diumenge, 6 de setembre del 2015

Jornada 3: Nàstic 1-0 Girona

La crònica: El Girona anava a Tarragona amb la intenció d’oblidar la derrota a casa amb el Numància. Davant un Nàstic que volia certificar un inici esperançador en el seu retorn a la categoria de plata.

Els onze de Machín: Becerra, Clerc, Lejeune, Richy, Kiko, Álamo, Pons, Granell, Alcaraz, Felipe i Mata. El tècnic del Girona confiava de nou en els mateixos homes i sempre fidel al seu sistema. Properament farem un anàlisi de la plantilla atès que creiem que és molt equilibrada i que el nostre entrenador té moltes possibilitats a l’hora de configurar l’onze titular.

El partit no començava gaire bé ja que el Nàstic, molt intens d’inici, es plantava sol davant el porter blanc-i-vermell però Becerra desviava amb la punta dels dits un xut creuat. En el minut 5, els locals tornaven a crear perill quan una centrada des de la dreta la rematava un davanter tarragoní massa creuada.

En els primers minuts els locals donaven més sensació de perill però tots dos equips tenien ritme, intensitat i intentaven dominar el partit. El Nàstic, però, pressionava molt bé a dalt i arribava a l’àrea rival amb molt de perill. Els homes de Machín es defensaven com podien. Però a partir dels primers 20 minuts començaven a reaccionar, a tenir més possessió. Granell picava una falta lateral i Mata la rematava de cap amunt.

En el minut 23, passada llarga que Mata rematava de cap fluix i bombejat a les mans del porter rival. Els gironins s’havien refet, pressionaven amb eficàcia després de perdre la pilota, jugaven en terreny contrari però no trobaven opcions de gol clares. Intentaven molts canvis de joc per buscar amplitud per banda donat que per dins era difícil trobar una escletxa en la defensa local.
Els minuts que restaven per finalitzar la primera part es veia un Girona dominant i controlant, però inquientant molt poc el porter del Nàstic. Es desplegaven bé en atac i replegaven ràpid en defensa. Amb això s’acabaven els primers 45 minuts sense modificacions en el marcador.

En la segona meitat el Girona sortia una mica més ambiciós i, tot i la igualtat, intentava que el Nàstic no arribés amb perill. Però no tenien gaire èxit , ja que en el minut 7 una contra del Nàstic acabava amb una passada en profunditat d’Emana que deixava sol Giner davant Becerra, però xutava desviat a l’esquerra de la porteria gironina. Gran ensurt.

En el minut 10, després d’un parell de minuts de domini, Felipe forçava una falta perillosa i Alcaraz la picava al travesser de la porteria local.
Però un minut més tard, un altre desajust defensiu deixava Giner dins l’àrea però tornava a rematar desviat.

En el minut 13 una centrada d’Àlamo la rematava Mata de mitja xilena i obligava el porter del Nàstic a desviar a còrner.
Però quan semblava que els de Machín estaven jugant millor, el Nàstic treia una falta molt ràpid, trobaven el davanter marfileny Assoubre en banda i aquest jugador, després de driblar canviant d’una cama a l’altra, rematava pel pal curt i sorprenia Becerra establint l’1 a 0 en l’electrònic.

Alcalà substituïa Richy, i en el 25 Machín feia un doble canvi ofensiu: Jairo per Alcaraz i Aday per Clerc. El tècnic numantí se la jugava intentant treure alguna cosa positiva d’aquest partit fora de casa.

En el minut 26 Aday feia una centrada des de l’esquerra i Álamo la rematava de cap i estava a punt d’empatar.
En el minut 29 un xut d’Álamo llunyà l’està a punt de caçar Mata a la petita. I en el 38, una centrada des de la dreta la rematava Mata al segon pal desviada.

Això era tota la producció del Girona. Domini de la pilota davant d’un Nàstic ben tancat, però cap jugada trenada ni cap oportunitat molt clara de gol. S’arribava al final del matx amb una nova derrota. Dos consecutives.

No és l’inici de temporada més somiat ni més il·lusionant. 3 punts de 9 possibles, dues derrotes seguides i la sensació que a l’equip li falta alguna cosa per ser tan competitiu i perillós com la temporada passada. El partit no ha estat dels més bons i no s’han tingut gaire opcions clares d’empatar i fins i tot capgirar el resultat. Però creiem que hi ha sol·lucions, hi ha alternatives, possibilitats i que, a més, la competició és molt llarga. En el proper article descobrirem el grup de jugadors amb els quals compta Machín per redreçar el rumb. Segur que ho aconseguirà, hi ha bons futbolistes i un gran tècnic. El Girona ha perdut per petits detalls que pot millorar per tornar al camí de la victòria. Som-hi Girona.