dilluns, 8 de setembre del 2014

Jornada 3: Girona 2-0 Tenerife

La crònica: Arriba la tercera jornada, 6 de setembre de 2014. El Girona reb al Tenerife en un dia plujós i amb poca afluència de públic a Montilivi.

En mans dels de Machín està la possibilitat de firmar un 3 de 3 i per tant assolir el millor inici de temporada de la història del Girona a segona A. L’alineació és la següent: Becerra, Cifuentes, Richy, Ramalho, Lejeune, Juncà, Pere Pons, Granell, Felipe, Mata i Sandaza. La disposició tàctica és aquella que Machín va imposar la temporada passada i que tan bon resultat va donar: un 5-3-2 en defensa que es converteix en un 3-5-2 en atac,  ja que els laterals Cifuentes i Juncà juguen molt oberts per donar profunditat a l’equip. Dos puntes clars en les figures de Sandaza i Mata cridats a lluitar amb la defensa rival , a despenjar pilotes i a fer gols.

Els primers minuts són de domini tímid del Tenerife sense inquietar la porteria de Becerra, amb un Girona ben plantat que sap a què juga. Fins que arriba una doble oportunitat claríssima del Girona al minut 10 on Mata i Sandaza tenen un gol clar que no transformen. El Tenerife segueix dominant tímidament però el Girona reacciona i es mostra superior al conjunt canari perquè sembla tenir les idees clares.

Arriba el minut 26 on la fe de Juncà lluitant una pilota que semblava perduda provoca un rebuig del porter que cau als peus de Sandaza. L’ex del Glasgow Rangers no perdona i fa pujar l’1 a 0 al marcador.

El Tenerife fa alguna rematada de fora l’àrea i el Girona primer al minut 37 a passada de Granell que Juncà no arriba a recollir , i després a xut de fora de Felipe en el temps afegit, inquieta la porteria rival. La primera part acaba amb una targeta a Mata que provoca el descontent del públic amb l’àrbitre.
La segona part comença amb un Girona més intens, superior al seu rival i que sense por busca el segon gol. Així en els primers minuts es produeixen aproximacions dels de Machín que transmeten la sensació que el segon gol ha d’arribar. Només un ensurt, i gran. Al minut 60 una indecisió entre Ramalho i Becerra que ha de treure Lejeune sota pals està a punt de significar l’empat a 1. És probablement l’oportunitat més clara del conjunt canari , que és resposta amb un contraatac claríssim del Girona al minut 61 que a punt està de significar el segon gol. No hauria d’esperar gaire el conjunt gironí perquè dos minuts més tard una rematada de Sandaza acaba amb un rebuig per part d’un defensor del Tenerife amb les mans. Penalt, expulsió i segon gol del Girona obra de Felipe.

L’equip canari, que ja no havia inquietat gaire la porteria del Girona, intenta reaccionar però no crea perill, i el Girona encara està a punt de fer el tercer amb un xut de Mata al pal. Ja no hi ha més a destacar, Machín esgota els tres canvis fent entrar Aday per FelipeCristian Gómez per Pere Pons i el canterà Coris per Sandaza. 2 a 0 final i 9 de 9. És cert que això acaba de començar, que l’objectiu principal de l’equip és assegurar-se continuar un any més a la categoria de plata, però aquest Girona és mostra seriós, competitiu i , perquè no, il·lusiona. Segur que vindran resultats dolents, però aquest grup els pot superar i tirar endavant i potser lluitar per alguna cosa més. Els fitxatges transmeten bones sensacions, queden jugadors importants per debutar, i l’entrenador sap què vol del seu grup.

Va faltar, però , alguna cosa. No va aparèixer el popular seguidor i animador “ sisplau “ al gol nord, i va faltar més gent que animi i ajudi l’equip. Endavant Girona

La conversa del final del partit:
JE: Ho hem aconseguit. 3 victòries i 9 de 9! Inici excel·lent
X: Ostres sí! Com veus l’equip? Jo veig un Girona segur que sap què fa!
JE: Els jugadors coneixen molt bé la seva funció, i encara tenim marge de millora…
X: I els fitxatges? Avui m’ha agradat molt en Sandaza, no només pel gol, aporta moltes coses
JE: En un sistema tan dinàmic com el del Girona, trobo que tots s’estan adaptant molt ràpid
X: Si. Aquest any hem d’aconseguir que Montilivi sigui un fortí. A veure el Betis quan vingui. Jo hi confio. Somh-hi!
JE: Som-hi Girona!!!

La classificació:
La victòria del Girona, combinada amb la resta de resultats permeten poder gaudir d’una històrica primera posició a la lliga Adelante. Mai fins ara el Girona havia sigut líder en solitari. Ens mantenim realistes amb els objectius de l’equip (en consonància amb el que diu el tècnic Pablo Machín), però aquest lideratge no ens el treu ningú!