dimecres, 10 de setembre del 2014

2a ronda Copa del Rei: Girona 0 - 0 Tenerife (6-5 penals)

La crònica: Un altre dia plujós a Montilivi. Es dibuixa l’arc de Sant Martí al cel i hi ha poc públic a la grada. El dia convida a quedar-se a casa.

La competició que es disputa i el fet de rebre un rival al qual el Girona s’ha enfrontat fa quatre dies, no ajuda gaire. Però els valents que estem a l’estadi volem veure guanyar l’equip, animar els jugadors i engrescar la gent perquè vingui al camp en els propers enfrontaments.

Això és la Copa del Rei i els gironins reben el Tenerife.  Aquí no hi ha res a perdre però en canvi és molt útil per donar minuts a aquells jugadors menys habituals per tal que agafin ritme, confiança, alguns s’adaptin al sistema i d’altres a la categoria. La temporada és molt llarga i de ben segur que es necessitarà tothom i han d’estar preparats. Els 11 escollits són: Palatsí, Coris, Ramalho, Mas, David Garcia, Juanlu, Adai, Cristian Gómez, Jandro, Bordas i Christian Alfonso. El dibuix tàctic és el mateix de sempre, un 5-3-2 que en atac es converteix en un 3-5-2 on els laterals han de donar profunditat i amplitud a l’equip. Aquesta feina recau avui en Juanlu i el jove Coris, una de les sensacions de la pretemporada.

Els primers minuts permeten veure bons detalls de Cristian Gómez al mig camp i un equip Gironí que controla el partit sense massa oportunitats de gol. La jugada més destacable del conjunt gironí es va produir al minut 31 amb una arrencada al mig camp d’Adai que acaba amb una rematada de Bordas que desvia el porter del Tenerife.

Cap al final de la primera part Coris i Juanlu canvien de posició i Juanlu passa al lateral dret i el canterà Coris a l’esquerra. El Girona es mostra superior al Tenerife i la primera part acaba amb una rematada de cap dels gironins a les mans del porter tinerfeny.  Crida l’atenció que el Girona està acostumat en lliga a jugar amb dos puntes de referència com són Sandaza i Mata, i avui els dos davanters són molt diferents i es nota en la manera de jugar.

Comença la segona part i el Tenerife juga una mica millor en la repressa equilibrant les forces. De totes maneres el partit transcorre sense que es produeixin oportunitats clares. Destaca una bona jugada de Coris que acaba amb una rematada de Christian Alfonso de fora l’àrea. El canterà Coris transmet molt bones sensacions, pot ser un jugador important. La més clara dels de Machín es va produir al minut 67 amb un xut de Jandro desviat a l’esquerra de la porteria del conjunt canari. Al minut 72 entra Eloi per Bordas, notícia destacable perquè són els seus primers minuts després de la lesió d’un jugador que va ser determinant al final de la passada campanya.

Al minut 78 entra Mata per Coris i el dibuix tàctic del Girona sembla canviar a un 4-2-3-1, on Mata queda en punta i Christian Alfonso passa a l’esquerra en la línea de 3. Machín busca un davanter referència per pescar un gol, però el més destacable d’aquí al final és un còrner tret pel Tenerife que es passeja amb perill davant de Palatsí. Amb això s'acaba el temps reglamentari. El Tenerife ha millorat aquesta segona part, on ha regnat la igualtat i les poques opcions.

En la pròrroga no hi ha gaire destacable. El Girona busca tímidament el gol sense arriscar. Al minut 99 Machín fa l’últim canvi fent entrar el canterà Bigas per Christian Alfonso. Està molt bé comptar amb els nois de la casa. El cansament es nota en els dos conjunts i els 30 minuts extres acaben amb un 0-0 que sembla just.

Toca la loteria dels penals. El sorteig determina que comenci a llançar el Girona, i es faran a la porteria del gol nord. Els 5 escollits són Jandro, Mata, Eloi, David Garcia i Cristian. Palatsí atura un penal però en l’equip gironí marquen tots excepte l'ex-lateral de l’espanyol que el llança als núvols. Són necessaris 2 penals més que transformen Juanlu i Aday i, finalment, Palatsí atura l’últim donant la classificació al Girona per la tercera ronda de la Copa del Rei. 6-5 final.

És cert que aquesta competició el Girona no la guanyarà, però va bé seguir endavant per guanyar confiança i perquè tothom tingui minuts. I també,...perquè fa il·lusió. Som-hi Girona.

La conversa:
X:  El Girona no guanyarà la copa del Rei però va bé per donar minuts als menys habituals, i qui sap... si arribem lluny potser ens toca el Barça.
JE: Estaria molt bé veure a un gran de primera de nou a Montilivi... i sobre els jugadors, molt interessant la participació d'en Coris
X: A mi m'ha agradat veure l'Eloi de nou al camp. El partit ha estat igualat però crec que el Girona ha fet una mica més
JE: Sobretot en el tram final. El Tenerife ja ha donat per bo l'empat i jugar-se el ser o no ser en els penals
X: Ja sé que la competició important és la lliga però fa il·lusió seguir endavant
JE: A veure si continuem amb la bona ratxa en el proper partit de lliga. Som-hi Girona!