dilluns, 27 d’abril del 2015

Jornada 35: Recreativo 0-3 Girona

La crònica: El Girona visitava el camp de l’equip més antic del futbol espanyol. Els locals necessiten els 3 punts perquè lluiten per no baixar mentre que els blanc-i-vermells buscaven la victòria per col·locar-se en llocs d’ascens directe aprofitant les ensopegades de l’Sporting, Las Palmas i Valladolid.

Els onze de Machín: Becerra, Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Coris, Pons, Granell, Eloi, Felipe i Sandaza.

Els primers 10 minuts transcorrien amb un gran domini del Girona. Fins a 4 xuts a porteria entre els quals destacava una jugada en la qual Felipe es plantava davant el porter rival però no el podia superar. A partir d’aquí el Recre aconseguia reaccionar i equilibrar un partit intens, amb ritme i molt entretingut per l’espectador. I just quan el domini inicial dels gironins començava a esbair-se, Cifu, en el minut 27,  feia una internada per banda dreta  i el rebuig de la seva centrada el recollia Granell que, sense pensar-s’ho, feia un xut impressionant des de fora l’àrea a l’escaire de la porteria rival fent pujar el 0-1 al marcador. Un autèntic golàs del migcampista gironí i bones sensacions dels homes de Machín.

Poc després una centrada des de l’esquerra del mateix Granell l’acabava empalmant Sandaza un pèl desviat. Els blanc-i-vermells tornaven a recuperar la iniciativa i això es traduïa en possessió en terreny rival i còrners. En el minut 33 un d’aquests còrners el picava Granell i el rematava Lejeune. La pilota, després de tocar a la cuixa d’un defensor rival, es colava dins la porteria fent pujar el 0-2 a l’electrònic.

El partit es posava molt de cara per un Girona que valent i decidit havia fent un molt bon joc fins el moment. Els homes de Machín ràpids i atents podien trobar contres perilloses a les esquenes d’un rival abatut pel resultat i superat pel futbol dels visitants. En el minut 39 una bona jugada de Coris que cedia per Sandaza, la recollia Felipe fora l’àrea i rematava amunt. Amb això s’arribava al final de la primera meitat.

En els segons 45 minuts s’esperava una reacció dels andalusos, molt necessitats de punts. Però la segona part començava amb una jugada de Cifu per banda dreta i la seva centrada la rematava Felipe de cap a les mans del porter rival.

A partir d’aquí els locals començaven a apretar buscant reduir diferències. En el minut 47 trobaven espais a l’esquena de Coris i la centrada d’un jugador del Recre la rematava Núñez malament. 4 minuts més tard una altra vegada per l’esquena de Coris arribava el perill. La centrada dels locals la rematava un davanter andalús sol desviat..

En el 53, una falta penjada pel Recreativo de Huelva, se la menjava Becerra que sortia tard i un jugador local la rematava fora per poc. El Girona havia d’aguantar aquest inici del seu rival que, desesperat, intentava apropar-se en el marcador i entrar de nou al partit. Els homes de Machín poc a poc, després de resistir l’embranzida del seu rival, o bé amb combinació, o bé contraatacant, també creaven perill.

En el minut 66 una bona jugada dels blanc-i-vermells per banda dreta, acabava amb Felipe arribant a la línea de fons, centrant enrera i trobant un Sandaza que amb cama dreta feia el tercer. 0-3. Partit sentenciat, ben llegit, ben interpretat, ben jugat i amb un marcador totalment merescut.

A partir d’aquí els gironins se sentien molt còmodes damunt del terreny de joc i controlaven el matx amb solvència i superioritat. Bon moment per començar a fer canvis. En el minut 71 Machín feia una doble substitució. Jandro entrava per Felipe i Juanlu per Coris. 4 minuts més tard, C. Alfonso entrava al camp per substituir un gran Sandaza. S’ha de destacar l’aportació del davanter del Girona, lluita, entrega, criteri i gol, impressionant.

Dos minuts més tard, Richy provava un xut de falta directa de molt lluny i la pilota sortia desviada a la dreta de la porteria rival. Els darrers instants de partit transcorrien amb el partit trencat. El Recreativo intentava volcar-se a l’atac i els gironins trobaven molts espais per fer contres molt perilloses. En una d’aquestes C. Alfonso estava a punt de fer el quart després d’una centrada enrera de Juanlu. Però tot i les opcions dels blanc-i-vermells a les esquenes d’un Recre que acumulant homes en terreny rival intentava trobar el miracle, el marcador ja no es mouria i es quedaria amb el 0-3 final.

Gran victòria del Girona que aprofitava així les ensopegades dels seus rivals. Acaba la jornada segon en solitari i amb molt bones sensacions. Cada vegada queda menys i sembla clar que els homes de Machín lluitaran per l’ascens directe fins al final. És el moment que l’afició posi en seu granet de sorra asistint a l’estadi i animant els nostres jugadors, començant per dissabte que ve contra l’Osasuna. El somni de jugar a primera ja no és només una il·lusió, és un objectiu factible d’un equip que s’ha convertit amb el pas de les jornades en un seriós aspirant a jugar la temporada que ve en la Lliga BBVA. Som-hi Girona.