix allò que ha passat damunt el terreny de joc ja que els gironins han lluitat fins l’últim instant i almenys un empat hauria sigut més just donava la superioritat mostrada. Queden jornades i es pot lluitar pel playoff. Som-hi Girona.