diumenge, 26 d’octubre del 2014

Jornada 10: Girona 3 - 0 Mirandés

La crònica: Tarda agradable a Montilivi. Al camp 4.506 espectadors disposats a veure un bon partit i una nova victòria del Girona. Pels altaveus anuncien que el club ja té 5000 socis, som-hi!

Abans de començar el partit es fa un minut de silenci en memòria de l’avi del nostre porter Palatsí, i es recorda l’aniversari de la mort del porter juvenil del Girona Nil Marín.
Els onze escollits per Machín són : Becerra, Cifuentes, Ramalho, Richy, Lejeune, Juncà, Pons, Granell, Jandro, Felipe i Sandaza.
Aquesta vegada es canvia de davanter referència respecte a Sabadell i Mata deixa el seu lloc a Sandaza. Felipe continua de segon punta darrera del davanter centre amb llibertat de moviments. Jandro es situa en la línea de 3 migcampistes per l’esquerra.
El tècnic del Girona busca tenir més control, més passada entre línees, que Felipe sorprengui des de la mitjapunta i que Sandaza treballi a dalt. La defensa és la de sempre, i Pons i Granell lluitaran al mig camp.
La veritat és que la fórmula funcionarà a la perfecció. El Girona controla, lluita i domina. En el minut 5 ja arriba el primer avís quan, una passada de Jandro a Sandaza, acaba amb el davanter del Girona per terra dins l’àrea rival. Penal no xiulat.
Els següents minuts continuen amb domini clar dels gironins. No creen oportunitats molt clares però el control és absolut.
Així s’arriba al minut 18 on es produeix una acció que marcaria el desenllaç del matx. Una passada interior de Pons la recull Sandaza. El davanter del Girona intenta driblar el porter del Mirandés que el fa caure dins l’àrea. L’àrbitre no xiula penal d’inici però, un cop consultat l’assistent, finalment assenyala la pena màxima i expulsa el porter visitant. Felipe és l’encarregat de marcar el gol xutant fort pel centre de la porteria. 1-0.

Poc després, el mateix Sandaza rep una targeta groga per simular penal. En el minut 23 un espectacular canvi de joc de Lejeune cap a Cifuentes el controla el lateral gironí que, després de fer una paret amb Felipe, remata obligant el porter del Mirandés a desviar el xut a còrner.

Els següents minuts transcorren amb una disminució en la intensitat del joc de l’equip blanc-i-vermell. Això ho aprofita el Mirandés per forçar diverses faltes en les immediacions de la porteria de Becerra, que no arriben a crear perill real.
No pateixen gaire els locals que veuen com el seu porter no ha d’intervenir, la defensa estar concentrada i intenten gestionar la renta aconseguida en el marcador sense oblidar-se d’intentar marcar el segon. L’última acció destacable del Girona en aquesta primera meitat es produeix en el minut 40 quan Pons fa una jugada individual i intenta assistir Sandaza. La pilota és tallada per la defensa visitant que impedeix que el davanter gironí es quedi sol.

Un  Girona superior veia com acabaven els primers 45 minuts amb advantatge en l’electrònic i a sobre amb un home més. La victòria no es podia escapar.

En la repressa els de Machín sí que busquen decididament el segon gol per pràcticament sentenciar el partit. Al minut 49 es produeix una bona combinació entre Juncà, Felipe i Jandro que el públic aplaudeix. Un minut més tard Sandaza remata de cap, el porter del Mirandés rebutja la pilota que acaba picant el travesser. El Mirandés no reaccionava i els gironins volien el segon. En el minut 51 , una jugada per banda dreta acaba amb la pilota als peus de Sandaza dins l’àrea rival. De manera individual i lluitant contra la defensa visitant, el punta gironí es fa espai i remata a l’esquadra de la porteria del Mirandés, golàs. 2-0 i enfrontament molt controlat.

El Mirandés ja no oferiria massa resistència i el Girona sense apretar massa trobava aproximacions amb relativa claredat. En el minut 59 Jando pica la pilota per deixar Cifuentes sol davant el porter rival. La jugada queda anul·lada per un fora de joc dubtós.
En els minuts següents el Mirandés acabaria de claudicar i abdicaria en qualsevol possibilitat de treure res positiu de Montilivi. En el minut 64 una gran jugada del Girona acaba amb una gran passada de Felipe a Sandaza. El davanter blanc-i-vermell remata ras ajustat al pal però el porter rival desvia a còrner.

Tres minuts més tard es produeix una jugada que tanca definitivament el partit. Sandaza rep una passada interior i quan es disposa a encarar porteria un defensa del Mirandés el fa caure. Falta i segona expulsió de l’equip visitant que veu com amb 2 homes menys ja és impossible reaccionar. Ara si que el Girona es relaxa i es dedica a controlar el joc. Machín aprofita per fer els 3 canvis entre els minuts 70 i 77. Primer entra Íñiguez per Richy, després Bordas per Sandaza i finalment Cristian Gómez per Felipe. Bons minuts pels menys habituals i descans per 3 homes importants. Richy perquè és el capo de la defensa, Felipe per tot el que aporta en atac i defensa (recordem que és el pitxitxi de l’equip) i Sandaza per la seva lluita i esforç que a més en el dia d’avui han acabat amb el premi del gol. Ell ha forçat el penal i les 2 expulsions del Mirandés i ha marcat el segon. Aplaudiments per tots 3.

En el minut 80 una centrada de Juncà des de l’equerra acaba amb una rematada clara de Cifu que desvia el porter a còrner. Amb aquest còrner el Girona en tenia una altra de molt clara. Remata Ramalho desvia el porter i Bordas, a boca de canó, xuta amunt.
Però un minut més tard el davanter manresà del Girona es treuria l’espineta. Centrada de Juncà i Bordas l’empalma sense deixar-la caure aconseguint un autèntic golàs. 3-0 i victòria al sac.
El partit acabaria amb l’anècdota d’una pilotada a les parts nobles de Juncà que l’han deixat estabornit uns quants minuts.

Els blanc-i-vermells aconseguien una nova victòria davant l’afició. Certificaven 9 punts seguits després de 2 desplaçaments fora i consolidaven el liderat en solitari. Distancien a 4 punts un rival com Las Palmas i mantenen diferències amb el Valladolid de Rubi. Pràcticament la meitat dels punts necessaris per la salvació s’han aconseguit en només 10 jornades i les sensacions permeten somiar una mica. De moment, però, tot això es resumeix amb dues paraules: orgull (de veure el Girona líder) i il·lusió. Som-hi Girona