dijous, 10 de setembre del 2015

Copa del Rei: Nàstic 2-2 Girona (5-4 per penals)

La crònica: Tan sols 4 dies més tard de la derrota en lliga en terres tarragonines del Girona contra el Nàstic, el destí volia que els dos equips es tornessin a enfrontar, però aquesta vegada en la competició del KO, en la Copa del Rei.

Machín presentava un onze totalment diferent al del partit de lliga: Parreño, Serrano, Mas, Alcalá, Marcelo, Coris, Vivi, Llonch, Eloi, Borja i Jairo.
El dibuix tàctic és el mateix de sempre. En aquesta ocasió, Coris i Serrano ocupaven les posicions de carrilers per les bandes. Cal destacar el debut de Pol Llonch com a pivot en el migcamp, el de Vivancos que aquesta temporada després de tornar d'una cessió s'ha convertit en jugador de la primera plantilla a tots els efectes i Borja, jugador amb qui els seguidors dipositen molta confiança per aportar solucions en l'atac del Girona. A més a més, Eloi tornava a jugar de titular després de passar-se la pretemporada lesionat, i Jairo disputava el seu primer partit com a titular en la punta d'atac dels blanc-i-vermells.

Els primers minuts del partit es disputaven amb respecte per part dels dos equips. I la primera mitja hora no presentava gaires jugades a destacar. A partir d'aquí el Girona començava a jugar un bon partit, tot i que en una jugada era el Nàstic qui s'avançava en el marcador. 1-0. Amb aquest resultat s'arribava al descans.

La segona part del partit tornava a mostrar un Girona que no s'amagava, i que intentava pressionar la porteria rival. Fins que en el minut 71, Jairo aconseguia l'empat. 1-1. Un resultat més que merescut pel joc dels gironins. Jairo, que en els pocs minuts que ha jugat amb el Girona ja ha aconseguit marcar tant en lliga com en Copa.

Un minut més tard, Felipe substituïa un Borja que havia estat molt present en les jugades d'atac, i que pot oferir un bon rendiment aquesta temporada. En el minut 83 Machín canviava Sebas Coris per Clerc, per tal de donar refresc a la banda del Girona, i tan sols 2 minuts més tard substituïa Eloi per un Javi Álamo, que es col·locava en la zona d'atac. Concretament, acompanyant en la davantera a Jairo. Felipe es col·locava d'enllaç entre els migcampistes i els dos puntes. Clara mostra d'intencions de Machín que veia possible la victòria i el pas a la següent ronda.

Amb un final una mica boig, Miguel Palanca marcava el 2-1 favorable al Nàstic i feia embogir els seguidors tarragonins que ja veien l'eliminatòria al seu favor. Un resultat bastant injust pel que s'havia vist sobre el terreny de joc. Però el Girona tornava a ser el Girona dels bons moments, i lluitava fins al final sense donar per perdut el partit.

Així arribava el minut 91 de partit, quan Marcelo es convertia en l'heroi del Girona per fer pujar el 2-2 a l'electrònic, i oferir-li una segona oportunitat al conjunt de Machín.

El marcador no es mouria en tota la pròrroga i s'arribava a la loteria dels penals per decidir l'equip que passava a la següent ronda. I les coses del futbol, aquell mateix jugador que s'havia convertit en heroi en aconseguir el gol en l'últim instant de partit, Marcelo, era el que fallava la pena màxima, mentre que el Nàstic convertia els 5 llançaments de penal. Per part del Girona sí que marcaven Jairo, Álamo, Clerc i Felipe. 5-4 i el Girona eliminat de la Copa del Rei.

És cert que el Girona ve de 2 derrotes seguides en lliga, i aquest resultat no ajuda a reconduir la dinàmica de resultats. També és veritat que la Copa del Rei et pot oferir la possibilitat de veure algun equip de Primera Divisió a Montilivi en rondes més avançades. Però ens agrada mirar la part positiva de les coses, i ser optimistes. El Girona va oferir un bon paper, amb un equip totalment diferent al de la Lliga. Molts jugadors debutaven, i altres no disposaven de minuts de competició a les seves cames. El joc va ser del tot favorable, i alguns jugadors han demostrat que poden formar part de l'equip titular en lliga. O si més no que poden ser molt útils durant la temporada. No hem de perdre de vista que al final, l'objectiu real és fer un bon paper en Lliga, i per tant, ara toca centrar-se en aquesta competició i mirar de començar a obtenir bons resultats. Som-hi Girona.