diumenge, 19 d’octubre del 2014

Jornada 9: Sabadell 0 - 2 Girona

El resum: El Girona es presentava a la Nova Creu Alta per disputar la 9a jornada de lliga amb la voluntat d’oblidar la desfeta copera i treure un bon resultat, cosa que se li havia resistit darrerament en les seves visites a Sabadell.

Els onze escollits per Machín eren els següents: Becerra, Cifu, Richy, Lejeune, Ramalho, Juncà, Pere Pons, Granell, Eloi Amagat, Felipe i Mata. Amb aquest onze, a més de no jugar Sandaza d’inici, s’introdueix una petita variació tàctica respecte altres partits. La defensa es manté intacta, però aquesta vegada hi ha 3 migcampistes purs, que han de poder mantenir la seva posició, han de crear un centre del camp sòlid per controlar els atacs rivals i estar atents a les incorporacions ofensives que facin els laterals gironins. Felipe deixa el mig camp i actua de segon punta just pel darrera de l’home referència, Jaime Mata. D’aquesta manera el menut jugador gironí està més a prop de l’àrea rival i es guanya velocitat a la davantera per fer contraatacs. És perd, però, potencial en el joc aeri.

Aquesta novetat, no li anirà gens malament a un Girona que veu però com Tamudo té la primera ocasió clara de gol. L’ex de l’espanyol es queda sol davant Becerra però remata desviat. Després vindria el recital Felipe. En el minut 14 aprofita una bona jugada de Pere Pons per definir a la perfecció davant la sortida del porter Nauzet. 0-1.
15 minuts més tard, en el minut 29, Felipe fa d’oportunista. 3 xuts dels atacants gironins són rebutjats pel porter del Sabadell però Felipe, el més llest de tots, recull la pilota per marcar a plaer el 0-2.

El guió de la segona meitat estava clar, intentar administrar bé el resultat i  aprofitar algun contraatac per sentenciar definitivament.
De totes maneres seria Tamudo qui marcaria pel Sabadell, però el col·legiat anul·laria el gol per fora de joc. Decisió molt protestada pels locals perquè hauria pogut canviar el signe del partit.
Els homes de Machín controlen el matx, gestionen bé la renta de l’electrònic i també tenen alguna ocasió per augmentar el marcador. El porter Becerra, amb alguna bona actuació evita que els arlequinats redueixin diferències.
Els canvis del Girona els reserva el seu tècnic pels últims 20 minuts. El primer és obligat quan en el minut 71 entra David Garcia per un Juncà amb problemes físics. 5 minuts més tard dóna entrada a Sebas Coris per substituir a l’heroi del partit, Felipe Sanchón, autor dels 2 gols que servirien per obtenir una nova victòria. En el minut 84 el tècnic sorià dels gironins faria entrar Sandaza per substituir un cansat Mata.

El partit no donaria per més i el Girona suma 3 punts que, combinats amb l’empat a casa del Valladolid amb la Ponferradina, el deixen líder en solitari. És cert que això, a aquestes alçades de la temporada, no deixa de ser anecdòtic, però és una realitat. El conjunt gironí està fent un inici prometedor i il·lusionant. Hem de ser realistes i estar clar que Machín pensa que si la salvació està normalment fixada en uns 50 punts, ja en tenim 20 en 9 jornades i només en falten 30 amb 33 jornades per endavant. En una categoria tan igualada com aquesta, s’ha d’estar preparat per si arriba una mala dinàmica de resultats perquè això ràpidament et fa baixar posicions i per tant s’ha d’anar partit a partit com diria el Cholo Simeone. Quan s’arribi al tram final, veurem on som i a què podem aspirar. Però aquest Girona ens permet somiar perquè té les coses clares, és competitiu, eficaç, lluitador i això fa obtenir bons resultats. Som-hi Girona.