dilluns, 13 d’abril del 2015

Jornada 33: Las Palmas 2-0 Girona

La crònica: Després de la gran victòria la setmana passada contra el Valladolid, el Girona es presentava a Las Palmas per intentar donar un cop sobre la taula i demostrar que vol pujar directament a primera. Els locals venien de perdre 3 dels últims quatre partits i semblava un moment idoni per intentar guanyar-los

Els onze de Machín: Becerra, Cifu, Carles Mas, Richy, Ramalho, Aday, Pere Pons, Granell, Eloi, Felipe i Mata.

Però el partit va començar fatal. Quasi sense tenir temps ni de posicionar-se en el terreny de joc, en el minut 3, una jugada per banda dreta de l’atac local, acabava amb una centrada enrere que rematava Araujo de primeres i amb un xut creuat al fons de la xarxa. 1-0. Els gironins havien reclamat una possible falta per Aday però el col·legiat no en va fer cas. Això va donar lloc a uns primers minuts de domini dels canaris davant del desconcert dels gironins que havien vist com la cosa s’havia complicat massa aviat.

En el minut 9, Aday s’anticipava a un contrari, conduïa un contraatac, cedia a Mata que, sol dins l’àrea, rematava massa alt. Havia sigut una oportunitat molt bona per empatar el partit. Però això va esperonar el Girona que a partir d’aquí es treia el domini local i començava a ensenyar les urpes. Poc a poc anava apretant el seu rival, pressionant amunt i mostrant-se superior. Era cert que el gol matiner els havia descentrat però els homes de Machín s’havien aconseguit refer. No creaven opcions clares de gol, però si sovintejaven l’àrea rival. Això donava lloc a còrners i alguna falta i, per tant, a base d’estratègia inquietaven els canaris.

Els blanc-i-vermells ara tenien més la possessió però Las Palmas sortien amb cert perill.
Els espectadors estaven presenciant una primera part molt entretinguda, amb bon joc dels bons equips que alternaven ratxes de domini de l’un i després de l’altre. Durant els següents minuts, els canaris tornaven a agafar la iniciativa però sense inquietar massa la porteria contrària.

Just quan el Girona tornava a agafar el control, una falta de Richy sobre Ortuño en el minut 38, feia que Nauzet la xutés i fes lluir Becerra. Però en el minut 43, quasi acabant la primera part, una magistral passada de Granell a Mata, no l’aprofitava el davanter madrileny que, sol i amb l’interior del peu, rematava a les mans del porter rival. Amb això s’arribava al final dels primers 45 minuts.

La segona part perdia nivell. Hi havia contínues interrupcions que impedien veure futbol. La tensió i el cansament es mostraven i el joc anava decaient. De totes maneres es convertia en un anada i tornada que almenys donava emoció. Tot i així opcions clares de gol no n’hi havia.

Però el pla del Girona era clar, intentar que el Las Palmas no augmentés la distància a l’electrònic perquè alguna opció es tindria segur per empatar. Doncs aquest pla es va ensorrar en el minut 67 de partit. Ortuño recollia una bona passada i afussellava Becerra per fer pujar el 2-0 en el marcador. Aquell Ortuño que en el segon tram de la temporada passada ens va fer somiar i ens va ajudar tant a assolir la salvació, amb aquell gol acabava amb les esperances del Girona de puntuar en terreny canari i desinflava una mica les opcions d’ascens directe.

Poca cosa més a comentar. Ni Machín des de la banqueta ni els jugadors en el terreny de joc, no aconseguir donar amb la tecla per canviar el curs dels esdeveniments i la derrota semblava ja bastant clara. De totes maneres, Jaime Mata tornava a tenir un parell d’opcions que no aprofitava. Una pena la mala sort del davanter madrileny del Girona. Potser l’ansietat per marcar feia que no estigués encertat de cara al gol tot i el bon treball en atac.

Amb això s’arribava al final del partit i es consumava aquest 2-0. El Girona abandona així el segon lloc a la classificació i ara ocupa la quarta posició. Aixó sí, empatats a 59 punts amb Las Palmas i Sporting. No s’ha d’entrar en el pessimisme. És cert que els blanc-i-vermells estan perdent molts punts amb rivals directes, però també és cert que tothom haguéssim firmat la situació de l’equip a aquestes alçades. Primer s’ha d’assegurar matemàticament el playoff que virtualment sembla aconseguit. I un cop fet això, mirar de quedar el més amunt possible i per tant lluitar per qualsevol opció d’ascens directe. Es pot fer, així que a animar-los el dissabte a les 4 a Montilivi contra el Leganés. Som-hi Girona.