dilluns, 15 de setembre del 2014

A on juga ara...? Acuña


Encetem una nova secció que es titularà “A on juga ara...”. Sabem que el futbol és present, i que hem de dedicar el màxim suport als actuals jugadors i tècnics del nostre equip, però també és cert que alguns jugadors han deixat empremta, i molts de nosaltres ens fa gràcia conèixer què se n’ha fet d’algun d’ells,  a on es troben en aquests moments, quin camí han seguit les seves carreres professionals.

Hem pensat que podíem encetar aquesta nova secció amb, ni més ni menys que Javi Acuña.

Més conegut popularment com el “ToroAcuña, el paraguaià es va convertir en un dels jugadors claus del millor Girona de la història, aquell que va tenir ben a prop l’ascens a la categoria d’or, a la primera divisió, el de la temporada 2012-2013. El davanter es va guanyar l’afició amb la seva lluita, amb la seva entrega, amb la seva potència i amb els seus gols. Un d’aquells jugadors diferents que enganxa a la gent. De ben segur que més d’un estaríem encantats que tornés amb nosaltres.

El paraguaià va iniciar la seva carrera pel futbol nacional a les files del Cadis, qui el va cedir al Salamanca. El Reial Madrid s’hi va fixar i el va fitxar, cedint-lo al Recreativo de Huelva. 
Un any més tard, (temporada 2011-2012) va arribar a les files del conjunt gironí provinent del filial del Reial Madrid en caràcter de cedit. Arribava amb l’etiqueta de possible crack pel Girona ,però la mala sort va provocar que una greu lesió el deixés fora dels terrenys de joc durant gran part de la temporada. Tan sols va poder disputar 17 partits, i va col·laborar amb la permanència de l’equip amb 4 gols, però per culpa d’aquesta lesió no va poder mostrar tot el seu potencial.

Tot i així, el Girona va veure en ell quelcom diferent, i van apostar de nou pel jugador sud-americà la temporada següent. El paraguaià arribava a Girona i aquesta vegada si que es va convertir en una peça essencial. La greu lesió a mitja temporada de l’altre davanter centre de l’equip, Benja, li va donar un paper protagonista que el Toro no va desaprofitar. Va jugar 36 partits i va marcar 17 gols (més 3 partits de la promoció d’ascens i un gol). La gran temporada d’Acuña, i l’excel·lent paper del Girona va provocar la mirada de molts clubs cap als millors jugadors blanc-i-vermells, i ell no va ser una excepció.

Acuña va fitxar per l’Udinese italià, qui va cedir directament el davanter al Watford anglès de la segona divisió. A Anglaterra no va tenir la continuïtat esperada i , en el mercat d’hivern de la temporada passada , va arribar a l’Osasuna de la primera divisió. Allà va jugar 16 partits i va marcar 3 gols. No obstant, no va poder evitar el descens del seu equip.

Després d’aquesta experiència, ha tornat al seu país, i actualment juga a l’Olímpia, l’equip que el va veure “néixer” futbolísticament. Dels 8 partits que porten disputats fins ara, ja n’ha jugat 5, i ha foradat 2 vegades la porteria contrària. Li desitgem tota la sort del món a un jugador que va connectar amb l’afició i que va protagonitzar molts moments que els seguidors gironins mai oblidarem. Per nosaltres tens les portes obertes del Girona!

Aquí teniu una selecció dels millor gols amb la samarreta del Girona. Recordar-los posa la pell de gallina

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada