dilluns, 7 de setembre del 2015

Plantilla de la temporada 2015-2016

Amb aquest article pretenem conèixer una mica més la plantilla que té el Girona F.C. aquesta temporada i així saber quines són les alternatives que disposa el nostre tècnic a l’hora de configurar l’equip. No analitzarem cada jugador individualment perquè ja tenim una secció en el blog on anirem coneixent-los. Volem oferir una visió global de la plantilla, i conèixer les variants que disposa Machín a l’hora de confeccionar l’alineació de cada partit.

Tots sabem que el Girona planteja una disposició tàctica ofensiva, ja que tot i que defensivament pretèn ser un 5-3-2, en realitat es tracta d’un 3-5-2, amb tres centrals defensius i dos carrilers que són més migcampistes o fins i tot extrems que no pas laterals.

Anirem desgranant cada línea i analitzant les alternatives a nivell de jugadors per cadascuna de les posicions.



Porteria
Com veiem en la imatge anterior disposem de 3 porters. El primer d’ells, Becerra, no necessita presentació, és l’amo indiscutible de la nostra porteria. Els seus enormes reflexes l’avalen i serà el titular amb tota seguretat. Després s’ha fitxat Parreño, que ha de ser l’alternativa a Becerra en cas de lesió, sanció i altres competicions com la Copa del Rei o la de Catalunya. Finalment tenim Oliveros, un joveníssim porter que ha d’aprofitar per aprendre dels seus companys, procedent del filial del Madrid, i que pot ser el futur no massa llunyà.


Defensa
La línea de 3 centrals compta amb dos jugadors per posició. Fins ara ha jugat Richy de capo, de lliure, manant els seus companys i distribuïnt el joc des del darrera. També tenim Carles Mas, renovat recentment i recuperant-se d’una lesió. El canterà ja ha jugat molts partits amb la samarreta del primer equip i pot actuar de central tant per la dreta com per l’esquerra, i en cas de necessitat, de lliure. Lejeune sol jugar de central esquerre, contribuïnt en les tasques de sortida de pilota i molt atent tan pel que respecte al jugador que entri per la seva zona com a les incoporacions del carriler per tapar l’espai que deixa a la seva esquena. Marcelo Djalo, defensa alt i potent, pot ser un substitut de garanties. De central dret ha jugat una nova incorporació, Kiko Olivas. Ho ha fet amb correcció, amb les mateixes funcions que tenia abans Ramalho. Però una de les últimes contractacions, Alcalá, li pot posar les coses difícils. Central amb un gran rendiment en la categoria la temporada passada, pot actuar també en el lloc de Richy. Bona alternativa.


Migcamp
Aquest any han jugat Pere Pons de pivot defensiu, i Granell i Alcaraz d’interiors. De pivot defensiu també pot actuar Llonch que, tot i tenir al davant l’imprescindible Pere Pons, la temporada és molt llarga i és important tenir una segona opció. D’interiors també tenim el conegudíssim Eloi que haurà de lluitar segurament amb Alcaraz, i el canterà Vivancos que ha convençut Machín per quedar-se al primer equip. Aquest últim pot actuar de pivot defensiu i també de central. Important els minuts amb els quals pugui comptar per progressar i convertir-se en un futur no massa llunyà en un jugador important.


Bandes
A les bandes han jugat en aquestes primeres jornades Clerc per l’esquerra i Álamo per la dreta. convertir-se en extrems quan s’ataca i poder ajudar en defensa quan no es té la pilota. Aquestes són les seves principals funcions. L’amplitud i la profunditat de l’equip passen en gran part per ells. Però hi ha alternatives de luxe. Tenim Coris que pot jugar per les dues bandes i té un bon u contra u, i també Aday que pot jugar per l’esquerra o per la dreta. A més Machín aviat comptarà amb el jove nigerià Nwakali. Aquest jugador té la seva polivalència com a gran virtut. Pot actuar de carriler, de pivot defensiu o fins i tot de defensa.


Davantera
Finalment la davantera, allò que preocupa més a tothom. En el rendiment dels jugadors que configuren aquesta línea de l’equip, dependrà en gran part els gols que faci el Girona. Com a davanter ràpid que es mogui entre línees tenim Felipe Sanchón. El veterà jugador gironí és molt conegut i estimat per l’afició i pot oferir perill i gol. Però la nova incorporació, Borja, és una de les esperances en aquesta temporada. Prové del Còrdova i pot desbordar i ser incisiu per fer anar de corcoll les defenses rivals.
En punta tenim 3 opcions. Mata, treball i gol. Jairo, davanter que l’any passat jugava a Segona B i  va marcar un bon grapat de gols. Si s’adapta a la categoria el podem veure celebrant-ne uns quants amb la seva nova samarreta. I finalment Sobrino. Fitxat pel Manchester City de la Ponferradina i perseguit per mitja Lliga Adelante i fins i tot per algun primera.  Davanter corpulent que pot oferir moltes coses interessants en atac i marcar diferències.



Plantilla àmplia, compensada i que pot ser molt competitiva. Hem de tenir paciència perquè tenim arguments per pensar que no s’hauria de patir i es pot, fins i tot, aspirar a alguna cosa important, tot i el regular inici que hem fet. Creiem que Quique Cárcel ha fet molt bona feina aquest estiu, que s’ha configurat una bona plantilla. A priori, la plantilla és més complerta que la temporada passada, i Machín disposa de més fons d’armari. Faltarà que les peces s’adaptin i ofereixin els resultats esperats. Esperem haver ajudat a conèixer la nostra plantilla. Som-hi Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada