diumenge, 21 de setembre del 2014

Jornada 5: Girona 1-3 Betis

La crònica: Avui fa una tarda assolellada a Montilivi, hi ha molta afició bètica que, juntament amb els gironins , fa que hi hagi un bon aspecte a la graderia de l’estadi. Es produeix una curiosa guerra de crits i ànims als dos equips entre les respectives aficions.

Els onze escollits per Machín són : Becerra, Cifuentes, Ramalho, Lejeune, Carles Mas, Juncà, Pere Pons, Cristian Gómez, Granell, Felipe i Sandaza. Hi ha un canvi significatiu en el dibuix tàctic de l’equip produït per l’entrada en els titulars de Cristian Gómez en detriment de Mata. És un 5-3-1-1, on Pere Pons juga de mig defensiu just per davant de la defensa, després 2 mitjos més avançats (C.Gómez i Granell), Felipe de segon punta, i Sandaza a dalt de referència.

El Girona surt decidit a buscar el partit i Sandaza avisa amb un xut ras des de fora l’àrea a les mans d’Adan (porter conegut perquè Mourinho el va fer servir per deixar per primer cop Casillas a la banqueta).

Poc després, una jugada individual de Pere Pons que remata a porteria, passa per sota les cames del porter bètic i Felipe l’empeny a dins. El Girona s’avançava al marcador en el minut 12. (1-0)

Però el partit era igualat i el Betis, sense dominar, donava alguna sensació de perill. I els mals presagis es convertien en fets quan en el minut 20 un contraatac produït per una pilota perduda pel Girona al mig camp, el culmina Ruben Castro per empatar a un. (1-1)

El resultat semblava just, però les coses empitjorarien 7 minuts més tard. Una jugada per banda dreta de l’equip andalús, acabava amb gol en pròpia porta dels de Machín. El Betis es posava per davant en el marcador. (1-2)

El conjunt bètic , en el minut 30, podria haver fet el tercer en una gran oportunitat que Becerra desvia a còrner. Al minut 33 Granell fa un canvi de joc que Juncà no encerta a rematar a dins. La primera part acabaria amb un xut fallit de Sandaza després d’una bona jugada combinativa.  El resultat no canvia, 1-2.

Comença la segona meitat. S’havien de fer canvis i així ho entén Machín que torna a l’esquema de sempre fent entrar Mata per Gómez. El davanter respon amb una rematada fora al minut 48. El partit entra en una fase amb tanganes, amb un joc trabat, on no es produeix res destacable.
Però el Girona amb entrega i fe busca l’empat. Un error al minut 62 està a punt de significar l’1 a 3Mata un minut més tard remata de cap per sobre de la porteria d’Adan.

Machín juga les seves últimes cartes. En el minut 64 Jandro entra per Felipe, i Eloi per Granell. El joc de l’equip gironí millora i una gran jugada de Sandaza per banda dreta acaba amb un remat de Jandro desviat. Un minut més tard, però, un error del Girona el condemna. Ruben Castro, en posició dubtosa, remata a gol i posa l’1-3 a l’electrònic. No havia fet gaire el Betis en aquesta segona part, però el seu davanter canari , un jugador perillós i resolutiu, havia posat un resultat que semblava un càstig massa gran pel que s’estava veient en el terreny de joc.

Encara hauria pogut ser pitjor quan una indecisió de Ramalho està a punt de significar el quart que salva BecerraL’equip català busca reduir diferències i es bolca a l’atac. El Betis totalment tancat i el Girona empeny fort. En el minut 74 Mata remata a dalt i, un minut més tard, el mateix Mata té una gran oportunitat però la pilota no entra.

Els gironins ho segueixen intentant però el resultat ja no canviaria. Els bètics s’emporten els 3 punts amb un marcador d’1-3. El Girona no ha merescut aquest resultat, però és el que és i deixen d’estar imbatuts. És cert que el conjunt andalús és qui té el pressupost més alt de la categoria i segurament estarà lluitant per pujar a primera. Però els homes de Machín han competit, no li han perdut la cara al partit en cap moment, han lluitat, no han defallit i han buscat capgirar la sort. No ha pogut ser, però podem estar orgullosos de l’esforç i segur que aviat tornarem a celebrar una nova victòria. Ànims i som-hi Girona.

La conversa
X: Quina pena que s'hagi perdut després d'haver començat guanyant, però l'equip ha lluitat i ha donat bones sensacions.
JE: Crec que el resultat és enganyós. El Betis no ha estat superior...
X: Tens raó, massa càstig pels mèrits que hem fet.
JE: Hem perdut la imbatilibilitat però cal seguir lluitant igual.
X: Si, perquè l'orgull el tenim intacte. Som-hi!
JE: Som-hi!