diumenge, 3 de maig del 2015

Jornada 36: Girona 3-0 Osasuna

La crònica: 8.139 espectadors van anar a l’estadi de Montilivi per animar l’equip en aquest tram final tan complicat, però tan il·lusionant, per tal d’aconseguir la victòria i seguir mantenint així lloc d’ascens directe a primera divisió.

Els onze escollits per Machín: Becerra, Cifu, Ramalho, Richy, Lejeune, Coris, Pons, Eloi, Granell, Felipe i Mata.

El Girona sortia molt motivat a buscar els 3 punts. Prova d’això era la gran jugada que Coris feia en el minut 1, obria per Granell que feia una centrada xut fora. En el minut 2, Cifu arribava a sol a l’àrea rival i cedia per Mata que des de la petita feia una rematada al cos del porter. La jugada continuava i una nova centrada la tornava a rematar Mata, aquest cop desviat amunt de la porteria rival. Grandíssima ocasió desaprofitada.

Els blanc-i-vermells havien fet una sortida al camp elèctrica, intensa, valenta i decidida. En el minut 5 una falta llançada per Granell des de l’esquerra la rematava Richy al segon pal massa creuat.

El gol s’ensumava, només hi havia un equip damunt del terreny de joc. I les sensacions es convertirien en realitat. En el minut 9 Granell feia una gran jugada per banda esquerra, arribava a línea de fons i la seva centrada la rematava a gol Jaime Mata. Era l’1 a 0 que feia esclatar el deliri entre els seguidors.

A partir d’aquí, es veia un Girona molt endollat i molt ben plantat, que lluitava cada pilota fins l’extenuació però que ni generava perill ni en rebia. Poc a poc el partit s’anava equilibrant i en el minut 25 arribava el primer avís de l’Osasuna. Una jugada per banda dreta la rematava Nino de cap i obligava Becerra a lluir-se fent una molt bona aturada. Però un minut més tard, els homes de Machín tiraven de pissarra per tenir una altra opció. Un còrner llançat per Granell ben obert trobava Felipe a la frontal i cedia a Richy que al segon pal tornava a rematar desviat.

En el minut 27 un jugador de l’Osasuna rebia una targeta groga per simular penal i el públic l’increpava per aquesta acció. Les revolucions del Girona havien baixat i el matx s’havia igualat molt.  Els visitants d’acostaven més a les immediacions de Becerra. Tot i així, Felipe en el 31 feia una delicatessem per banda dreta, se n’anava de dos rivals però després no encertava amb la centrada. Un minut més tard era Eloi qui ho provava de fora l’àrea però el seu xut sortia desviat. Era un molt bon moment per aprofitar contraatacs perquè l’Osasuna s’havia decidit a sortir de la cova i deixava espais al darrera. S’arribava però al final de la primera meitat amb 1-0 al marcador.

Començava la segona part amb una jugada de Felipe per banda esquerra que centrava perquè Mata rematés de cap fluix a les mans del porter rival. En el minut 48 Cifu feia una gran jugada per banda dreta però quan ho tenia fàcil per passar la pilota a un company es precipitava i malvaratava una bona opció.

A partir d’aquest moment els blanc-i-vermells es dedicaven a posicionar-se bé en el terreny de joc sense cedir oportunitats, buscant alguna opció a la contra. El partit, en aquests compassos transcorria amb força igualtat i es notava que la motivació inicial dels homes de Machín s’havia transformat en tensió, pressió per no deixar escapar la victòria. Això sempre porta a certes imprecisions i nerviosisme. En el minut 55 Nino donava un ensurt per banda dreta i per un instant semblava que l’Osasuna podia empatar. Però quan potser pitjor ho estava passant el Girona tot i que no havia rebut massa opcions clares en contra, Cifu feia una passada en profunditat que deixava Mata sol amb molt de camp per córrer i encarar el porter rival. Era el minut 59 i tot el públic empenyia perquè el davanter madrileny del Girona no fallés. I Mata no perdonava fent el 2-0 de vaselina.

Era bon moment per canvis. En el minut 63 Aday, que tornava després de la sanció, substituïa CorisAra el partit ja estava on el Girona el volia. I tot i que l’Osasuna encara buscava reduir diferències amb un xut massa creuat, els gironins també deien la seva amb aproximacions a l’àrea rival. En el minut 70, una gran notícia pels locals. Després de molts mesos Juncà entrava en el terreny de joc per substituir un cansat Felipe. El canterà del Girona pot ser important en aquest tram final i per això Machín decidia donar-li minuts.

En el minut 71, una rosca molt bona d’Aday de fora l’àrea la refusava el porter de l’Osasuna a còrner. Granell el picava, rematava Richy de cap, la rebutjava el porter i Lejeune a plaer feia el tercer. 3-0. Partit sentenciat.

Tot i això l’Osasuna donaria les últimes mostres de vida en el matx amb una rematada al pal després d’una falta lateral en el minut 77. En el 78 Jandro entrava per un treballador Eloi que s’havia deixat l’ànima lluitant al mig camp. I el mitja punta asturià encara tenia temps de deixar alguns detalls de la seva enorme qualitat futbolística.

En el minut 87 Mata lluitava una pilota i cedia per Aday que forçava una falta a la frontal. La picava Richy amunt. No hi havia temps per res més i s’arribava al final amb el 3-0 a l’electrònic.

Gran partit del Girona i molt bon resultat. Es nota que tant els jugadors com els tècnics creuen en l’ascens i nosaltres, els aficionats, creiem en ells. Així que amb il·lusió s’ha de viure aquests darrers 6 partits perquè aquest equip pot fer història. Som-hi Girona.