diumenge, 14 de setembre del 2014

Jornada 4: Sporting 1-1 Girona FC

El resum: Aquest Girona no perd la fe. Avui no toca fer crònica perquè el Girona ha jugat fora de Montilivi, però ens agradaria que la gent s’enganxés a l’equip com ho fem nosaltres.

L’alineació que ha fet servir Machin ha sigut la mateixa que en els altres tres partits de Lliga. Amb això el Girona s’ha plantat al Molinon per disputar-li el partit a l’Sporting de Gijon que, tot i les dificultats econòmiques que té i que l’han impedit fitxar jugadors aquest estiu, ha començat la Lliga amb 7 punts de 9 possibles. Això el situava a la zona alta just després de l’equip gironí.

La primera part ha sigut atractiva per l’espectador perquè els dos equips han creat oportunitats de gol i han disputat cada pilota. El més destacable ha sigut, per part del Girona, un penal fet a Juncà que Felipe ha tirat fora a la dreta de la porteria del conjunt asturià al minut 10.

En el tram final d’aquests primers 45 minuts el Girona ha controlat millor el partit i s’ha mostrat una mica superior però, en el temps afegit, una sacada de banda de l’Sporting de Gijon ha provocat un rebuig que Sergio Álvarez ha rematat a gol després que la pilota toqués abans al pal de la porteria defensada per Becerra. (1-0)

La segona meitat ha sigut més trabada, amb un joc més lent, on el Girona no ha pogut crear molt de perill i s’ha mostrat amb poca claredat d’idees.
Destaquem, com a notícia negativa, la lesió de Richy al minut 11 que ha fet entrar David Garcia en el seu lloc.

Machin ha utilitzat tots els canvis. En el minut 21 ha fet entrar Jandro per Mata, per intentar buscar passades entre línees i connectar amb els jugadors de dalt. Al minut 28 ha fet sortir Aday per Felipe.

El partit no canviava, però aquest Girona no perd la fe. Quan un equip no és capaç de generar futbol, ho ha de compensar mitjançant esforç, lluita, i FE. Això ha portat els gironins a empatar. En el minut 93, una centrada del lateral Cifuentes des de la banda dreta, la toca Aday de cap i la pilota li cau a l’àrea petita a Juncà. El lateral esquerre controla primer, i després remata amb la dreta al fons de la xarxa. 1-1 final, ja no hi havia temps per més. Un puntet d’or. El Girona segueix invicte i suma 10 punts de 12 possibles. Dosis de moral per rebre el Betis diumenge que ve a Montilivi i il·lusió pels seguidors que veuen com aquest any es competeix bé i no s’hauria de patir tant com l’any passat. La temporada acaba de començar, però per què no somiar? Som-hi Girona.

La conversa:
JE: Quin empat tan important! És interessant continuar amb bons resultats i no perdre!
X: Si. En la segona part no hi ha hagut gaire futbol però destaco la lluita i no donar-se per vençut en cap moment
JE: I això que no era un camp senzill! Té molt valor aquest empat
X: Un puntet d'or per seguir invictes, amb moral i amb il·lusió. Som-hi Girona!
JE: I ara a pel Betis! Som-hi!