Estadi: La Romareda
Dia/Hora: Diumenge 27 de Març, 17:00 hores.

L'alineació: Becerra, Álamo, Kiko, Alcalá, Lejeune, Clerc, Alcaraz, Eloi, Borja, Cristian i Mata. El davanter madrileny Mata tornava a l'equip titular, i davant l'absència de Pons i Granell, el mig del camp el completen Alcaraz i Eloi acompanyant al ja habitual, Borja.

La crònica:
El Girona venia d’empatar a 1 amb el Leganés a Montilivi en un partit que havia merescut guanyar, on havia creat moltes opcions, li havien anul·lat dos gols i s’havia deixat empatar el gol inicial de Lekic. Visitava el Saragossa que portava 7 jornades seguides sense perdre i volia lluitar per l’ascens directe. Desplaçament molt complicat pels de Machín.

Els homes de Machín tenien la consigna de pressionar a dalt per dificultar la sortida de la pilota des del darrera del Saragossa. Clerc recuperava la pilota i cedia a Mata que estava en fora de joc i rematava massa creuat. Però els gironins sabien que amb la pressió alta impedien el joc del seu rival que també lluitava amb intensitat en aquests primers minuts. De totes maneres eren els gironins qui s’aproximaven a la porteria local.

En el minut 8 una bona combinació entre Clerc i Borja acabava amb la pilota a peus de Cristian que no podia rematar perquè la defensa aragonesa desviava a còrner.

Els homes de Machín controlaven un Saragossa que intentava estirar-se sense encert. No hi havia cap rematada a porteria però el Girona estava ben posicionat, concentrat i amb les idees molt clares.

En el minut 22 Borja picava un còrner, Lejeune tocava l’esfèrica que queia a peus de Mata i el davanter madrileny afussellava des de la petita fent pujar el 0 a 1.

En el minut 25 el Girona picava un còrner que acabava amb la pilota al segon pal per Álamo que xutava desviat.
2  minuts més tard es produïa una jugada que anava a condicionar el partit. En una pilota dividida al mig camp  Leandro es tirava a terra amb els dos peus per davant i clavava els tacs al genoll dret d’Eloi. El col·legiat l’expulsava i als gironins se’ls posava el partit de cara amb el resultat favorable i un home més.

En el minut 32 un passada llarga a Mata deixava el davanter gironí en una posició molt bona però, un pèl lent, acabava caient dins l’àrea en una acció que no semblava penal.
I 2 minuts més tard, el Girona repetia la jugada però amb més èxit. Alcaraz feia una passada en profunditat a Mata, aprofitant que els locals deixaven molt metres a l’esquena. Mata entrava dins l’àrea i cedia a Cristian que, sol a l’altre pal, marcava el 0-2 sense cap oposició.

Els gironins, donat que el Saragossa es volcava a dalt per intentar reduir diferències, feien un joc molt directe i creava perill tot i tenir menys possessió que els aragonesos. S’arribava al final de la primera meitat amb 0-2

2a part
El Saragossa sortia decidit a acostar-se en el marcador. En el minut 1 Culio ho provava de fora a les mans de Becerra.
El Girona, ben situat, intentava que el seu rival no marqués i sorprendre amb algun contraatac pe sentenciar el partit.

En el minut 7 Mata, a la contra, feia una bona jugada individual però el porter local desviava el seu xut.
En el minut 10 era Alcaraz qui ho provava de lluny però la pilota sortia desviada. Tot i que els gironins tenien espais, el Saragossa no havia dit l’última paraula.
En el minut 11 Abraham centrava des de l’equerra i Ángel, sol al segon pal, empalmava un bon xut que desviava Becerra.
En el minut 21, els aragonesos picaven una falta que Diego rematava de cap de ben a prop i Becerra treia una mà miraculosa per evitar el gol. La jugada continuava, Clerc feia una bona cavalcada per l’esquerra, centrava i Cristian, sol dins l’àrea, rematava massa alt.
En el minut 22 Coris substituïa Álamo que tenia una targeta groga.
En el minut 24 Freddy cedia a Lanza que xutava massa alt.  Els aragonesos apretaven i eren els minuts on el Girona ho estava passant pitjor.

En el mateix minut 24 Machín feia entrar Lekic per Mata. Un home de refresc a dalt podia donar opcions per matar el partit.
De totes maneres primer es produïa un ensurt dels grossos pels gironins. Freddy rematava al pal un còrner molt ben picat i perdonava el gol. I del possible 1 a 2 es passava a la sentència. El Girona feia un bon contraatac 1 minut més tard. Borja feia una passada en profunditat per Lekic que, sol i amb molts metres per davant, encarava i feia passar la pilota per sota les cames del porter local per materialitzar el tercer. 0-3.

En el minut 30 Llonch entrava per Eloi. El partit estava controlat, decidit i no tocava patir gens. Més enllà d’algunes mostres de qualitat de Lanza i de l’empenta de Dongou que havia sortit en aquesta segona meitat, els gironins no es veien inquietats i s’arribava al final del matx amb un excel·lent 0 a 3.

La reflexió:
Partit molt ben treballat i molt ben interpretat pel Girona. Havia jugat com tocava en cada moment i s’havia mostrat efectiu a dalt per matar un rival directe en la lluita pel playoff. I és que amb aquesta victòria tan important, els homes de Machín es situen a la meitat de la classificació però a només 3 punts del sisè. Queda molta lliga. La salvació està pràcticament assolida i es pot somiar estar entre els 6 primers amb aquesta actitud, aquesta imatge i  evidentment, amb una mica de sort i d’encert. Diumenge ens visita l’Osasuna, 5è classificat només 3 punts per sobre nostre. S’ha d’animar perquè guanyar-los seria un cop sobre la taula. Som-hi Girona.