dimecres, 24 de setembre del 2014

A on juga ara...? Rafa Ponzo


Continuem amb un nou anàlisi de la carrera esportiva d’un altre exjugador del Girona FC. I en aquesta ocasió parlarem de Rafa Ponzo. Recordeu aquest nom? Sabeu que encara es troba en actiu?

Rafa Ponzo, porter, amb doble nacionalitat (veneçolana i espanyola), va ser un dels jugadors artífexs de l’històric ascens a la categoria de plata per part del Girona FC de la temporada 2007/2008. Segurament, va ser un dels jugadors més importants d’aquella plantilla en què va coincidir amb altres il·lustres noms com: Migue, Chechu, Jose, Miki Albert, Xumetra, Jito... La seva seguretat a la porteria i les seves estirades el van convertir en una peça clau, i en un jugador fix en l’equip titular d’aquella temporada.


La carrera esportiva del veneçolà, però, havia començat molt abans d’arribar a la ciutat de Girona. Amb 20 anys va deixar el seu país per arribar a Espanya i formar part del Siero (equip de categories preferents d’Astúries). Era la temporada 2000/2001. Les bones actuacions van provocar que l’Avilés el fitxés, per formar-ne part del seu filial (tot i que novament va ser cedit al seu club d’origen Siero). Ponzo segueix destacant, i això provoca un nou salt en la seva carrera esportiva, en ser fitxat pel Tenerife. Es va convertir en el porter titular del filial i en el tercer porter del primer equip. L’any 2003, un nou salt professional el porta a les files de l’Oviedo.

Després de 3 temporades en el conjunt asturià, i després d’ascendir de la 3a divisió a la 2aB, arriba a Girona per convertir-se en un fitxatge destacat del conjunt blanc i vermell. Un dels millors porters de la categoria arribava a Girona. Era la temporada 2006-2007 i , tot i que el seu fitxatge pel conjunt gironí semblava un pas enrera , aquesta decisió va ser clau a la seva carrera. Va encadenar 3 temporades a les files del Girona, i va poder viure l’ascens del Girona FC de la 3a divisió a la 2aB i , un any més tard , el ja conegut ascens a la 2a A.

Podríem dir que es va convertir en el punt culminant de la seva carrera i, segurament , va viure els seus millors anys , esportivament parlant. L’any 2009 el Girona va apostar per Albert Jorquera, procedent del Barça i Rafa Ponzo va haver de marxar .

De Girona se’n va anar a Ceuta (curiosament l’equip a qui van guanyar en la promoció d’ascens a 2aA), però poc va durar aquesta aventura ja que el mateix any va decidir emprendre una nova etapa a terres xipriotes. Va jugar en el Nea Salamis CF, i en el Ermis Aradippou. Aquesta aventura només va durar una temporada, i va decidir tornar-se’n a Veneçuela per jugar en el Club Deportivo Mineros de Guayana.

El més curiós de tot és que , novament i una sola temporada més tard (temporada 2011/2012) se’n torna a Espanya i pràcticament als seus orígens, donat que arriba de nou a Astúries per jugar, aquest cop, en el Club Marino de Luanco on milita en l’actualitat.

Així doncs, a dia d’avui i amb 35 anys, Rafa Ponzo es troba en actiu (els porters habitualment allarguen més la seva carrera esportiva que la resta de jugadors) jugant a Astúries, com a porter titular d’aquest equip de la 2aB espanyola. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada